X

Sanovnik dunja – Šta znači sanjati dunju?

FOTO: PIXABAY

Dunja u snu često je znak uspeha u ljubavnim odnosima sa suprotnim polom. Ali ako imate želju da iskusite nešto novo i isprobate jednopolne veze, budite spremni na klevete i nesporazume.

Advertisements

San u kojem je dunja istaknuta tema ima mnogo različitih značenja. Mnogi analitičari snova iz prošlosti su ovoj vrsti snova pridavali seksualni značaj. Postoje takođe i druga tumačenja. Neke od najznačajnijih biće opisane u nastavku.

Samo sanjanje o dunji znači da ćete imati uspeha u pronalaženju seksualnog partnera. To će se dogoditi u narednih nekoliko meseci. Ovo tumačenje je tačno prema najčešćim tumačenjima. Ovo je naročito tačno ako su dunje u snu bile sveže i čiste.

Ako sanjate loše ili trule dunje, to znači da će stvari u vašem ličnom životu biti manje ružičaste. Možda biste želeli da izbegnete neku osobu iz vaše prošlosti sa kojom ste imali ’istoriju’.

To je zato što bi vam neka pitanja iz prošlosti mogla ponovo doći u prvi plan.

Advertisements

Drvo dunje u snu predstavlja razboritog, diskretnog i čvrstog čoveka od koga niko ne može imati koristi ili može predstavljati podlu osobu. Zelena dunja u snu je bolja od žute.

Dunja u snu takođe predstavlja lepu i plemenitu ženu. Mnogi tumači nisu voleli plod dunje zbog njene žućkaste boje, a uglavnom su je tumačili kao bolest zbog zatvora koji izaziva ako se jede sirova.

Međutim, njena žućkasta boja takođe se može protumačiti kao boja zlata. Videti ili jesti dunju u snu takođe znači putovati sa dobrim saputnicima, mada neki od njih možda neće biti od koristi.

Međutim, uopšteno dunja ili drvo dunje u snu i dalje se mogu tumačiti u pozitivnom smislu u svim okolnostima.

Ako ste sanjali da jedete sveže dunje, to je podsetnik da bi vas sklonost da budete previše ležerni u vezi sa dugovima i / ili odgovornostima mogla iznenada da vas osramoti.

Advertisements

Sanjati dunje može značiti i da ćete naići na neke promene u svojim poslovima. Verovatno ćete biti optuženi za glupost ako sanjate da jedete dunju.

Branje dunje sa drveta proriče neostvarene želje u vezi sa vašom karijerom.

Sanjati da uberete dunju

Ako uberete plodove dunje, ovaj san znači da osoba koju volite nije tako dobra kao što bi se moglo činiti. Ako u budućnosti želite da imate jake odnose i verujete nekoj osobi, na početku morate da proverite njegovu sklonost izdaji.

Branje dunja u snu znači da će vaše strpljenje testirati vaš romantični partner. Takođe možete sumnjati da to nije prava osoba za vas. Ovo je naročito tačno ako sanjate ovaj san u ranim jutarnjim satima.

Sanjati da tresete drvo dunje

Tresti drvo dunje u snu znači rizikovati gubitak ljubavi zbog svoje tvrdoglavosti. Zato ne budite uporni ako vidite da se vaš partner u nečemu ne slaže s vama.

Advertisements

Ako protresete drvo dunje, to znači da ne biste trebali verovati prijateljima. Naročito u vezi sa davanjem saveta o svom ličnom životu i dešavanjima u njemu. Treba samo slediti svoje srce i manje pažnje poklanjati spoljnim savetima.

Sanjati da vidite dunju

Videti dunju u snu znači da ćete se osećati olakšano zbog finansijskog stanja i platiti dugove.

Sanjati da jedete dunju

Jesti dunje znači imati moć upravljanja snažnom ljubavnom privlačnošću. U naredne dve nedelje mogli biste dobiti neočekivani finansijski profit / prihod.

Videti kako jedete dunju u snu takođe može značiti da je vaš novac ili imovina na sigurnom. Nećete imati nikakvih finansijskih problema.

Ako ste sanjali da pijete sok od dunje, to može značiti da ćete povećati svoj posao i ovo stanje će se odraziti na vaš novac.

Jesti dunju u snu takođe može značiti da ćete uskoro imati sjajan, ali pomalo neočekivan trijumf. Ovaj trijumf će biti povezan sa vašim profesionalnim životom, a vi ćete možda postati poznatiji kao rezultat toga.

