Sanovnik smokve – Šta znači sanjati smokve?

Ako ste sanjali drvo smokve sa njenim plodovima, to je dobar znak. Takav san vam najavljuje odlično zdravlje i prosperitet. Za ženu, ovaj san može značiti da će uskoro ostati trudna.

Advertisements

Videti kako smokva cveta u snu, može da predskazuje vezu sa osobom suprotnog pola koja vam se sviđa. Taj san takođe može da najavljuje veridbu.

Ako ste brali smokve u snu, to znači da ćete imati veće prihode. Ako ste sanjali da gajite smokve, na primer, da orezujete stabla ili zalivate vodom, taj san znači da ćete ostvariti dobre rezultate na poslovnom planu.

Ako ste sanjali da jedete smokve, ovaj san može da ukazuje na snažno prijateljstvo koje ćete ostvariti sa osobom suprotnog pola. U nekim slučajevima, ovaj san može da najavljuje i kratkoročne nevolje.

Videti ili praviti džem od smokava, ili nešto drugo slatko sa smokvama, je simbol velikih razlika u mišljenju sa drugim osobama što bi moglo da dovede do svađe.

Advertisements

Ako ste sušili smokve u snu, to ukazuje na mogućnost da počinite loše delo, što će sigurno izazvati vaše pokajanje i mučiti vas u budućem periodu.

Sanjati da vidite smokve

Ovaj san može biti znak drastične promene koja vam sledi. Moraćete da iskoristite prednost neke osobe u vašoj porodici ili okruženju. Taj san takođe znači da morate nastaviti sa svojim životom i prestati razmišljati o nekom ili nečemu.

Ovaj san može da simbolizuje i nešto što vam je primamljivo, ali ipak zabranjeno. Možda se bojite da ćete biti kažnjeni zbog nekih vaših dela iz prošlosti. San u kome vidite smokve može da simbolizuje i plodnost. Osećate se zadovoljno i opušteno.

San ukazuje na povećaje profita, samootkrivanja ili napredak ne nekom polju. Morate pokazati svoju kreativnu stranu. Trebate se veseliti lepima stvarima koje vas očekuju u bliskoj budućnosti. Ovaj san ukazuje i na vašu izdržljivost. Uspešno balansirate različite aspekte svog života.

San u kome vidite smokve takođe može značiti da vas neko gura napred i motiviše da nastavite prema svojim ciljevima.

Advertisements

Moguće je da doživljavate nesreću i prepreke, ali ne smete dozvoliti da vas to zaustavi na putu ka vašim ciljevima. Ovaj san takođe može značiti da postoji važna životna lekcija koju ćete morate da naučite.

Sanjati sveže smokve

San o svežim smokvama simbolizuje vaš duhovni napredak. To takođe znači da u životu trebate da budete nežniji. Ovaj san simbolizuje vaše dobre odnose u porodici i kolektivu.

Imate moć da kontrolišete pravac i put svog sopstvenog života, iskoristite to na najbolji način. Taj san je simbol vaše duhovnosti i vitalnosti. Morate se osvrnuti na prošlost i učiti iz nje.

Sanjati da berete smokve

San u kome ste brali smokve vam najavljuje kratkotrajne užitke. Doživićete emotivne uspone i padove. Razmišljaćete i o odlukama koje ste doneli na putu i ​​onome što ste postigli. Potrebno vam je duhovno čišćenje.

Ovaj san znači da su pred vama velike promene. Novo razumevanje, znanje ili mudrost će izaći na videlo. San ukazuje da vam je potrebno da vratite ravnotežu u vaš život. Bilo bi dobro da tražite savete i smernice od nekog iskusnijeg.

Advertisements

Sanjati zrele smokve

San o zrelim smokvama simbolizuje vaše želje da zadržite određeni trenutak u vašem životu. Mudrost i znanje su bolji od bogatstva i novca. Zadovoljni ste načinom na koji ide vaš život.

Imate dovoljne snage da se hrabro suočite sa tajnama svoje podsvesti i sa životnim izazovima. Ovaj san takođe može značiti da vam je potrebno neko novo iskustvo. Želite da izgledate bolje u očima drugih ljudi.

Potrebno vam je uzbuđenje i neka promena. Veza u koju ste uključeni, bilo romantična ili poslovna, može proći kroz veliku, ali vrlo pozitivnu transformaciju koja će vas ostaviti bez daha.

Sanjati da jedete smokve

Ako ste sanjali da jedete smokve, taj san ukazuje na različite osobine vaše ličnosti. Potrebno je da se bolje izjasnite. Možda se osećate potcenjeno ili se plašite gubitka. Jedenje smokava u snu takođe pokazuje vašu veštinu da se prilagodite drugačijem načinu razmišljanja.

