X

Sanovnik koprive – Šta znači sanjati koprive?

FOTO: PIXABAY

Sanjati koprivu ukazuje na to da će vas neko kritikovati u bliskoj budućnosti ili u ljubavnom životu.

Advertisements

Kopriva je fantastičan izvor minerala, vlakana i vitamina, a iz psihološke perspektive snova kopriva je povezana sa načinom na koji se lečimo.

U osnovi, san može ukazivati na to da morate paziti na svoju ishranu. Da bismo dublje pogledali ovo značenje snova, moramo da shvatimo šta kopriva označava iz duhovne perspektive.

Listovi koprive mogu se koristiti za lečenje različitih bolesti kao što su reumatoidni arthritis a u nekim slučajevima i dijabetes. Rimljani su bili ti koji su prvi koristili koprivu u cilju poboljšanja zdravlja.

U nekim starijim ciganskim sanovnicima, kopriva je znak ljubavi.

Advertisements

Listovi i stabljika prekriveni su malim dlačicama koje uključuju koktel histamina, acetilholina i mravlje kiseline.

Dlačice prodiru kroz našu kožu i otpadaju i onda ostavljaju otrov koji izaziva osećaj peckanja. Duhovno, peckanje ukazuje na šok za sistem ili problem u životu.

Sanjati koprivu predstavlja našu emocionalnu stranu života. Ako vas ubode ovo je povezano sa činjenicom da osećate da se prema vama ponašaju na način kako bi i trebalo.

Obično se kopriva koja se pojavljuje u našem snu može smatrati upozorenjem. Možda biste želeli da budete oprezni kada se kopriva pojavi u vašim snovima.

Koprive u snovima mogu ukazivati na probleme sa zdravljem i finansijama, ali ponekad i upozorenje o vezi. Kad sanjate koprive, u vašem umu se obično događa nešto uznemirujuće što vaša psiha pokušava da razreši.

Advertisements

Iz medicinske perspektive kopriva je diuretik, a lišće sadrži bikarbonat amonijaka, što znači da sama kopriva ne preživljava vrućinu. Dovoljno je reći da ako kuvate koprive, onda ih možete jesti, što može značiti kontakt sa vašom duhovnom stranom.

U starim danima kopriva se kuvala u soli i dodavalo se mleko za stvaranje sira. Listovi su takođe bili paljeni da bi se koristili kao lek za kašalj i astmu. Kako kopriva sadrži kalijum i kalcijum, poznata je kao odlična izvor gvožđa.

Sanjati da vidite koprivu

Ako u snu vidite koprivu, ali vam nije nanesena šteta, ovo je jedan od retkih slučajeva da su koprive pozitivan znak u vašem snu. Izbegavajući štetu koju kopriva može da nanese, dobar je znak što znači da ćete izbeći “metak”, da tako kažemo, u vezi novca ili ljubavi.

Ako su koprive kraj vode,imaćete sreće u ljubavi. U svim ostalim slučajevima, to je obično loš znak za finansijska pitanja.

Sanjati da vas kopriva ožari

Ako vas kopriva povredi, u snu je važno napomenuti gde uzrokuju bol. Na primer, ako jedete koprive i zbog toga nanosite bol grlu ili ustima, onda je to znak da morate biti oprezni.

Advertisements

Oko vas može biti neko ko je zabrinut za vaše finansije ili želi da zaradi nešto od gubitka koji možda ide protiv vas.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da vas kopriva ožari po nogama

Kada vas kopriva ožari po nogama, to je znak da se morate udaljiti od neke finansijske situacije ili odluke. Ako trenutno razmišljate o velikoj kupovini, onda vam ovaj simbol govori da ne treba da obavljate ili rizikujete sa svojim novcem.

Sanjati da vas kopriva ožari po rukama

Slično je značenje i ako vas ožari po rukama – ali u ovom slučaju odluka se više odnosi na putovanje ili posao, nego direktno na finansije. Želite da udaljite loše ljude. Ovo je poruka da slušate one koji su vam bliski.

Sanjati da vam neko pokloni koprivu

Ako vam neko pokloni koprivu, predstoji vam uspešno vreme u vašem životu i možete verovati odlukama u vezi sa vašim novcem. Naći ćete pozitivan finansijski ishod. Kao što smo već napomenuli ako vas kopriva ne ožari, to označava sreću.

Sanjati da gledate koprive

Gledanje koprive u snu iz duhovne perspektive znači da je ovo simbol koji vam kaže da treba da budete više svoji. Povezan je sa vašim skrivenim vrednostima i činjenicom da rast treba kultivisati u bliskoj budućnosti.

Važno je napomenuti opšte stanje oko šume i samih kopriva. Ako vidite kako su koprive obrasle nekom travom, to znači mogući nedostatak.

Kopriva sadrži otrov koji prodire u našu kožu i uzrokuje one male kvržice koje nam izađu kad nas ubode. Dakle, branje kopriva ukazuje na mogući gubitak zbog tuđe kritike ili namere. To takođe može značiti nepravdu ili nepravednu situaciju.

Sanjati da berete koprive i da vas boli

Ako ste sanjali da vas boli dok berete koprive, moglo bi se reći da treba da pokušate da potražite olakšanje od problema  koji vas trenutno muči. U starijim sanovnicima kopriva je takođe povezana sa prosperitetom i srećom.

U ciganskom sanovniku piše, da je branje kopriva povoljan znak i može označavati sreću i zadovoljstvo.

Sanjati da sadite koprive

Videti kako u snu sadite koprive ukazuje na duhovni simbol snage, a takođe će vam biti potrebna i izdržljivost u budućnosti.

Advertisements

Međutim, ako sadite koprivu u drvetu, to može simbolizovati vašu želju za određenom situacijom koja će vam biti od koristi, a takođe ukazuje na vašu nameru da ispravite bilo kakve probleme u budućnosti.

Sanjati dlake koprive na povrću

Videti dlake koprive na povrću ima isto značenje kao ikada ste ubodeni od koprive. Stvarni ubod može ukazivati da je nešto skriveno u životu.

Studije pokazuju da je neposredna reakcija na ubod koprive posledica histamina i to izaziva osećaj „peckanja“. Acetilholin je unutar dlaka i povezan je sa samim ubodom. Ako se ove dlake u snu pojave na bilo čemu drugom, to znači da će se naići na tešku situaciju.

Ako vam je tekst bio koristan, lajkujte i podelite. ❤
Još tekstova