PROROČKI SNOVI: Evo šta ova vrsta snova predstavlja

U proročkom snu budućnost vidite kroz svoj san. Teško je utvrditi da je san proročki, jer takav san možemo potvrditi tek nakon što se dogodi to šta ste sanjali. U svetu nauke veruje se da psihičke moći ne postoje.

Naučnici racionaliziraju da snovi koji se naizgled ostvaruju zapravo mogu biti predlog ili vodič koji ćete slediti, čineći tako da se čini kao da se san ostvaruje. Voljni ste da to bude istina.

Advertisements

Drugi argument je da možda imate tendenciju da sami izmenite svoj san kako bi odgovarao ishodu koji želite. Budući da se snovi tako lako zaboravljaju, vaše sećanje na san možda nije tačno.

Još jedna teorija je da vaš um koji sanja može biti u stanju skupiti delove informacija brže od vašeg svesnog uma. Vaš um može videti šta će se dogoditi na osnovu podataka koje je već prikupio.

Ipak, postoje ljudi kojima snovi zaista mogu predvideti budućnost. Proročki snovi povezani su s velikim katastrofama, ratovima, atentatima, nesrećama, brojevima lutrije ili čak s pobedničkim utrkama konja.

Takvi su snovi pomogli u rešavanju zločina. U istoriji je Abraham Linkoln sanjao da njegovo vlastito telo leži u kovčegu dve sedmice pre nego što je počinjen atentat. Britanski inženjer, Džon Dun, sanjao je o erupciji vulkana u Francuskoj, koja se kasnije i ostvarila.

Advertisements

Imati proročki san može takođe da sugeriše da vas muči teskoba i da izražavate želju za sigurnošću u budućnosti.

Foto: Pixabay

Vrsta proročkih snova:

Proročki ili psihički snovi mogu se svrstati u sledeće kategorije:

1. Pojava: Ti snovi uključuju pokojnika. Pojavljuju se mrtvi u snu kako bi isporučili važnu poruku.

2. Vidoviti snovi: Ovi snovi uključuju slušanje glasova ili zvukova koji su izrazito jasni i glasni. Glasovi se pojavljuju niodakle. Ponekad ne znate izvor glasa ili zvukova. Važno je obratiti pažnju na poruku.

3. Jasni snovi: Takvi su snovi definirani da kada sanjate nešto što se događa u tačno isto vreme u stvarnoj životnoj situaciji.

4. Empatični snovi: Duboko ste dirnuti događajem u snu, ali ne znate zašto. Doživljavate jasne i simpatične osećaje i senzacije. Ova vrsta snova obično se javlja među porodicama, parovima ili vrlo bliskim prijateljima.

5. Zajednički snovi: Kad vi i neko ko vam je blizak iste noći sanjate isti ili jako sličan san, tada ste doživeli zajednički san. Takvi se snovi događaju zbog izuzetno bliske veze jedno s drugim.

Advertisements

6. Telepatski snovi: Ovi snovi uključuju poruku koja se dostavlja preko carstva snova. Sposobni ste se povezati s tuđim mislima kroz san. Takvi se snovi događaju s nekim s kime ste jako bliski.

7. Snovi upozorenja: Kao što opis kaže, ovi snovi upozoravaju da će vam se u budućnosti nešto dogoditi. Takvi snovi daju vam priliku da promenite ishod.

Advertisements
Advertisements