Sanovnik davljenje – Šta znači sanjati da se daviš?

Sanjati davljenje može biti zastrašujuće a kompletno tumačenje snova o davljenju možete pročitati dole.

Sanjati da se daviš

Davljenje u snu obično sugeriše da se osećate preplavljeni emocijama kao što su tuga ili depresija. Sanjati o davljenju može pokrenuti skrivene ili potisnute emocije koje se ponovo pojavljuju i vraćaju vas u progonstvo. Na primer, ako vidite nekoga u budnom životu ko liči na nekoga koga ste izgubili.

Ako san karakteriše bavljenje sportovima dok se davite, poput plivanja, to može značiti da idete prebrzo i previše se forsirate. Razmislite o usporavanju da nastavite opreznije i sporije. I na kraju, davljenje obično ukazuje na opasnosti koje se mogu sprečiti ili spasiti ako se na vreme deluje.

To takođe može odražavati vaš lični strah od davljenja. Kada sanjate da se gotovo udavite, to ukazuje da ste mogli da izbegnete neprijatnu situaciju u budnom životu. Možda ste uspeli da izađete iz ćorsokaka koji vam je oduzimao život i duh.

Sanjati da nekoga davite

Kad se u snu aktivno pokušava daviti nekoga u vodi, to označava osećaj ili emociju koju želite da potisnete u vezi sa određenim događajima ili ljudima. Na primer, ako ste loše raskinuli sa bivšim dečkom ili bivšom devojkom, možete sanjati da ih davite tako da više nikada nećete morati da razmišljate ili se suočavate sa njima. Akcija davljenja ne mora značiti da želite da ih ubijete, već je to više odraz vašeg pokušaja da potisnete sopstvene misli.

Sanjati da se davite usred takmičenja

Davljenje u snu usred trke sugeriše da se snažno forsirate protiv drugih protivnika. Možda se pokušavate takmičiti sa komšijama, kolegama ili prijateljima luksuznih stilova života, ali nemate resursa ili izdržljivosti da ih pratite. Na kraju se davite u dugovima ili tuzi da više ne možete ići u korak sa njima.

Sanjati nekog da se davi

To što vidite da se neko davi u vašem snu i osećate se beznadežno i niste u stanju da učinite bilo šta u vezi toga, upućuje na to da ste duboko umešani u nešto što je van vaše kontrole. Ništa ne možete da učinite da izmenite ishod događaja.

Advertisements

Ako se osećate bespomoćno kada vidite da se neko davi, to predstavlja osećaj gubitka u sopstvenom identitetu i osećaju. Spasiti nekoga od davljenja u snu znači da ste uspešno priznali sopstvene emocije ili da imate moć da izmenite tok svog života. Ako ne uspete da spas davljenika, to znači da ste se umrtvili od straha. Razmislite o situaciji u vašem budnom životu u kojoj puštate da strah diktira vaše postupke.

Kada je davljenik osoba bliska vama, kao što su supruga ili suprug, koji se utapa, to odražava vaš urođeni strah od gubitka osobe zbog zdravstvenih problema. Ako se u snu utapaju vaši članovi uže porodice, kao što su majka, otac, brat, sestra, to može nagovestiti da prolazite kroz emocionalne ili finansijske teškoće.

Sanjati da se daviš u bazenu ili kadi

Sanjati davljenje u bazenu ili u kadi može ukazivati na to da život koji ste sebi izgradili više nije održiv. Ovaj san takođe može predstavljati loše navike u trošenju u budnom životu.

FOTO: PIXABAY

Sanjati davljenje bebe ili deteta

Gledanje deteta kako se davi u snu može biti zastrašujuće i zabrinjavajuće. Međutim, ovaj san je ponekad jednostavno odraz straha da bi se to moglo dogoditi vašoj deci ili mogu imati drugačija značenja.

Ako dete koje se davi u snu nije vaše, tada ovaj san može predstavljati mladu, kreativnu ili emocionalno uloženu odgovornost. Možda se od vas traži da odbacite svoju dečiju prirodu ili stranu kako biste se mogli suočiti sa oštrošću odrasle dobi.

Ako sanjate da se vaše dete davi, ali vi ste u stvarnosti bez dece, to predstavlja projekat ili posao u opasnosti. Možda imate ograničene načine spašavanja posla. Na primer, ako ste zaposleni u maloprodaji ili ste vlasnik malog preduzeća, san može biti izazvan promenljivim okruženjem ili glavnim konkurentom koji vam oduzima sredstva za život.

