Sanovnik bolest – Šta znači sanjati bolest?

Sanjati bolest je često loš znak. To su uobičajeni snovi i obično donose poruku o tome da nešto nije u redu u vašem životu, i potrebi da nešto popravite, pre nego što to nešto nanese ozbiljnu štetu vašem životu, pa čak i vašem zdravlju.

Obično ovaj san ukazuju na glavna pitanja u vašem životu, koja treba da budu rešena, kao što su vaš odnos, brak, pitanja koja se tiču vaše dece, roditelja ili posla, itd.

Sanjati da je vaš rođak bolestan

Ako ste sanjali da je vaš rođak bolestan, na primer tokom porodičnog odmora, kada odjednom vidite kako vaš rođak oseća mučninu, može ukazivati na neočekivani događaj koji će vam doći u život i destabilizirati vas i ljude koji su vam bliski.

To bi moglo prouzrokovati velike poremećaje vašem inače mirnom i stabilnom porodičnom životu ili domaćinstvu. Bilo bi najbolje ako pokušate biti fleksibilni i nositi se sa iznenađujućim događajima otvorenog uma i hladne glave.

Sanjati da ste mentalno bolesni

Ako ste sanjali da ste mentalno bolesni, na primer dok ste na dužnosti u stresnom radnom okruženju kada počnete da doživljavate halucinacije ili čujete čudne glasove kako vam šapuću u uvo, može značiti da vaš nedavno završen posao može neočekivano doneti vrlo negativne ili katastrofalne ishode uprkos napornom radu i vašim naporima.

Ova vizija bi takođe mogla značiti da dugoročni planovi mogu patiti zbog vaše nesposobnosti da predvidite stvari. San može da vam govori da ste možda pod stresom i da ovo stanje utiče na vašu procenu.

Sanjati da imate rak

Ako ste sanjali da imate rak, na primer, da vidite kako se podvrgavate hemoterapiji i ostajete bez kose kao rezultat lečenja, to može ukazivati na veliku svađu sa romantičnim partnerom.

Advertisements

To bi moglo dovesti do epizoda stresa, depresije i potpune ravnodušnosti prema svakodnevnoj rutini i životnim planovima.

Pored toga, rastući osećaj otuđenosti od vašeg partnera može vam stvarati brige i zabrinutosti za vašu zajedničku budućnost, čime bi moglo dodatno povećati vaše neslaganje.

Možda je vreme da preispitate svoje životne vrednosti i prioritete i vidite gde ćete možda trebati da poboljšate stvari.

Sanjati da patite zbog bolesti

Sanjati da patite zbog toga što ste bolesni, kao npr kad niste u stanju da ustanete iz kreveta zbog visoke temperature da biste se svakodnevno bavili poslom i obavezama, moglo bi značiti da ste možda počinili neko krivično delo u prošlosti i nekima naneli štetu.

Čin patnje u snu može, dakle, značiti da sada žalite zbog ovih prošlih radnji zbog štete koju ste nekome naneli i tražite iskupljenje.

Možda vam je u najboljem interesu ako uradite neku internu procenu da biste pronašli izvor ovog mogućeg prekršaja i otklonili ga po potrebi.

Sanjati da se voljena osoba razboli

Ako ste sanjali da se voljena osoba razboli, na primer kada ste posetili prijatelja ili porodicu i videli da ta osoba izgleda slabo i da o njoj treba voditi računa i voziti je u bolnicu, može značiti da ovoj konkretnoj osobi treba vaša pomoć i podrška u ovom trenutku.

Moglo bi značiti da vam vizija daje do znanja da trebate biti proaktivni u osećaju potreba ove osobe i pružiti pomoć.

San može takođe da vas podseti da posegnete za tom osobom da saznate o njenom statusu u životu i ponudite joj pomoć.

Sanjati da vidite mnogo bolesnih ljudi

Sanjati da vidite mnogo bolesnih ljudi, na primer da ste okruženi bolesnim ljudima koji nose razne vrste bolesti na ostrvu ili u pustinji, može biti znak prirodne katastrofe koja bi mogla uskoro da se desi u mestu u kojem živite.

San bi mogao da se odnosi na nadolazeću opasnost u vašem životu i upozorava vas da budete spremni kada dođe ovo vreme.

Možda bi bilo dobro da preduzmete neophodne mere da imate rezervni plan u slučaju da se dogodi neočekivana prirodna ili neka druga katastrofa.

Sanjati bolest (za samohrane mlade žene)

Ako ste samohrana mlada žena i sanjate da ste bolesni kada ste sami kod kuće, na primer, sanjati kako izgledate bledo i umotana u ćebe dok jedete toplu supu, može značiti da cenite svoju nezavisnost u životu od nekoga s kim se trenutno viđate ili sa kim imate vezu.

