Sanovnik kuća – Šta znači sanjati kuću?

Kuće u snu simbolizuju naš osećaj za sebe i naš lični identitet. Za tumačenje sna o kući veoma su važni detalji sna, posebno stil, stanje i veličina kuće.

Veliki dvorac, na primer, može ukazivati na želju i očekivanje obilja. Ako ste sanjali o novoj kući, vaš san može ukazivati na neke promene u vašoj ličnosti.

Ako ste kući dodali neku dogradnju, san može ukazivati na ličnu ekspanziju. Požar na kući može ukazivati na velike transformacije u vašem životu.

Često sanjamo o kućama u kojima smo živeli ranije u životu, a takvi snovi mogu ukazivati na to da vaša podsvest upoređuje osobu koja ste tada bili i osobu koja ste postali.

Prostorije kuće mogu značiti različite aspekte vaše psihe. Na primer, podrum označava vašu podsvest, a potkrovlje označava vaš intelekt, itd.

Sanjati da gledate kuću

Ako ste sanjali da kuću gledate iz daljine, bez obzira da li je pripadala vama ili nekom drugom, takav san je upozorenje za ozbiljnu nevolju sa kojom biste mogli da se suočite u bliskoj budućnosti, a koja bi vam mogla nanijeti štetu i gubitak u životu.

Sanjati kupovinu kuće

Ako ste u snu kupili kuću, takav san može značiti naporni rad da biste nešto zaradili. Ponekad to ukazuje na grešku koju ne možete ispraviti.

Advertisements

Sanjati da imate svoju kuću

Ako ste sanjali o tome da imate svoju kuću, a u stvarnosti živite s nekim, takav san može značiti potrebu da se što pre osamostalite. Možda ovaj san ukazuje na potrebu da postanete samopouzdaniji i prihvatite neke odgovornosti.

Sanjati da nemate kuću

Ako ste sanjali da shvatite da nemate kuću za život, takav san nije dobar znak, koji možda ukazuje na neke negativne okolnosti, loše sreće i finansijske probleme u bliskoj budućnosti.

Sanjati nečiju kuću

Ako ste sanjali o nečijoj kući, takav san može značiti neka pitanja koja imate sa vlasnikom kuće.

Sanjati praznu kuću

Ako ste sanjali o praznoj kući, takav san označava osećaj nesigurnosti.

Sanjati napuštenu kuću

Ako ste sanjali o kući koja je očigledno napuštena, takav san je zapravo dobar znak, što ukazuje da ste verovatno ostavili prošlost iza sebe i da ste sada spremni da krenete napred sa svojim životom. Ovaj san takođe može ukazivati na emocionalnu ili mentalnu zapostavljenost. Ponekad to ukazuje na problem na koji ste se navikli i ne radite ništa na njegovom rešavanju.

FOTO: PIXABAY

Sanjati kuću bez zidova

Ako ste sanjali o kući koja nije imala zidove, takav san može ukazivati na nedostatak privatnosti u vašem životu. Možda se osećate kao da svi misle o vama i nema mesta gde možete biti potpuno sami.

Sanjati da se selite u drugu kuću

Ako ste sanjali da se selite u drugu kuću, drugačiju od one u kojoj trenutno živite, takav san može ukazivati na neočekivano primanje neke važne vesti. Ovaj san takođe može ukazivati na iznenadan odlazak na neko putovanje.

Sanjati da vašu kuću neko okupira

Ako ste sanjali o tome da vidite svoju kuću, okupiranu nekim drugim ili nekim stvorenjima, takav san može predstavljati nestabilne odnose sa ljudima iz vaše okoline.

Sanjati kuću u dobrom stanju

Ako ste sanjali o svojoj kući koja je bila u veoma dobrom stanju, takav san je dobar znak i ukazuje na primanje dobrih vesti ili doživljavanje nekih dobrih stvari u bliskoj budućnosti.

Sanjati kuću u lošem stanju

Ako ste sanjali o svojoj kući, koja je bila u jako lošem stanju, i potreban joj je popravak, takav san možda i nije dobar znak, što ukazuje na neke nesrećne okolnosti i situacije sa kojima ćete se morati suočiti u bliskoj budućnosti.

Sanjati staru kuću

Ako ste u snu videli staru, zapuštenu kuću, takav san označava vaše stare obrasce razmišljanja, uverenja i stavove. Možda se u vašem životu dogodilo nešto, što je vašu podsvest podsetilo na taj deo vaše prošlosti. Ovaj san takođe može ukazivati na potrebu promene vašeg načina razmišljanja.

Sanjati novu kuću

Ako ste u snu videli novu kuću, takav san može ukazivati na novu fazu u vašem životu. Možda sazrevate emocionalno. To takođe može ukazivati na novi način razmišljanja o nekoj situaciji ili na novi način razmišljanja o nečemu.