Ako javna ličnost u snu jede dunju, to znači da će postići svoje ciljeve. Ako je zdrava osoba jede u snu, to znači da će dobiti duhovno vođstvo.

Ako trgovac pojede dunju u snu, to znači prosperitet. Izvlačenje soka od dunje u snu znači preduzimanje poslovnog putovanja i ubiranje dobre koristi od nečijeg poduhvata.

Dunja u snu može da označava i bolest. Međutim, ako bolesna osoba jede dunju u snu, to znači da će se oporaviti od bolesti.

Sanjati kiselu dunju

Ako ste sanjali da osetite kiseli ukus dunje, to znači da se trebate spremiti za loše vesti.

Advertisements

Sanjati trulu dunju

Ako ste sanjali da ogulite dunju i vidite da je trula, najverovatnije ćete biti uvređeni i razočarani. Trula dunja u snu upozorava da će doći do finansijskih problema u porodici. Međutim, zahvaljujući dobroj osobi imaćete nešto novca i problemi će nestati.

Sanjati da jedete trulu dunju znači da će vam malo novca biti oduzeto zbog zdravlja.

Sanjati da vidite dunju izdaleka

Videti ovo voće iz daljine bez približavanja znači dobiti neke neočekivane i neverovatne vesti o svom prijatelju.

Sanjati da kupujete dunje

Videti da kupujete dunju u snu može značiti da će neka osoba tražiti vašu pomoć, ali vi nećete moći pomoći zbog svog problema.

Sanjati da prodajete dunje

Videti da u snu prodajete dunje znači da će vam novac iz nekog razloga ispasti iz ruku. Međutim, ovo stanje neće uticati na vas finansijski saldo.

Sanjati da neko jede dunju

Ako vidite da druga osoba jede dunju u vašem snu, to znači da ćete trebati pomoć svojih članova porodice zbog plaćanja dugova i da ćete na kraju platiti dugove.

Sanjati da bacate dunju

Sanjati da bacate dunju u otpad znači da ćete potrošiti novac u svrhu obnove kuće ili imanja.

Sanjati puno dunja

Videti puno dunja u snu znači da ćete nekom od svojih prijatelja pomoći u njegovom / njenom finansijskom stanju.

Sanjati da se penjete na drvo dunje

Penjanje na drvo dunje u snu znači da ćete postići određeni napredak u svom profesionalnom životu. To će se dogoditi kroz romantičnu vezu sa drugom osobom. Ta osoba bi vas u određenom smislu mogli upoznati sa pravim ljudima.

Sanjati da kuvate dunju

Ako ste sanjali da kuvate dunju, to ukazuje na misteriju u vezi sa ponašanjem vašeg prijatelja. Ne žurite sa zaključcima, vreme će na kraju otkriti istinu.

Advertisements

Simbolika dunje

Dunja je plod ljubavi, plodnosti i jedinstva. Njen izgled signalizuje vreme romantike ili partnerstva. Ovo je idealno vreme da ljubav i kreativnost postanu inspirativna sila.

Dunja je jedno od najstarijih plodova direktno povezano sa ljubavlju, brakom i plodnošću.

Dunja je poreklom iz mesopotamske ravnice i jugozapadne Azije. Cvetala je u oblastima kao i njen bliski srodnik jabuka. Dunja se gajila širom mediteranskog regiona oko 3.000 godina pne.

Grci su dunju povezivali sa legendarnim gradom Cidonia na ostrvu Kritu, koji je inspirisao ime njenog roda. Drevni Grci dunju su predstavljali kao važan poklon za proslave venčanja.

Dunja je bila nevesti nuđena da joj „zasladi“ dah pre ulaska u venčanicu, pomažući tako u promociji romantike i plodnosti.

Advertisements

Stvarni ukus sirove dunje je prilično gorak, nije sladak. Dunja se često opisuje kao mešavina jabuke i kruške, ali se aromatična slatkoća ne oslobađa dok se ne oljušti i skuva.

Ovo je vreme da se otvorimo ljubavi i da se setimo sve ljubavi koju smo delili i iskusili. Dunja nas podseća da cenimo one koje volimo i koji nas vole i da izrazimo svoju ljubav kad god možemo.

Možda ste postali iscrpljeni životom i uzimate one koje volite zdravo za gotovo. Možda su to zanemareni vaši roditelji, braća i sestre, prijatelji, porodica ili čak vaš životni partner. Vreme je da pogledate ponovo, sa ljubavlju.

Ako vam je tekst bio koristan, lajkujte i podelite. ❤
Još tekstova