Pol deteta koje se davi može odražavati vrstu projekata koji se ogledaju u snu. Na primer, dečak koji se davi može da odražava projekte koji su dominantnije, asertivnije i agresivnije prirode. Možda bi to mogao biti pokušaj preuzimanja. Sanjati devojčicu koja se davi obično znači da bi se moglo raditi o umiranju ili nevolji.

Sanjati davljenje svog deteta može biti prirodan strah kada se vaša deca neprestano bave sportovima na vodi. Davljenje je uvek rizik i mogućnost koja se može dogoditi. Ovaj san je ujedno i podsetnik da budete spremni i aktivno pazite na svoju decu.

Ako posmatrate kako se beba davi, to može odraziti neku ideju koja je završila pre nego što je i započela. Sanjati o spašavanju bebe od davljenja znači da dopuštate sebi da budete ranjivi i prihvatate pomoć drugih.

Sanjati da se davite u automobilu

Sanjati o davljenju u automobilu potopljenom u vodu nakon saobraćajne nesreće, ukazuje na to da vaši ciljevi možda ne idu po planu i da ćete završiti u emocionalnoj depresiji kada se suočite sa budućim neuspehom.

Sanjati da se daviš pod ledom

Daviti se pod slojem leda u snu upućuje na to da se emocionalno osećate zarobljeni u trenutnoj situaciji. To može da sugeriše vezu u kojoj se osećate kao da ne možete da izađete. To bi mogao biti dečko ili devojka koja vas guši.

Sanjati davljenje životinja

Kada sanjate o davljenju životinja, taj san gotovo uvek predstavlja vaše likove ili nekoga drugog u vašem budnom životu. Pokušajte da povežete različite scenarije davljenja sa simbolima životinja da biste bolje shvatili san.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da polako tonete dok se davite

Snovi o tome kako polako tonete, dok se davite, mogu ukazivati na to da su vas opteretili mnogi tereti, koje su vam naložili drugi. Ovaj san označava potrebu da se oslobodite očekivanja i odgovornosti drugih ljudi.

Pokušajte da se usredsredite na sebe i svoje potrebe i dužnosti. Verovatno ste previše dali drugima. Ponekad ovaj san može ukazivati na to da neki projekat na kojem trenutno radite neće biti uspešan, pa je bolje da ga napustite na vreme.

Sanjati da ste preživeli davljenje

Ako ste sanjali da ste preživeli davljenje, takav san može ukazivati da ste trenutno u teškoj vezi, koja će, srećom, moći da preživi ovaj teški period. Ovaj san takođe može značiti vaše sposobnosti da savladate svaku prepreku koja vam dođe na putu.

Sanjati pokušaj samoubistva davljenjem

Ako ste pokušali da izvršite samoubistvo davljenjem u snu, takav san može ukazivati na vašu spremnost da budete najbolji što možete. Ovaj san takođe može značiti vašu potrebu za istraživanjem vaše podsvesti.

Sanjati da se davite u krvi

Ako ste sanjali da se davite u lokvi krvi, to može da znači da ste nedavno donosili odluke koje su uništavale sredstva za život drugih. Međutim, ako se u snu davite jer vam krv uđe u pluća i ne možete disati, to može biti strah od smrti koja dolazi od raznih vrsta trauma.

Sanjati da se daviš u blatu

Davljenje u blatu ili tamnoj prljavoj vodi sugeriše neravnotežu vaše moralne stabilnosti, nešto što nije loše za vas, ne samo duhovno i moralno. Možda ste imali aferu i ne možete se izvući iz situacije, dok se mentalno osećate loše zbog svojih postupaka.

Sanjati da vas neko pokušava udaviti

Ako vas je neko pokušavao udaviti u snu, takav san je ozbiljno upozorenje. Ovaj san može ukazivati na to da vam rivali pokušavaju na neki način naštetiti. Treba da pazite na to da vas neko na poslu ne prevari.

Sanjati da se neko udavio

Ako ste videli nekoga da se udavio u snu, takav san može ukazivati na upozorenje o nečemu lošem, što bi uskoro moglo da se dogodi u vašem životu. Možda ćete biti svedoci zločina ili nesreće. Ponekad takav san ukazuje i na nesreću u bliskoj budućnosti. Trebalo bi da da budete oprezniji nakon ovog sna.

Sanjati da neko udavi drugu osobu

Ako ste posmatrali kako neko davi drugu osobu, takav san može ukazivati na činjenje nečeg sramotnog ili nepoštenog. Mogli biste se naći u situaciji u kojoj ćete biti prisiljeni da se ponašate na takav način. Možda vas ovaj san upozorava da obratite pažnju na vaše buduće ponašanje i situacije u koje ste umešani.

