Sanovnik dojilja – Šta znači sanjati dojilju?

Dojilja u snovima je simbol sreće, za žene može odražavati snažan osećaj majčinstva, za muškarce sek*ualni simbol. Generalno, san bi mogao da obuhvati nesvestan osećaj, poput Edipovog kompleksa, koji sugeriše koliko još uvek treba da se brinete i vodite.

Još jedno od mnogih značenja ovog sna može biti spremnost davanja, i velikodušnosti.

Advertisements

Sanjati da vas doje

U ovom slučaju san predstavlja nostalgiju za prošlim trenutkom i za osećanjima koja su ga karakterisala. To je tipičan san perioda koji karakteriše poteškoće u upravljanju decom, u kojem bi roditelj želeo da im bude jedini izvor ishrane uopšte.

Sanjati da čovek doji bebu

Ako muškarac sanja da doji, ovo iskustvo iz snova mora se shvatiti kao sek*ualna želja. Čini se da je sve takođe povezano sa Edipovim kompleksom i koliko čovek može da oseti ljubav i privlačnost prema svojoj majci i prema gestovima koje je ona prema njemu učinila.

Sanjati dojilju i biti nesrećni

Budite oprezni jer san može imati i dijametralno suprotno značenje. Zapravo može okarakterisati trenutak patnje, lišavanja, nedostataka. U ovom slučaju, subjekt je onaj kome je zapravo potrebna hrana i neko ko će se brinuti o njoj/njemu.

Advertisements

Sanjati dojilju i biti srećni

U ovom slučaju, dakle, san će biti praćen osećanjima krajnje nežnosti, osmišljenim da potpuno opuste sanjaoca koji će moći da se oseća zadovoljnim, zaštićenim i razmaženim. San takođe može predstavljati trenutak promene, rasta.

Mleko u ovom slučaju predstavlja duboku želju za usvajanjem novih pojmova i učenjem novih stvari, koja raste upravo zahvaljujući ovoj hrani.

Ako u snu dete koje doji preuzme vodeću ulogu, moguće je da sanjaoc razmišlja o tome da oživi novi projekat za koji se mnogo trudi i na kojem radi.

FOTO: PIXABAY

Šta znači sanjati dojilju?

Sanjati dojilju predstavlja zavisnost od nekoga ili nečega. Ovo može biti veza, osećaj, navika ili zavisnost za koju osećate da ne možete živeti. Možda se čak osećate potpuno zavisnim od bilo čega što vas je držalo.

U istom smislu – dojilja u snovima bi se mogla protumačiti kao neko ko je u potrebi. Možda ste vi ta osoba kojoj nešto treba ili je to možda neko vama blizak.

U svakom slučaju nešto bitno je izgubljeno ili oduzeto; hrana, novac, dobro zdravlje u krugu prijatelja i porodice.

Ako ste vi osoba koja doji, to bi moglo značiti da u vašem budnom životu trenutno postoji osetljiva situacija ili osoba kojoj treba puno nege, ljubavi i podrške.

Advertisements

Dojenje može biti znak fizičke i emocionalne podrške i blagostanja. Možda osećate da je ovo nešto što vam u životu nedostaje od vaše majke ili najbližih i zbog čega žudite.

Ako osećate da ste ovo propustili u mlađim godinama, možda sada čeznete za tim – u odraslom dobu.

Dojilja u snu može jednostavno biti odraz vaše potrebe da brinete o drugima. Dajete li svu svoju energiju drugima i zanemarujete li brigu o sebi? Ako je tako, možda je vreme da ponovo promenite ravnotežu.

Čin dojenja mogao bi biti simbol vaših majčinskih instinkta. Moguće je da ste spremni za dete – spremni ste da volite i brinete o drugom.

Drugo tumačenje je da se tu uzimaju pozitivne stvari. Možda je neko spreman da vam pruži nešto iz dobrote svog srca ili vam na neki način pomogne – pa bi možda bilo pametno da to uzmete ili prihvatite, ili bi to moglo biti izgubljeno.

San o dojilji obično povezuje skrivene želje sa stvarnošću ili tumači duboku stranu nečije ličnosti. U ovom slučaju, san o dojenju deteta može izraziti različite istine, više od bilo čega drugog intimnog i dubokog; kao što je potreba da se detetu pomogne u svakom od nas ili da se iznese kreativni deo sebe.

S druge strane, mleko je glavna hrana za gladnu bebu, pa je smiruje i čini da se oseća voljeno, baš kao što se u snu o dojenju deteta deca tačno vraćaju i pokušavaju da otkriju skrivene senzacije.

Advertisements

Samo nesvesno nam pomaže da razumemo i transformišemo ovaj daleki ili novorođeni deo u stvarnost.

Ponekad snovi nešto predviđaju i izražavaju želje; u stvari, dojenje bebe takođe se može odnositi na potrebu za negovanjem osećaja ili talenta.

Dakle, ako želite da naučite da slikate, ovo bi moglo biti vreme za početak, možda promenite posao ili dajte oduška nesvesti i lakoći kao što to rade sva deca na svetu.

Ovaj san bi mogao odražavati period neuspeha, kao da vas treba hraniti da biste asimilirali stvari, informacije, energiju, emocije. Mogao bi da simbolizuje period novih projekata, ili ste možda nostalgični, trebate da proživite neke stvari iz detinjstva.

Sanjati dojilju za žene vrlo je čest san koji simbolizuje osećaj majčinstva, a može predstavljati i deo sebe koji razvijate. Nadam se da ste uspeli da pronađete odgovor na svoju simboliku iz snova.

Advertisements