Sanovnik češalj – Šta znači sanjati češalj?

Postoji nekoliko tumačenja koja mogu pomoći kako bi se razumelo značenje češlja u snovima.

Ako se počešljate češljem po telu i vidite tragove, to predviđa da će se vaši snovi ostvariti nakon onoliko dana koliko je tragova ostalo od češlja.

Ako sanjate češalj, uvek se setite da ovaj simbol nosi više pozitivnih vrednosti nego negativnih.

Zato uvek pokušajte pravilno analizirati i tumačiti snove i zapamtite da pored uobičajenih interpretacija, svako od nas može imati i individualne interpretacije. Stoga ne tretirajte  sve kao da je  jasno i ravno.

Postoji mnogo načina da se san o češlju može protumačiti. Snovi o češlju se uglavnom odnose na privatnost. Pokušajte se setiti svih detalja svog sna.

Sanjati da poklanjate ili primate češalj

Ako sanjar daje češalj drugoj osobi, to je dobar znak. U stvarnosti možete formirati značajne odnose. Osoba koja se pojavila u snu mogla bi postati poslovni partner ili biste mogli razviti snažno prijateljstvo sa tom osobom.

Ako žena sanja da je muškarcu dala češalj, to je znak da možda razmišlja o mogućnosti da on postane njen ljubavnik.

Advertisements

Ali ako je neko odbio vaš poklon i odbio ljutito, to znači da u stvarnom životu obratite pažnju na ovu osobu, jer, najverovatnije, on / ona može da uradi nešto kako bi vas izdala i povredila.

Pored toga, biće toliko neočekivano da će vam naneti veliku mentalnu traumu.

Ako sanjate da ste dali češalj nepoznatoj osobi, to znači da želite da imate kontrolu, a ne da budete pod uticajem želja i potreba drugih.

Ako je ova anonimna osoba rado uzela poklon od vas, to je znak da će vam se životna pozicija ojačati.

Sanjati da uzimate češalj kao poklon može da ukazuje i na to da ćete čuti primedbe na vaš rad.

Sanjati da vidite češalj

Videti češalj u snu znači da ćete putovati, promeniti metodu i pokazati promenu. Putovaćete kako biste ispravili stvari koje su pošle po zlu na poslu.

Ako je češalj nov, putovanje će vam biti ugodno i isplativo. Stari češalj u snu označava dosadna i skupa putovanja.

Sanjati gvozdeni češalj

Ako ugledate gvozdeni češalj u snu, to može značiti da ćete promeniti svoj izgled proizvoljnim operacijama na vašem telu.

Sanjati drveni češalj

Ako u snu vidite drveni češalj, to govori da ćete imati jednostavnu operaciju svog zdravlja i potpuno se osloboditi svojih problema.

Sanjati slomljen češalj

Ako u snu vidite slomljen češalj, to se odnosi na putovanje koje ćete imati u vezi sa porodicom. Ako vidite da je češalj polomljen dok češljate kosu, svađaćete se sa svojim prijateljem. Slomljeni češalj u snu je često i loš znak. Ovaj san može da znači ozbiljne nevolje i životna previranja.

Sanjati da kupujete ili prodajete češalj

Ako u snu prodajete češalj, to znači da ćete se sresti sa svojim starim prijateljem tokom putovanja ili izleta i obaviti razgovor. Videti da kupujete češalj u snu znači da ćete imati redovna putovanja da biste zaradili svoj prihod.

Sanjati da čistite češalj

Čišćenje češlja u snu podrazumeva da će vas proći loš glas i na taj način opet ćete steći izgubljeni ugled.

Sanjati da češljate kosu

Ako ste sanjali da češljate kosu, to upućuje na to da ćete se rešiti dugova. Ako vam druga osoba češlja kosu, oslobodićete se dugovanja prema bliskim osobama bez napora.

Videti da se češalj uvija u kosu dok je češljate  u snu, znači da će se ponovo pojaviti problem za koji ste mislili da ste prevazišli.

Sanjati da češljate kosu druge osobe znači da ćete zajednički obavljati posao sa neprijateljem svog prijatelja radi vašeg interesovanja.

Ako vidite da se češalj uvija u kosu druge osobe dok je češljate u snu, znači da će vaš prijatelj razdvojiti puteve s vama, jer će saznati da poslujete sa njegovim neprijateljem.

Ako ste u snu češljali mokru kosu, knjige snova predviđaju zdravstvene probleme. Da biste izbegli ozbiljno pogoršanje zdravstvenih problema, trebalo bi da posetite lekara i da se podvrgnete preventivnom pregledu.

Ako je muškarac češljao žensku kosu u snu, to je simbol njegovih toplih osećanja prema njoj. Ako je na četki ostalo nešto kose, trebali biste biti spremni za gubitke.