Ovo se takođe može odnositi na vaše nevoljno stupanje u vezu ili brak, nesposobnost da učvrstite i u međuvremenu favorizujete vaš udoban i jedinstveni životni stil.

Sanjati da se oporavljate od bolesti

Sanjati da se oporavljate od bolesti, na primer da vidite kako počinjete da se vraćate svojim svakodnevnim rutinama, moglo bi značiti da ćete uspeti sprečiti da se dogodi neka neprijatna ili preteća situacija.

Sanjati da neko umire od bolesti

Sanjati da neko umire nakon što je bio bolestan, može da simbolizuje oštećene veze ili neke lične probleme u stvarnosti.

Vizija vam može dati do znanja da ako se uskoro ne popravi taj poremećeni odnos, može se drastično pogoršati sa dotičnom osobom.

Najbolje je da odvojite malo vremena da popravite te loše odnose koji bi vam dugoročno mogli biti od koristi.

Sanjati da lečite svoju bolest

Sanjati da lečite svoju bolest, na primer kada vidite da uzimate lekove i usvajate zdrav način života između zakazanih poseta lekaru, može biti pokazatelj vaše otvorenosti i ljubaznosti prema drugim ljudima.

To bi takođe mogla biti spoznaja da možete imati doprinos ili promenu tuđih života, što bi vas moglo staviti u strateški položaj da pozitivno utičete na ljude oko vas.

Ovo bi mogla biti vaša prilika da pružite ruku onima kojima je to potrebno, a moglo bi vam pružiti smislen ishod u načinu na koji život napreduje.

Sanjati da radite dok ste bolesni

Ako ste sanjali da radite dok ste bolesni, na primer kada vidite da ste vrlo bledi i nekontrolisano kašljate dok polako kucate pred računarom, može biti upozorenje za neko iskušenje koje se može pojaviti u vašem životu.

Obratite pažnju jer ako se niste u stanju odupreti, to bi moglo eskalirati i prouzrokovati ozbiljnu štetu. Trebali biste osigurati da je vaša dobra reputacija netaknuta, ako ne u očima drugih ljudi, onda za vas i porodicu.

Sanjati da se bojite umreti dok ste bolesni

Sanjati da se bojite da ćete umreti dok ste bolesni može ukazivati na sumnju ili raskrsnicu u izboru pravog puta u životu.

Ovo takođe može nagovestiti na neke loše navike ili iskušenja za koje treba voditi računa u vašem životu, pre nego što vas odvedu neželjenim putem.

U zavisnosti od vaše stvarne životne situacije, san može biti poziv da budete manje agresivni, budite tolerantniji ili manje podložni spoljnim faktorima koji utiču na vaš duševni mir.

Sanjati da ste bolesni od prehlade ili gripe

Sanjati da ste bolesni od prehlade ili gripe, moglo bi vas upozoriti na previše zadataka koje trebate obaviti.

Ovo se takođe može odnositi na potcenjivanje vlastitih sposobnosti tokom rada na važnom zadatku ili projektu.

Advertisements

Međutim, ako sanjate da se brinete za nekoga ko ima gripu, na primer da mu dajete supu i neke lekove protiv prehlade, to može biti upozorenje da biste mogli početi da se nerado bavite nekim mutnim poslovima.

Morate izdržati jer njihovo prisustvo može biti od značaja za ono što pokušavate da postignete.

Sanjati da je neko bolestan i da peva

Sanjati da je neko bolestan i da pevi, na primer kada vidite da prisustvujete nekom koncertu i vidite da je pevačica bolesna, moglo bi značiti da će se s ovom osobom dogoditi velika opasnost.

Možete pokušati da kontaktirate ovu osobu i otkrijete kako joj stvari idu u poslednje vreme, i postoji li nešto što biste toj osobi mogli da pomognete.

Nikad vam ne bi naštetilo da pokažete da vam je stalo kad imate priliku pre nego što bude prekasno, a ta osoba je već povređena.

Sanjati bolest i transfuziju krvi

Ako ste sanjali da ste bolesni i da idete na transfuziju krvi to ukazuje na povećanu energiju i motivaciju u stvarnosti.

Ubrzo ćete pronaći snažan izvor inspiracije pomoću koje ćete moći ostvariti svoje najveće ciljeve ili savladati prepreke koje stoje na putu ka vašem uspehu.

Pod uticajem ovog talasa obnovljene snage i kreativnosti, sigurni ćete moći da učinite sve što odlučite.

Sanjati da imate se*s sa bolesnom osobom

Ako ste sanjali da se sek*ate sa bolesnom osobom, na primer, kada ste imali odnos sa nekim koga jedva poznajete i ta osoba vam nije rekla da je on ili ona nosilac zarazne bolesti, može značiti da biste mogli uskoro doći u veoma komplikovanu i tešku situaciju koja će zahtevati mnogo novca ili finansijske pomoći, vremena i napora da se izvučete.

