Skip to content

Sanovnik božur – Šta znači sanjati božur?

  Božur je često povezan sa nekoliko značenja koja uključuju romantiku i prosperitet.

  Takođe simbolizuje sreću i srećne brakove, jer su cvetovi božura okrugli što simbolizuje novac.

  Advertisements

  Velikodušni izgled cveta božura takođe predstavlja bogatstvo u romansi, tako da simbolizuje srećan brak. Tradicionalno, parovi koji slave 12. godišnjicu venčanja poklanjaju božure.

  Još jedno značenje za cvet božura označava saosećanje i sramotu. To je zato što prema nekim legendama nimfe (grčke boginje) koje su stidljive i sramežljive da se pokažu ljudima imaju tendenciju da se sakriju na laticama božura.

  Advertisements

  Ponovo, pošto cvet božura ima izdašne latice, neki ga povezuju sa saosećanjem. Takođe postoji priča u grčkoj mitologiji koja tvrdi da je Paeon pretvoren u božur kako bi mogao biti pošteđen prirodne ljudske smrti.

  U Kini božuri simbolizuju plemenitost. Kinezi odavno visoko pozdravljaju cvetove božura. Međutim, najpopularnije vreme bilo je za vreme dinastije Sui i Tang.

  Advertisements

  U to doba su božuri posađeni u carskoj palati, jer se smatra da imaju visoku vrednost. Takođe se smatraju simbolom plemenitosti i časti, a nazvani su i kraljem cveća, s obzirom da je samo car smeo da ih poseduje. Takođe je postao tradicionalni cvetni simbol Kine.

  FOTO: PIXABAY

  Za božure se kaže da predstavljaju lepotu i žensku plodnost. To je zbog činjenice da cveta tokom ili čak neposredno nakon proleća.

  Još jedno simbolično značenje cveta božura je mir, ali samo kada cvet cveta.

  Što se tiče negativne konotacije božura, to bi moglo značiti ogorčenost i sramotu. Što se tiče reprezentacije države, božur je zapravo državni cvet Indijane.

  Ovaj san može da pokazuje da ste u poslednjem periodu bili uznemireni i da su se dogodile neke tužne stvari. Tužne stvari nisu dobre, ali mogućnost predviđanja kroz snove daje sanjaocu priliku da preduzme mere da to izbegne ili spreči, što je takođe dobra stvar.

  Cvetovi božura, lepi i tužni. U očima starih, pored svoje lepote, cvetovi božura imali su iste emocije kao i ljudi. Stoga su ga drevni pesnici zvali „strastveni božur“.

  Prelepi cvetovi božura predstavljaju tugu. Cvetovi belog božura takođe simbolizuju nevinost i svetost.

  Advertisements

  Sanjati božur simbolizuje dobro pripremljene planove za vašu budućnost. S druge strane, to može predstavljati bojažljivost i sramotu. Možda ste previše oprezni u svojim poslovima.

  Prekrasan božur u snu uvek znači sreću u ljubavni. Božur koji se slomio najavljuje sukobe u vašoj vezi. Uveli božur viđen u snu najavljuje pogoršanje odnosa.

  FOTO: PIXABAY

  Cvetovi božura obećavaju sreću u ljubavi. Primanje božura na poklon u snu znači da imate tajnog obožavaoca. Davanje božura na poklon, znači da ne budete bojažljivi u ljubavnoj vezi, imajte hrabrosti! Bacanje božura ili ako je božur uvenuo znači da bi ljubavna veza mogla da se pogorša.

  Sanjati božure vas podstiče da podsvesno čekate mnogo više emocija i topline od partnera nego što ćete primiti danas.

  Pokušajte da razgovarate sa partnerom iskreno i objasnite da vas ne zadovoljava u krevetu.

  Advertisements

  Osim toga, ako ste uvređeni njegovim ponašanjem, razmislite i da li u vama postoji osećaj ljubavi ili prema njima elementarna požuda?

  Dati u snu božure nekome vam najavljuje intimne odnose sa osobom koju najverovatnije nećete dobro proceniti. Sve će se uzimati zdravo za gotovo i teško da ćete od toga dobiti očekivanu toplinu i nežnost.

  Lomljenje božura u snu znači da u vašem životu započinje period kada neželjene posledice dolaze na naplatu.

  Advertisements
  Advertisements