Ako je muškarac sanjao o češljanju kose, to je znak da će se svi njegovi problemi u stvarnom životu rešiti lako. Takođe, ovaj san obećava otplatu svih postojećih dugovanja u gotovini i ispunjenje želja.

San o češanju kose može biti i znak loših odnosa sa suprugom ukoliko ih sanja udata žena. Prepirke i nesporazumi mogu čak uništiti i vašu porodicu.

Sanjati češalj sa devet zuba

Pre svega, kada tumačite san u kome vidite češalj, morate da se setite koliko ste zuba češlja videli.

Devet zuba ukazuju na to da imate snažnu želju da nešto postignete. Ali da vas neke stvari zadržavaju ili vas razni faktori ometaju.

Međutim, ako takav češalj držite u ruci, to znači da ćete uskoro postići svoj cilj, jer ćete se na kraju suočiti sa vlastitim problemima i dobiti sve ono što želite.

Ako kao poklon dobijete češalj sa devet zuba, možda ćete imati sastanak sa nekim. San nagoveštava moguću nadolazeću ljubav, odnosno da ćete se uskoro zaljubiti.

Biće to neočekivana ljubav, i pokušaćete da joj priđete hladne glave. Tako da vas vaša osećanja ne unište, ali otkrićete da ne funkcioniše šta god da vi uradite.

Ako uzmete češalj ne zato što vi to želite, već zato što ne želite da povredite osećanja osobe koja vam je dala, to je znak da ćete u stvarnom životu biti povređeni, odnosno da ćete imati ljubavnih problema, ali naravno da bol koju osećate neće dugo trajati.

Šta znači sanjati češalj?

Tačnost objašnjenja ovog sna  zavisi od stanja u kome je bila kosa i od toga kome je pripadala. U većini slučajeva takav san se doživljava kao upozorenje od činjenja neozbiljnih dela i novčanih troškova u stvarnom životu.

Prema Milerovoj knjizi snova, češljanje duge kose u snu predviđa fatalne greške u stvarnosti. Najverovatnije je da će preterana lakovernost dovesti do kobne greške.

Advertisements

Moguće je da ćete se sa posledicama ovih grešaka dugo suočavati. Morate biti veoma pažljivi u svim odlukama koje donesete.

Vangina knjiga snova objašnjava šta znači češljanje kovrdža. Ovakvi snovi vaš teraju da razmislite o činjenici da možda pretrano sumnjate u ljude. Ovo nepoverenje vam dodaje samo određene životne probleme.

Frojd je smatrao da češljanje kose u snu može biti znak vašeg žaljenja zbog nekih izgubljenih prilika.

Ako ste iznenada polomili češalj dok ste češljali kosu, trebali biste biti spremni za probleme u stvarnom životu

Opadanje kose u snu označava finansijske gubitke; i što više kose izgubite, to će biti vidljiviji gubici.

Prema knjigama snova, češljanje kose preminule osobe predviđa dobit. Pogotovo ako je kosa bila duga, lepa i zdrava. Ako je mrtva osoba češljala svoju kosu, ovaj san može značiti da ćete dobiti neočekivane vesti. Vest može da bude i negativna i može da donese neke probleme.

Češljanje kose vaše ćerke u snu znak je romantičnih ljubavnih avantura u njenom životu. Ako mlada devojka već ima dečka, moguće je da će je uskoro zaprositi. Što je duža kosa vaše ćerke u snu, duže će trajati njena veza.

Cvetkova knjiga snova predviđa velike životne promene ako ste sanjali češanje kose. Druga verzija interpretacije ovog sna je gubitak stvari.

Napraviti frizuru od kovrdžave kose ili ih jednostavno češljati ili napraviti pletenice u snu znači da ćete uspešno savladati sve prepreke na vašem životnom putu.

Češljanje kose pred ogledalom u snu predviđa veliku sramotu i poniženje u stvarnom životu. Još jedna opcija, vašeg sna može biti hitna potreba za kvalitetnom negom vaše kose.

Ako ste u snu češljali nečiju kosu, to može biti znak da nervirate nekoga u stvarnom životu. Knjige snova preporučuju da ublažite svoju bahatost, jer ćete u protivnom ostati sami.

Ako vam je druga osoba češljala kosu u snu, to znači da vam se ta osoba ne dopada mnogo. Ta osoba je u stanju da vam ozbiljno nanese štetu na radnom mestu i u vašem ličnom životu.

Još jedno tumačenje snova govori o tome da snovi u kojima češljate kosu drugih ljudi znače uklanjanje problema. Štaviše, tačno osoba čiju ćete kosu češljati pomoći će vam da rešite probleme.

Ako ne koristite običnu četku za kosu, već lep češalj, to simbolizuje brzu promenu iz tuge u radost. Što je češalj lepši, to možete očekivati veću radost.

Advertisements