Sanjati kuću u neredu

Ako ste sanjali o neurednoj kući, takav san može ukazivati da je neki aspekt vašeg života u haosu. Možda je potrebno da se oslobodite nekih osećanja da biste povratili svoju emocionalnu stabilnost i mir.

Sanjati da čistite kuću

Ako ste čistili kuću u snu, takav san može ukazivati na vašu želju da poboljšate svoj način razmišljanja i da se oslobodite nekih starih misaonih obrazaca, koji vam više ne služe. Ovaj san takođe može ukazivati na to da ćete u bliskoj budućnosti imati neku neočekivanu posetu. To takođe može ukazivati na kontakt s nekim ljudima s kojima niste razgovarali dugo vremena.

Sanjati da vam neko gradi kuću

Ako vam je neko gradio kuću u snu, takav san je vrlo dobar znak, koji ukazuje na neke velike promene u bliskoj budućnosti. Vaša finansijska situacija može se poboljšati ili ćete dobiti povišicu ili napredovanje u poslu. Ove promene će biti korisne i vama, ali i vašoj porodici.

Sanjati izgradnju kuće

Ako ste sanjali da gradite kuću, takav san ukazuje na neke dobre promene i poboljšanja u vašem životu, čineći vam život boljim.

Sanjati ukletu kuću

Ako ste sanjali o ukletoj kući, takav san može predstavljati neka nerešena emocionalna pitanja koja se tiču vašeg detinjstva i porodice, neke potisnute uspomene itd.

Sanjati kuću ispunjenu vodom

Ako ste sanjali da vam je kuća napunjena vodom, takav san može ukazivati na to da vas preplavljuju emocije.

Sanjati zmiju u vašoj kući

Ako ste sanjali o zmiji u svojoj kući, takav san nije dobar znak, ukazuje na neposrednu opasnost ili neku nesreću. Možda ćete se suočiti s nekom opasnošću dok niste daleko od kuće, pa bi bilo mudro da preduzmete mere predostrožnosti.

Sanjati da budete zaključani u kući

Ako ste sanjali da ne možete izaći iz kuće, jer ste bili zaključani, takav san može značiti vašu nesigurnost i osećaj odbacivanja. Možda osećate da vas je neko ostavio.

Sanjati pljačku vaše kuće

Ako vam je kuća opljačkana u snu, takav san može ukazivati na neke probleme, negativnosti ili loše navike, koje vas sprečavaju da budete srećni i sigurni.

Sanjati kuću delimično ili potpuno uništenu

Ako vam je kuća delimično ili potpuno uništena u snu, takav san je loš znak, što možda ukazuje na prisilno preseljenje na novu lokaciju, novčane probleme, razvod, smrt u porodici itd. Takav san takođe može ukazivati navikavanje na ideju da se neki deo vašeg života završi.

Sanjati da vam kuća gori

Ako ste u snu videli svoju kuću zapaljenu, takav san je dobar znak, koji ukazuje na neke srećne prilike u bliskoj budućnosti. Ovaj san takođe može ukazivati na osećaj nemogućnosti zaustavljanja nekog dela vašeg života. To takođe može ukazivati na zaustavljanje nečijih destruktivnih namera.

Sanjati oštećenu kuću

Ako ste sanjali da je vaša kuća oštećena, takav san može otkriti vašu stvarnu zabrinutost zbog stanja i sigurnosti vaše kuće. Ovaj san takođe može ukazivati na to da se osećanja iz života pogoršaju iz nekog razloga. Možda se osećate kao da je nešto važno i dragoceno u vašem životu uništeno ili izgubljeno. Možda se osećate kao da se neka situacija u vašem životu pretvara u problem. Ponekad to otkriva kako se vaša osećanja prema telu pogoršavaju.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da vam nedostaje deo kuće

Ako ste sanjali da vam nedostaje deo kuće, takav san može otkriti vaša osećanja u vezi sa smanjenom funkcijom nekog dela vašeg života.

Sanjati da ne možete pronaći kuću

Sanjati o pretraživanju i nemogućnosti pronalaska vlastite kuće znači da ćete uskoro izgubiti samopouzdanje i veru u ljude nakon nekoliko susreta sa pojedincima koji su bili vrlo varljivi i manipulativni.

Sanjati da izlazite iz kuće

Sanjati o izlasku iz kuće znak je da ste umreženi i okruženi ljudima koji vam žele da izgledate loše rušeći vašu reputaciju i kaljajući vaš imidž unutar vašeg društvenog kruga.

Sanjati da menjate krov na kući

Sanjati o tome da dodate novi krov svojoj kući ili nečijoj drugoj kući znak je neočekivanih gubitaka vezanih za vašu ličnu imovinu ili finansije.