Sanjati da pomažete nekome ko se davi

Ako ste sanjali da pomažete nekome ko se davi, takav san može ukazivati na vašu trenutnu situaciju. Verovatno ste zadovoljni tamo gde ste u životu i zadovoljni ste postignutim do sada. Sada uživate u plodovima svog rada. Ovaj san ukazuje na pomaganje nekome koga poznajete.

Sanjati da se daviš na brodu koji tone

Davljenje na brodu koji tone, ukazuje na vašu nesposobnost da prihvatite stvarnost. Verujete da se možete nositi sa svojim negativnim osećajima, međutim boravak na brodu koji tone u snu znači da će vas takvo delovanje dovesti do tragičnih rezultata. Davljenje na brodu koji tone, podsetnik je da se brzo promenite kako biste se izvukli iz situacije.

Sanjati da se davite u cunamiju ili drugim prirodnim katastrofama

San o davljenju koji se odnosi na prirodne katastrofe kao što su oluja, poplava ili čak cunami, odražava različite vrste emocija koje se poklapaju sa događajem. Na primer, uzrok davljenja od cunamija obično se može odnositi na represivne emocije koje su eksplodirale i više ih nije moguće suzbiti.

Sanjati da spasite nekoga od davljenja

Ako ste sanjali da nekoga spasite od davljenja, takav san može biti znak vaše želje da budete tu za svoje najmilije i brinete se za njih. Ako niste uspeli da spasite nekoga od davljenja, takav san može značiti da niste u stanju da kontrolišete neke stvari, bez obzira koliko se trudili.

Ako nekoga ne spasite to može biti i znak straha koji vlada vašim životom. Ako ste uspešno spasili nekoga od davljenja, možda ovaj san ukazuje na vašu punu kontrolu nad svojim postupcima i emocijama i nad vašim životom u celini.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da gledate kako se neko davi

Ako sanjate da posmatrate kako se neko davi, to znači da biste mogli razviti neku vrstu bolesti koja uključuje poteškoće u disanju. To može biti astma, infekcija pluća ili bolest srca. Ako ste u snu imali ovakvu viziju, možda je došlo vreme da se konsultujete sa medicinskim stručnjakom koji će proveriti vaše zdravlje.

Sanjati da vas neko davi

Sanjati da vas neko davi ili pokušava ubiti davljenjem je snažno upozorenje za vaše neprijatelje ili rivale. Treba biti oprezan jer će ti ljudi pokušati da vam naštete i možda će učiniti nešto što bi vam moglo uzrokovati bedu.

Advertisements

Možda će pokušati da sabotiraju projekat na kojem radite,  na primer možda će ti ljudi ukrasti vaše ideje kako bi se takmičili sa vama. Šta god da planiraju protiv vas, morate biti pažljiviji i gledati iza leđa.

Sanjati davljenje psa

Pas koji se davi u snu obično simbolizuje odanost i prijateljstvo. Možda imate prijatelja koji prolazi kroz emocionalne probleme. Ili bi to moglo sugerisati da vaša radna veština izlazi iz kontakta sa stvarnim svetom.

Sanjati da se daviš u reci

Daviti se u reci u snu, zbog neprestane struje ili vode, sugeriše da se ne možete nositi sa tekućim obavezama ili potrebama svakodnevnog života. Ako se davljenje u reci desilo zbog pogrešnog procenjivanja dubine vode, to ukazuje da vam treba bolje razumevanje opasnosti koje vreba na naizgled sigurnim lokacijama ili stvarima.

Sanjati da se davite u okeanu ili moru

Sanjati o davljenju u okeanu ili moru, ukazuje na nemogućnost pronalaženja stabilnosti. Nemate snage da nastavite ići protiv talasa života. San može sugerisati da ste izgubili ljude na koje ste se oslanjali u budnom životu, da više nemate podršku i tuga vas ubija, mentalno i materijalno.

Sanjati davljenje konja

Konj koji se davi u snu sugeriše da vaše emocije ometaju vašu sposobnost da budete pokretni i fleksibilni. Možda je vreme da se pokušate izboriti sa depresijom.

Sanjati muža kako se davi

Ako ste ženska osoba i sanjali ste da se vaš muž davi, to bi moglo značiti da vas suprug zapravo vara ili ima neku aferu. Ako ste imali ovaj san, pokušajte biti pažljiviji na njegove pokrete i aktivnosti. Budite oprezniji prema ljudima sa kojima je.

Advertisements