X

Sanovnik lice – Šta znači sanjati svoje lice?

FOTO: PIXABAY

Da li se sećate kada ste poslednji put videli svoje lice u snu? Zaista nije tako često, pa kad vidite svoje lice u stanju snova, iza njega može biti neko važno značenje!

Advertisements

Pa ako slučajno vidite svoj odraz u snu, šta to znači? To zapravo ima više veze sa vašom ličnošću i / ili mentalnim stanjem. Ako ste nedavno u snu videli svoje lice i želite da znate šta to znači, nastavite da čitate!

Kada vidite svoje lice u ogledalu, u vantelesnom iskustvu ili na fotografijama, zapravo vidite svoju trenutnu ličnost, mentalno stanje i / ili emocije.

Ako vam lice izgleda malo drugačije ili možda izgledate loše, zapišite taj san. Šta se dešava u vašem životu zbog čega se tako pojavljujete u snu?

Sanjati svoje lice u ogledalu

Ako niste zadovoljni onim ko ste postali kao osoba, koga predstavljate svetu ili načinom na koji živite u svom životu, možda ćete videti svoje lice u ogledalu.

Advertisements

Kad vidite svoje lice u ogledalu, to znači da postoje stvari o kojima morate ozbiljno da razmislite.

Sanjati da vidite sebe iz tuđe perspektive (ili vantelesnog iskustva)

Ako sebe gledate iz tela druge osobe, to znači da u vašem životu postoji nešto zbog čega se osećate kao da ste posmatrač u svom životu.

Ovo je vaša podsvest koja vam govori da je vreme da preuzmete vlasništvo nad svojim životom tako da se više ne osećate kao autsajder u sopstvenom životu.

Ako volite ljude, usredsredite svu svoju energiju na zadovoljstvo drugih. Ovo je vaše unutrašnje ja, koje vam govori da je vreme da se bavite negom i odredite prioritete u svom svakodnevnom životu.

Sanjati da vidite sebe na fotografiji

Videti sebe na fotografiji može predstavljati prošlost. Postoji li nešto zbog čega žalite? Da li osećate krivicu ili sramotu zbog prošlosti? Ako je to slučaj, vaš san bi vam mogao reći da je vreme da oprostite, izvinete se ili uradite sve što trebate da biste nastavili sa svojim životom.

Advertisements

Sanjati svoje lice mlađe nego sto zaista jeste

Ako ste sanjali da vaše lice izgleda mlađe nego što zapravo jeste, to simbolizuje sreću i zdravlje. Možda ste veoma srećni i zadovoljni kako vam trenutno ide život ili se možda oporavljate od intenzivne operacije.

U svakom slučaju, ovo je dobra stvar o kojoj bi se moglo sanjati. Ako se pogledate u ogledalo i vidite mlađu verziju sebe, velika je verovatnoća da ste relativno iskreni prema svetu o tome ko ste i s tim ste zadovoljni!

Sanjati da analizirate svoje lice u snu

Prvo što treba ispitati u ovoj vrsti snova je kako je izgledalo vaše lice. Da li je to bilo isto kao kad ste se pogledali u ogledalo pre nego što ste legli?

Određene promene lica mogu značiti različite stvari. Na primer, da li vam je lice neobično crveno? Ako je to slučaj, vaš san bi vas mogao upozoriti na opasnost ili pretnju u bliskoj budućnosti.

Budući da sanjanje o svom licu obično ima veze sa načinom na koji se predstavljate svetu, upozorenje bi se najverovatnije odnosilo na to.

Advertisements

Možda ste lagali ili se uzdržavali od deljenja važnih detalja o sebi da biste dobili određeni posao ili pridobili potencijalnog partnera. San bi vam mogao reći da prestanete da lažete ili će se stvari loše završiti.

U zavisnosti od vrste sna koji sanjate, ponekad može imati više poruka ili čak poruka unutar poruka.

Sanjati svoje lice starije nego što zaista jeste

Sanjati da izgledate starije nego obično znači iscrpljenost, teška vremena i zdravstvene probleme. Ako sanjate svoje lice i ono izgleda starije, vreme je da se pozabavite problemima pre nego što oni uzmu svoj danak.