Advertisements

Sanjati da brišete podove u kući

Sanjati brisanje ili ribanje poda u vašoj kući ili nečijoj drugoj kući je upozorenje o odlasku nekoga u vašoj porodici ili nekoga ko vam je kao prijatelj vrlo blizak.

Sanjati krov koji curi

Sanjati krov koji curi, bilo da ga posmatrate sa krova ili iznutra kuće, predstavlja preseljenje u drugo mesto za život zbog okolnosti koje čine premeštanje održivim rešenjem.

Sanjati da ste zaglavljeni u kući

Sanjati o tome da vidite da ste zaglavili u kući i da ne možete da se izvučete iz nekog razloga znak je negativnih okolnosti koje bi se mogle uskoro desiti, ili to može biti znak nesrećnog života zbog glasina i kleveta .

Sanjati da ste bolesni i da sagradite kuću

Ako ste bolesni i sanjali ste da sagradite kuću, to je znak da ćete se susresti sa prevremenom smrću tako što ćete u bližoj budućnosti umreti od te bolesti.

Sanjati veliku nepoznatu kuću

Sanjati da vidite veliku i nepoznatu kuću, poput kuće kakvu nikada ranije niste videli, znak je da ćete uskoro imati neočekivani susret od nekoga ko želi da bude deo vašeg života.

Sanjati da vas neko zove u kuću

Sanjati da vas vlasnik ili neki od stanovnika pozove u kuću znači da se neko sprema zatražiti vašu pomoć i podršku, jer ta osoba je u situaciji koja zahteva dodatnu podršku prijatelja.

Sanjati da se ušunjate u nečiju kuću

Sanjati da se uvučete ili potajno uđete u nečiju kuću znači da ćete na kraju postati veliki uticaj u nečijem životu.

Sanjati malu kuću

Gledanje ili ulazak u malu kuću u snu znak je razvijanja nove veze ili zasnivanja novih prijateljstava ili poznanstava koja bi na kraju mogla igrati glavnu ulogu ili postati značajna i korisna za vas.

Sanjati staru kuću

Videti ili biti u staroj kući u snu znači da ćete se pomiriti i popraviti odnose sa ljudima koje ste gotovo zaboravili i koji su nekada bili važan deo vašeg života. Ovo će biti naročito tačno ako u kući posmatrate puno antiknih predmeta.

Sanjati novu i veliku kuću

Sanjati o novoj i velikoj kući koja vam pripada znak je započinjanja novih projekata ili poduhvata i imat ćete mogućnost da odlučite da li želite ili ne stvarno učestvovati u ostvarivanju tih nastojanja.

Sanjati da ulazite u kuću

Sanjati da vidite sebe kako ulazite u kuću znači da ćete učestvovati u projektu ili nastojanju koji će doneti pozitivne rezultate i korisne ishode u vašem životu koji će definitivno dovesti do uspešnog završetka vašeg projekta.

Sanjati da se preselite u praznu kuću

Ako sanjate da se sami ili sa porodicom preselite u praznu kuću znači da će vam se sav naporan rad i trud uložen u realizaciju projekata isplatiti uz velike beneficije što bi moglo rezultirati povećanjem vašeg materijalnog bogatstva.

Sanjati mnogo komšija oko kuće

Ako ste sanjali da imate mnogo komšija koji žive oko kuće u kojoj trenutno živite, to ukazuje da ćete sarađivati i provoditi puno vremena sa kolegom ili bi to moglo značiti da ćete se prebaciti na profesiju u kojoj ćete se morati umrežavati s mnogim kupcima ili klijentima kako bi se posao obavio.

Sanjati kuću u kojoj žive pokojnici

Ako sanjate da posetite ili se nalazite u kući u kojoj žive pokojnici, znači da ćete dobiti svu potrebnu podršku i resurse potrebne za ostvarenje vaših trenutnih poduhvata ili planova.

Sanjati poluizgrađenu ili nekompletnu kuću

Sanjati da vidite poluizgrađenu ili nekompletnu kuću koja je još u izgradnji znak je vaše odlučnosti da pokušate da se dogodi nešto što se u ovom trenutku ne bi trebalo dogoditi, ili može značiti da niste u pravom položaju da napravite ovaj projekat.

FOTO: PIXABAY

Sanjati kuću koja se raspada

Sanjati o poseti ili videti kuću koja se raspada ili ruši pred očima znak je da imate osećanja ometanja ili ometanja od osobe ili ljudi koji rade sa vama da biste ispunili određeni zadatak ili cilj.

Sanjati kuću koja tone u zemlju

Videti kuću kako tone u zemlju znak je nesrećne smrti nekoga koga u srcu smatrate dragim. Ta osoba može biti neko iz vašeg najbližeg domaćinstva ili neki drugi član porodice.

Advertisements