X

Sanovnik jagode – Šta znači sanjati jagode?

FOTO: PIXABAY

Sanjati jagode obično predstavlja senzualne mogućnosti i napredovanja koja vam mogu doneti određeno zadovoljstvo. Tokom svog snova vezanog za jagode pokušajte da se fokusirate na ukus i stanje jagode, akcije koje radite sa jagodom da biste dobili najbolje tumačenje.

Advertisements

U nastavku ćemo protumačiti neke od najpopularnijih snova sa jagodama.

Sanjati da jedete jagode

Ako ste sanjali da jedete jagode, to znači da su vaši planovi u procesu realizacije ili je njihov ishod očigledan. San znači da ćete definitivno uspeti i da ćete uživati u ukusima plodova svog rada.

Ovaj san se često dešava nakon što ste stvarno uspeli i jednostavno odražava dobar osećaj koji imate. Snovi o jedenju jagoda pokazuju da ćete imati sreće. Jesti jagode u snu takođe odražava požudu i strast kojoj ne možete odoleti. Takav san je često povezan sa neispunjenim romantičnim željama koje su veoma snažne.

S druge strane, ovaj san bi jednostavno mogao odražavati snažnu romantičnu želju o nekome s kim ste u stvarnosti. Što je sočnija i slađa jagoda, pogotovo ako je dodatno zaslađena šećerom, čokoladom ili šlagom, verovatnije je da se sanja o izuzetno jakoj fizičkoj privlačnosti, strasti i želji.

Advertisements

San o iskušenju, baš kao i u slučaju da vidite slatke jagode, govori o iskušenju kojem nikada ne biste mogli da odolite, bez obzira što ste shvatili da li je za vas dobro ili loše.

Ako ste sanjali da jedete sočne i slatke jagode, to označava potrebnu ljubav, s druge strane kisela i suva jagoda sugeriše da se vaša ljubav ne ceni i zanemaruje.

Sanjati da berete jagode

Snovi o berbi jagoda su generalno dobri. Takav san znači da osoba marljivo radi, uz strpljenje i ljubav prema onome što radi. Jagode same simboliziraju uspeh i bogatstvo, tako da branje jagoda u snu doslovno znači branje plodova vašeg vlastitog uspeha. Značenje ovog sna je najpozitivnije.

Ovaj san odražava svo vreme i trud koji ulažete radeći nešto što volite. To takođe znači da se vaš rad sviđa i drugima. Ovo tumačenje snova je isto kod uzgoja jagoda i branja onih iz vlastitog vrta.

Ako sanjate da berete divlje jagode, ovaj san takođe ima pozitivno značenje. Ovaj san ukazuje da želite da isprobate nešto neobično, nešto drugačije od onoga na šta ste navikli. Divlje jagode su ukusne i slobodno rastu. Ovaj san pokazuje da ste otvoreni za istraživanje novih ideja i pronalaženje novih puteva i to će vam najverovatnije doneti pozitivne rezultate.

Advertisements

Sanjati da kradete jagode

Ako ste sanjali da kradete jagode iz bašte druge osobe, to znači da želite da ukradete tuđi uspeh.

Sanjati trule jagode

Videti trule jagode u snu nije dobar znak. To znači da će vaš naporan rad verovatno biti uzaludan, odnosno da verovatno nećete uspeti. Alternativno, to znači da drugi uopšte ne cene vaš trud i vaš rad se zanemaruje, bez obzira kako dobro to radite. To takođe može značiti da nemate podršku svoje okoline i osećate se kao da se vaš rad ne ceni, jer ne možete da podelite nijedan rezultat sa drugima.

Međutim, trule jagode takođe mogu predstavljati loše odluke koje ste doneli da biste uspeli. Možda je ishod dobar sam po sebi, ali sredstva koja ste koristili bila su pogrešna. San bi trebao probuditi vašu savest.

Ovaj san je vaš unutrašnji glas koji govori da biste to trebali dobiti na drugi način. Stvari dobijene na loš način osuđene su odmah u startu. Ovaj san takođe može značiti da ste veoma usamljeni u svom životu, jer jagode predstavljaju ljubav, ljubaznost i bliskost.

Osećate se kao da nema prave veze između vas i drugih ljudi. Ovaj san bi takođe mogao biti odraz narušenih odnosa, posebno romantičnih odnosa. San takođe može da simbolizuje razočaranje.