Morate da obratite više pažnje na svoju intuiciju i na svoju emocionalnu stranu. Možda postoji situacija koju ne želite da prihvatite. Ovaj san takođe ukazuje na svestranost i promene. Morate pažljivo ući u neku situaciju ili vezu.

Advertisements

Mogli biste imati problema sa stresom i privremeno izgubiti ambiciju i prepustiti se pitanju da li je to nešto zaista vredno. Danas nije dobar dan za pokretanje bilo kakvih projekata ili uključivanje u bilo kakve rasprave.

Ostanite kod kuće i odmorite se ako možete. Možda ćete preskočiti neke obaveze i poslove, ali dugoročno će vam biti mnogo bolje. Pročitajte dobru knjigu i opustite se.

Sanjati suve smokve

San o suvim smokvama ukazuje na vašu potrebu da pobegnete od izazova i problema svog svakodnevnog života. Možda se suočavate sa nekim neprijatnim osećajima.

Možda je potrebno da nešto promenite kako biste pokrenuli vaš život sa mrtve tačke. Ovaj san znači da trebate uzeti u obzir lekcije iz prošlosti i da iz njih učite. Morate biti direktniji prema nekome ili nečemu. Ovaj san je takođe simbol neravnoteže.

Ostavljate svoje izbore i put u životu i prepuštate se sudbini. Možda vam je dosadno ili vas ništa ne zanima.  San vam skreće pažnju na vašu potrebu da se oslonite na druge za pomoć. Na poslu ili u privatnom životu morate uložiti više truda.

Advertisements

Ako ste u sred strastvene i veoma intenzivne veze, očekujte da će ovo biti dan kada ćete oboje biti oduševljeni jedno drugom. Možda biste se mogli dogovoriti za izlazak negde gde nikad niste bili, ali uvek ste želeli da odete. Budite odvažni u životu.

Sanjati stablo smokve

Ako ste sanjali stablo smokve, taj san znači da u svoj život morate da unesete malo radosti, zabave i opuštanja. Morate da pokažete da ste sposobni. Možda osećate težinu životnih izazova koji su vas pritisnuli.

Vreme je da pripazite na vlastiti posao. Ovo bi mogao biti dobar dan za druženje na svim frontovima. Vrlo je verovatno da ćete sresti nekoga ko je sličan kao i vi.

Sanjati listove smokve

San o listovima smokve može značiti da se osećate nepovezano sa životom i društvom. Vaš položaj na poslu je takođe možda nesiguran. Potrebno vam je neko duhovno čišćenje ili velika promena. Moguće je da izbegavate neku istinu.

San ukazuje na misteriju i nepoznato. Vreme je da promenite neki važan deo svog života kako biste se ponovo osećali potpuno živi i celini.

Advertisements

Postoje ozbiljne perspektive u vezi romantike. Možda vi i vaš partner imate neke odluke koje se više ne mogu odlagati. Ili razmišljate o tome da svoju vezu učinite još jačom.

Odličan je dan za stavljanje fokusa vašeg odnosa na čvršći teren ili možda postavljanje određenih osnovnih pravila.

Sanjati da uzgajate smokve

Ovaj san simbolizuje jedinstvo, zajedništvo i poštovanje. Možda visoko cenite sebe ili želite da budete uzdignuti u nečijim očima. San u kome uzgajate smokve takođe ukazuje na vašu potrebu za romantikom i strašću.

Morate se suočiti sa svojom slabošću i suprotstaviti se izazovima koji su pred vama. Sada je vreme za započinjanje novog poduhvata. Morate se otvoriti u vezi sa svojim emocijama ili svojim emocionalnim željama.

Bićete u dobroj vezi sa ljudima oko vas i naći ćete se na pravom mestu u pravo vreme. Uskoro ćete se susresti sa raznim prilikama. Potrudite se da ih iskoristite.

Advertisements

Sanjati zelene smokve

Ako ste sanjali zelene smokve, taj san simbolizuje promenu. Plašite se da kažete nešto iz straha da ćete biti kritikovani ili osuđeni. Morate da pređete svoja ograničenja. Ovaj san ukazuje na osećaj nesigurnosti.

Iako možda ne osećate fizički bol, boli vas unutra. Morate biti spremni da prihvatite sve što vam život baci pred noge. Ako zanemarujete svoju vezu, morate da radite na tome da to promenite. Morate na stvari sagledati iz druge perspektive.

Da li se osećate kao da se u vašem životu događa previše stvari za održavanje zdravog načina života kakav biste želeli? Započnite s onim gde ste danas i krenite odatle, postavljajući male ali realne ciljeve.