Obratite pažnju i mogli biste primeniti razlučivost u svakoj situaciji u koju želite da uđete kako ne biste ulazili u mutne poslove. Možda nebi bilo loše da se prilagodite svojoj intuiciji kako biste bolje razumeli koje će vam situacije pružiti dobro.

Sanjati da ste bolesni i goli

Biti i bolestan i go istovremeno ima vrlo negativne konotacije u carstvu snova.

Predstavlja vašu vlastitu predstojeću propast ili gubitak u bliskoj budućnosti, posebno zbog iznenadnih, neizbežnih okolnosti.

Izbegavanje smrti može biti moguće ako ste za sada izuzetno pažljivi sa svojim zdravljem i aktivnostima, ali ipak možete naići na neke zdravstvene probleme ili slučajne povrede.

Sanjati da idete u posetu nekome ko je bolestan

Poseta nekome ko je bolestan u snu, kao što je prijatelj ili član porodice, zapravo odražava pozitivnu energiju i dobro zdravlje koje verovatno imate u stvarnosti.

Nakon iskustva s ovom vizijom, vaše celokupno zdravlje i dobrobit će verovatno biti bolje od uobičajenog, i vi biste mogli prisustvovali događajima ili dobiti vesti koje će vas učiniti srećnim i zadovoljnim.

U nekim se slučajevima ta ista vizija tumači kao znak predstojeće kiše i hladnog vremena, posebno u jesenjim i prolećnim mesecima.

Sanjati da se brinete o bolesnoj osobi

Briga za nekoga ko prolazi kroz bolest u svetu snova često se tumači kao pozitivan simbol. Ovaj san bi mogao značiti da ćete proći period velike sreće i radosti, posebno u vezi sa određenim događajima i prilikama.

Sanjati neprijatelja koji pati od bolesti

Videti vašeg najgoreg neprijatelja koji pati od bolesti je negativan znak. To je predznak nesreće i tuge.

Njihovu trenutnu sposobnost da vam naprave veliku štetu i probleme ne treba uzimati olako.

Ako se trenutno borite sa ovom osobom ili vidite mogućnost da sami podstaknete sukob, bilo bi pametno napraviti korak unazad i krenuti drugim putem.

Advertisements

Svaka započeta borba sa vaše strane sigurno će se završiti pobedom vašeg protivnika.

Sanjati da imate istu bolest kao neko drugi

Imati istu bolest kao neko drugi u snu može odražavati nadolazeću priliku u kojoj biste u stvarnosti mogli sarađivati s ovom osobom.

Iako se ovo verovatno neće dogoditi odmah, rad sa ovom osobom bio bi obostrano koristan, dodajući veliku vrednost i svrhu u vašem životu.

U međuvremenu, razmotrićete rad na izgradnji različitih veština i znanja tako da budete spremni kada dođe vreme za marš.

Sanjati da je vaš prijatelj bolestan

Ako ste sanjali da je vaš prijatelj bolestan, takav san može ukazivati na suočavanje sa privremenim preprekama.

Sanjati da vaš dečko ima neku bolest

Ako ste sanjali da vaš dečko ima neku ozbiljnu bolest, takav san može ukazivati na neke probleme u vašoj vezi sa njim.

Sanjati da je bolestan neko do koga vam je stalo

Ako je neko do koga vam je stalo bolestan u snu, takav san može otkriti vaše strahove od mogućeg gubitka te osobe.

Sanjati bolesnu decu

Ako ste sanjali o bolesti neke dece, takav san je vrlo loš znak, koji možda ukazuje na smrt nekoga bliskog.

Sanjati neizlečivu bolest

Ako ste sanjali da je neko neizlečivo bolestan, takav san može predstavljati neki nerešiv problem u vašem životu, koji vas muči duže vreme.

Ponekad ovaj san može otkriti vaša osećanja krivice zbog nečeg lošeg što ste učinili u prošlosti.

Možda bi trebalo da pokušate da ispravite nešto ako je moguće.

Ovaj san takođe može ukazivati na pogoršanje nekog dela vašeg života.

To takođe može ukazivati na to da trošite vreme na beznačajne stvari i ljude.

Takođe može biti simbol tuge, krivice, žaljenja, samosažaljenja ili beznađa.

Sanjati bolest (za starije osobe)

Za starije ljude bolest i nemoć u carstvu snova poprimaju posebno značenje.

Često osvetljava nadolazeća vremena i situacije u kojima će vam prijatelji, porodica, pa čak i stranci pružiti pomoć i podršku.

Ova pomoć može biti u obliku novca, kao što je primanje novčanog poklona od mlađih članova porodice ili emocionalna pomoć, poput ramena za plakanje tokom nemirnih vremena.