Advertisements

Sanjati da bacate jagode

Ako ste sanjali da bacate jagode, to sugeriše da ljubavni odnosi nisu zdravi zbog svađe i ljubomore. Možda je vaša veza u jednom trenutku bila slatka i lepa, ali vaš um sada misli da je odnos truo i treba ga nekako odbaciti ili popraviti.

Ako ste sanjali da bacate jagode na nekoga, ovaj čin simbolično znači da ste osoba koja ima rasipan stav i potpuno se neoprezno odnosite prema zarađenom novcu i materijalnom imovinom.

Na kraju, ovo je san koji može pokazati da je deo vaše ličnosti proračunat i korumpiran i da imate tendenciju da na neki način oštećujete druge, da pokažete da ste uspešniji, moćniji, bolji i vredniji nego što vas drugi vide .

Sanjati da nekoga hranite jagodama

Ako ste sanjali da nekoga hranite jagodama, ovaj san znači ljubav, prijateljstvo i dobre i lepe odnose sa porodicom, kao i ispunjenje vaših želja i nadanja i veliko opuštanje i uživanje.

Sanjati da kupujete ili prodajete jagode

Ako ste sanjali da kupujete ili prodajete jagode u prodavnici ili supermarketu, to nagoveštava da ste spremni da krenete na senzualno putovanje i započnete svoj novi ljubavni život.

Sanjati polje puno jagoda

Snovi o poljima jagoda zrelih za branje označavaju ogromne mogućnosti koje imate u svom ljubavnom životu. Međutim, to ponekad može dovesti do afera na koje biste mogli pripaziti. Ako je polje jagode neplodno i bez jagoda, to može značiti da nije vreme da tražite romantičnu vezu.

Sanjati da vidite drvo jagode

Ako ste sanjali da vidite drvo jagode koje inače ne raste na našim prostorima, to predstavlja brak ili neku vrstu okosnice veze. Razmislite o zdravlju i stanju drveta jagode da biste dobili neke tragove o tome kako vaš um ocenjuje vaš odnos.

Na primer, bolesno i neplodno drvo jagode može da sugeriše raspad ili razvod u bliskoj budućnosti. Ovaj san znači da nešto možda nije u redu sa vašim brakom.

Sanjati da jedete kolač sa jagodama

Ako ste sanjali da jedete kolač ili tortu sa jagodama, to nagoveštavate da pokušavate da svoju vezu učinite senzualnijom. Možda podsvesno osećate da je vaš odnos ustajao i da želite da isprobate više stvari da biste se osećali voljenom i živom.

Sanjati da jedete sladoled ili jogurt od jagode

Ako ste sanjali da jedete sladoled ili voćni jogurt od jagode, to sugeriše da ćete u skoroj budućnosti dobiti slatke novčane dobitke. Dobici su nekako povezani sa ženskom osobom ili ženskom perspektivom, možda ste stavili neka ulaganja ili poslušali savete određene žene u svom životu.

Advertisements

Sanjati da pijete sok od jagode

Ako ste sanjali da vidite, pripremate ili pijete sok od jagode, to znači neplaniranu trudnoću.

Sanjati da jedete džem od jagode

Ako ste sanjali da jedete džem od jagode, to sugeriše da ćete imati posao koji se odnosi na javnost. Od vas će se možda tražiti da pokrenete neki oblik spoljnog kontakta za prikupljanje informacija. Spoljni kontakt pokazaće se profitabilnim.

Sanjati veliku jagodu

Ako ste sanjali da vidite ili da jedete veliku jagodu, to može značiti da ste previše ponosni na sebe u vezi. Možda vaš ego uništava vezu koju imate sa partnerom.

Sanjati puno jagoda u bašti

Ako ste sanjali da vidite puno jagoda u bašti i veoma ste srećni zbog njihovog velikog broja i lepe crvene boje, to u stvari znači da ste se emocionalno ispunili i da ste veoma srećni jer vas partner obasipa nežnošću, ljubavlju i pažnjom. Svako vas voli, a ovo je samo potvrda te činjenice.

Plodovi koje ste videli u snu simbol su rasta i uspeha na svim poljima, a neke dobre vesti ili iznenadna radosna iskustva će vam doneti odlične i vesele dane u budućnosti.