Sanjati smokve – ostala značenja

Videti smokvu u snu ukazuje na vaša postignuća u poslu. Ako ste sanjali da jedete smokve, to znači da ćete započeti novi posao. Ako ste u snu jeli smokvu, a da je niste očistili, to može značiti da ćete imati problema na novom poslu. Sanjati da čistite smokvu i zatim je jedete znači da će vaš posao napredovati.

Videti suvu smokvu u snu može značiti da ćete se sastati sa ljudima koje ne volite. Sanjati da sušite smokvu znači da će u vašem poslovnom životu uvek biti ljudi koji vam se dopadaju.

Advertisements

Jesti suvu smokvu u snu može da najavi srećnu vezu koju ćete imati. Ako ste sanjali da jedete desert od smokava, taj san može značiti da će neko iz vaše porodice krenuti na dugo putovanje.

Videti da skupljate smokve u snu može značiti da ćete doživeti srećne trenutke u životu. Ovaj san takođe može značiti da će se nova osoba pridružiti vašoj porodici. Ako ste sanjali da se penjete na smokvu, to može značiti da osoba koja se pridruži vašoj porodici neće imati krvnu vezu sa vama.

Ako ste sanjali da padate sa smokve, taj san vas upozorava da ćete imati neke probleme u poslu, ali to neće dugo trajati.

Ako u snu kupujete smokve, to znači da ćete se dublje povezati sa prijateljima. Ako ste prodavali smokve u snu, to može značiti da će vam usluge koje ste činili i koje ćete činiti, doneti sreću u životu.

Ako ste sanjali drvo smokve sa njenim plodovima, to je dobar znak. Takav san najavljuje odlično zdravlje i blagostanje. Za žene, ovo je signal željene trudnoće.

Advertisements

Ako je muškarac sanjao cvetanje smokve, taj san najavljuje komunikaciju sa željenom osobom i izražavanje romantičnih osećaja. Ako je devojka sanjala ovaj san, to najavljuje zaruke.

Ako ste brali smokve u snu, taj san ukazuje na povećanje zarade i blagostanja. Ako u snu održavate zasađene smokve, taj san znači da ćete da dobijete pristojne rezultate kao nagradu za vaš rad i trud.

Ako ste sanjali da jedete smokve, to znači da su vaši postupci užurbani, trebali bi da usporite. Ovaj san takođe može da najavljuje snažno i dugo prijateljstvo sa osobom suprotnog pola.

Ako ste u snu pravili džem od smokava, taj san najavljuje ozbiljne razlike u mišljenju sa srodnicima. Ako ste sušili smokve, to znači da ćete da rizikujete da učinite sramotan čin koji će sigurno izazvati vaše pokajanje.

Prema Milerovom sanovniku, ako jedete smokve, to ukazuje na male probleme koje ćete imati. Uzgoj smokava najavljuje miran tok života i dobro zdravlje. Za devojku taj san predviđa uspešan brak.

Advertisements

Sanjati smokve – simbolika

Smokve u snu su simbol plodnosti. Islamska knjiga snova povezuje takve snove sa rajskim i zabranjenim zadovoljstvima. Ako ženska osoba sanja da jede smokve, to znači da rizikuje da podlegne iskušenju, zbog čega će možda kasnije požaliti.

Ako žena vidi plodove na drvetu smokve, takav san najavljuje dugo očekivanu trudnoću i uspešan porođaj.

Ako je mlada devojka sanjala procvetalu smokvu, taj san znači da može da očekuje ponudu za brak, a potom i udaju. Ako ste ubrali smokvu sa drveta i pojeli je, taj san najavljuje uspeh u ljubavnim odnosima.

U engleskoj knjizi snova piše da je jedenje slatkih zrelih smokava simbol velikodušnog poklona sudbine koji će vam pomoći da steknete slobodu i nezavisnost.

Prema drugom sanovniku, jesti smokve u snu je znak materijalnog i finansijskog prosperiteta, odličnog zdravlja i blagostanja. Videti drugu osobu kako jede smokve u snu je upozorenje o bolesti rođaka, moraćete da ga posetite u bolnici.

Advertisements

Kupovina ili prodaja smokava u snu predskazuje profit koji niste očekivali. Ovaj san takođe može da najavljuje ispunjenje vaših romantičnih želja.

U ciganskoj knjizi snova, piše da san o smokvama ukazuje na susretom sa nepoznatom osobom, koja će biti koristna za vas ili vaš posao.

Ako ste kupovali smokve, taj san takođe može značiti da ćete sklopiti dobar posao u budućnosti. Jesti smokve u snu, takođe može značiti da ćete steći nova znanja ili veštine.

Sanjati suve smokve najavljuje tugu i gubitak materijalne imovine zbog vaših nepromišljenih dela. Ako ste u snu kupili suve smokve, postoji šansa da ćete učiniti nepristojan ili nemoralan čin, zbog čega ćete se dugo kajati.

Advertisements