Sanjati da ste bolesni i paralizovani

Sanjati da ste bolesni i paralizovani, na primer, kada sanjate da ste zavezani u invalidskim kolicima i ne možete da se pomerate, može biti pokazatelj da ste pod tuđim uticajem.

Ovo takođe može značiti da biste trebali biti samostalniji, ili se ponašati kao odrasla osoba i donositi zdrave odluke.

Malo više zrelosti moglo bi vam omogućiti rast u životu i izbegavanje lošeg odlučivanja što vam može naštetiti.

Sanjati da ste bolesni i da kašljete

Sanjati da ste bolesni i da kašljete, moglo bi značiti mogućnost otkrivanja previše neznancima.

Držite jezik za zubima jer bi se nešto od toga moglo upotrebiti protiv vas kada to najmanje budete očekivali.

Razmislite pre nego što progovorite i pažljivo pošaljete svoju poruku drugoj osobi na način da izbegnete bilo kakve nesporazume ili zloupotrebe.

Sanjati da imate glavobolju

Ako ste sanjali da vas muči glavobolja, to bi moglo značiti određenu zabrinutost zbog vlastite sek*ualnosti ili slike koju predstavljate drugima.

Takođe može da simbolizuje veliko poštovanje koje ste dobili od drugih zbog načina na koji se odnosite prema njima.

Ako, na primjer, u snu vidite supružnika sa glavoboljom, to simbolizuje umiranje strasti.

S druge strane, videti neprijatelje sa glavoboljom u snu može značiti mirno rešavanje svađa ili razlika.

Sanjati da ste bolesni od besnila

Ako ste sanjali da ste bolesni od besnila, to može biti upozorenje o mogućoj odmazdi ili osveti vaših neprijatelja.

Ova vizija takođe može značiti moguću prevaru ili izdaju od pouzdanog prijatelja.

San može takođe da vas podseća da budete na oprezu u prepoznavanju ko su vam pravi prijatelji ili osvetoljubivi neprijatelji.

Sanjati da ste bolesni od tifusa

Ako ste sanjali da ste bolesni od tifusa, to bi moglo biti upozorenje da budete posebno oprezni dok se bavite svojim neprijateljima koji žele da unište vašu reputaciju.

Ova slika takođe može značiti potrebu da vodite računa o svom zdravlju kako se ne biste razboleli, zato bolje zakažite pregled kod lekara.

Ako ste se, na primer, razboleli zbog izbijanja tifusa u snu, to bi mogao biti pokazatelj negativnih dešavanja u vašem trenutnom poslu ili projektu, zato budite oprezni i preduzmite mere predostrožnosti.

Sanjati da ste bolesni od gangrene

Sanjati da ste bolesni od gangrene, može biti predviđanje negativnog razvoja događaja ili neuspeha u vašim trenutnim poduhvatima.

Baš kao što je potrebno kratko vreme da se odluči da li će gangrenski deo biti uklonjen ili ne, san ukazuje na to da morate brzo da donesete ispravnu odluku kako biste uspeli ili se spasili od neželjenih ishoda.

Sanjati da imate ospice

Ako ste sanjali da ste bolesni od ospica, to bi moglo ukazivati na veliki razlog za zabrinutost, čak do tačke depresije nakon velikog pada u vašem poslu ili radnim okolnostima u vašem životu.

Ovo bi moglo nagovestiti da ne treba biti prestrog prema sebi, jer neuspesi su uglavnom deo života kako biste testirali svoju veru i karakter.

Takođe vas može pripremiti da budete hrabri i tretirate svaki kvar ili stanku kao trenutak za odmor kako biste bili bolji.

Sanjati bolest i operaciju

Razboleti se tokom vizije iz snova i imati operaciju za ispravljanje ove situacije predstavlja vašu podsvesnu potrebu da uklonite određenu osobu iz svog života ili se izvučete iz određene grupe, mesta ili situacije.

Na nekom osnovnom nivou verovatno znate da sve što ili sa kim ste trenutno uključeni ne bi vam u budućnosti koristilo.

Otklanjajući se te težine ili dozvoljavajući sebi da krenete dalje, u suštini dozvoljavate sebi da rastete i napredujete oslobođeni negativnog uticaja u vašem životu.

Sanjati da ste bolesni od neplodnosti

Ako ste sanjali da ste bolesni od neplodnosti, odnosno da vam je lekar u snu potvrdio da nećete moći da rodite dete, to bi moglo značiti poteškoće ili prepreke u ostvarivanju vaših trenutnih planova.

Ako sanjate da se uspešno lečite kao da je lekar pogrešno dijagnosticirao neplodnost nakon što ste u snu dobili drugo mišljenje, to može značiti da će vaš cilj ili težnja biti postignut ili ostvaren.

Advertisements