Advertisements

Sanjati da jedete pokvarene jagode

Ako ste sanjali da jedete potpuno pokvarene jagode, ovaj neprijatni san znači da su vaši neuspesi i gubici blizu kraja u bliskoj budućnosti, bilo u poslovnom ili privatnom aspektu vašeg života.

Sanjati crne jagode

Ako ste sanjali da vidite ili jedete crne jagode, to ukazuje da se nalazite pred veoma teškim i bolnim periodom u životu i da ćete doživeti tugu, zbog nekih velikih gubitaka. Ovaj san nije toliko čest, ali nije dobar znak.

Simoblika sna o jagodama

Kao motiv u snu jagode su prilično česte i imaju konotaciju nekih radosti ili lepih vesti i često ukazuju na realizaciju planova, kao i na potrebu za postizanjem mira i opuštenosti u životu, i uživanja u lepoti i bezbrižnost svakog trenutka, jer je svest o kratkom trajanju i postojanju veoma prisutna i sasvim realna.

Simbolika snova o jagodama, po pravilu je prilično pozitivna i lepa, ali ponekad može podrazumevati neke ružne ili loše stvari.

Dakle, snovi o jagodi obično imaju pozitivnu simboliku i ukazuju na prijatne emocije koje proživljavate ili očekujete u bliskoj budućnosti. U nekim slučajevima, u zavisnosti od drugih faktora u snu, mogu da predvide nešto loše, posebno ako su jagode crne ili kisele prirode.

Advertisements

Šta znači sanjati jagode?

Jagode su slatko i jednostavno voće, koje je široko rasprostranjeno širom sveta i koje mnogi vole. Jagode simbolišu blagostanje, dobro zdravlje, slatku stranu života, ali i skromnost i lepotu u jednostavnosti. Jagode su jednostavne, ali neodoljive. To je vrlo zdravo voće, sa stvarnom fizičkom i mentalnom dobrobiti za svakog čoveka, osim za alergične osobe.

Jagode su povezane sa planetom Venerom, što se posmatra iz astrološko-simboličke perspektive. Jagode su povezane sa strašću, ljubavlju i lepotom koje su sve osobine koje se pripisuju Veneri.

Iako nas jagode često podsećaju na crveno srce, njihov oblik se takođe može povezati sa jezikom, koji je asocijacija na Merkur. Merkur je planeta komunikacije, razigranosti, mladosti i osnovnog znanja.

Ove ukusne voćke su zaista romantična poslastica. Posuda puna ukusnih sočnih jagoda, sa malo vrhnja za šlag ili posuto malo finog šećera u prahu, mogla bi biti savršeni desert nakon romantične večere.

Ljudi se zaklinju da bi to moglo zagrejati atmosferu i probuditi privlačnost. Jagode se smatraju voćem sa afrodizijačkim svojstvima.

Advertisements

U snovima mogu simbolizovati bilo šta, od zdravlja i isceljenja do romantike i požude. Snovi o jagodama obično imaju pozitivno značenje. Često odražavaju prirodu dobrog srca i nežnu stranu ličnosti sanjara.

Jagode u snu odražavaju nežnu, meku, gracioznu stranu. Snažno su povezane sa ženskim kvalitetama. Jagode su posebno dobar znak ako žene sanjaju o njima. One simbolizuju sve aspekte Venere, kao što su ženska lepota, plodnost i majčinstvo.

Veruje se da predstavljaju dobar znak za buduće majke. Uopšte, jagode su povezane sa pojmom obilja i blagostanja, pa ih viđanje u snu ukazuje na sreću, materijalnu stabilnost i uspeh.

Alternativno, videti jagode u snovima može da ukazuje na iskušenje, u smislu romantične privlačnosti i požude. San bi mogao biti znak posebno ugodnog susreta sa nekim, koji bi se čak u nekim slučajevima mogao završiti kao veza. Sve zavisi od stvarne situacije u životu čoveka. Ako je sanjar zaljubljen u nekoga ili on ili ona jednostavno želi intimni kontakt s nekim, te sočne jagode odražavaju tu želju.

Za ljude koji su alergični na jagode, svi snovi o njima simbolizuju opasnost.

Advertisements

Ako vidite jagode, ali ih ne pojedete, to znači da ste svesni svojih ograničenja. Ako ih ipak pojedete, to znači da ćete u stvarnosti napraviti glupi potez, koji bi vas mogao koštati nečega važnog. To bi takođe moglo biti odraz vaše spremnosti da idete protiv svojih ograničenja.

Još tekstova