Ovaj san znači da, iako možda pokušavate budete mlada, živahna i zdrava ličnost, mučite se i treba da vodite računa o tome.

Sanjanje starije verzije sebe može ukazivati na to da ste kruti u svojim načinima ili nepromenljivi u svojim pogledima. To bi moglo biti upozorenje da vam tvrdoglavost ne ide u korist i morate postati otvoreniji, pre nego što bude prekasno.

Alternativno, san ove prirode mogao bi da istakne rezerve koje imate prema starenju, poput brige o tome kako ćete biti zbrinuti ili ko će još biti u vašem životu.

Ovaj san ima i moguće pozitivno tumačenje. Ako se čini da je vaše starije lice dobro, to bi moglo ukazivati na mudrost vaših odluka. Možda ste na dobrom putu, živite zdravo rasuđujući i dobro planirajući budućnost.

Sanjati kako vaše lice lebdi u vazduhu bez tela

Videti kako vaše lice odmiče od tela i leti u vazduhu nije tako čest san. Međutim, ni zbog čega se ne treba brinuti. Ovaj san jednostavno pokušava navesti da krenete putem ka zrelijoj verziji sebe.

Lice se vremenom menja u malim količinama, ali telo se drastično menja. U mnogim slučajevima ne možemo da definišemo osobu prema njenim godinama, a da nam celo telo ne “ispriča priču”.

Lice u snu predstavlja vaše ličnosti i kako vas doživljavaju u svetu.

Advertisements

Ovaj san bi mogao biti znak da odrastete, budete samopouzdani, ponašate se kao da postoje posledice za vaše postupke, učite iz iskustava, budite samosvesniji i što je najvažnije – budite svoji.

Sanjati svoje lice sa manjim nosom ili većim ušima

Ako ste sanjali svoje lice sa manjim nosom ili većim ušima, to obično znači da u vašoj budućnosti dolaze velike promene. Obično ih podstiču različiti oblici samorefleksije.

Ako se prijatelji i porodica žale na vaše ponašanje, odevanje ili bilo šta drugo, ovo bi moglo biti upozorenje da će se neke stvari promeniti.

Možda ste glumili ili lagali nedavno. Ako je to slučaj, vaš odraz u ogledalu iz snova pokušava da vam pokaže da je osoba koju predstavljate svetu ocrnjena i više ne onakva kakva treba da bude.

Sanjati da se umivate ili šminkate

Umivanje lica ili nanošenje bilo koje vrste šminke na lice u snu možda ne izgleda nešto posebno, ali poruke su zapravo vrlo važne. Ako u ogledalu vidite svoje lice, to je već prilično retko.

Međutim, videti kako se šminkate ili umivate može značiti nešto mnogo više.

Ako ste se svetu predstavljali kao neko ko zapravo niste, umivanje lica može značiti pranje svih tih laži, zataškavanja i / ili tih grešaka.

Ako ne perete lice već nanosite šminku, najverovatnije pokušavate da nešto zataškate. To bi mogla biti nesavršenost zbog koje ste nezadovoljni ili ste ismevani.

Sanjati sebe sa svojim dvojnikom

Generalno se smatra da viđenje dvojnika u snu ima negativne implikacije. Ako se vidite u snu, to može značiti da imate zabrinutosti kako se ponašate. Možda je vreme da razmislite o svom ponašanju i promenite svoje ponašanje ako je potrebno.

Videti ili se sastati sa svojim dvojnikom može značiti da biste trebali prestati da radite nešto i da bi to moglo imati posledice ako to ne učinite. To bi takođe moglo biti upozorenje da predstoji opasnost ili da predstoji neka vrsta nesreće.

Advertisements

Sanjati svoje lice sa bubuljicama ili ogrebotinama

Videti bubuljice na svom licu ponekad može predstavljati emocije koje se ne izražavaju pravilno. Videti ogrebotine na svom licu može značiti pokušaj da sačuvate reputaciju.

Najbolji način za ispitivanje bilo koje vrste sna je ispitivanje svojih osećanja. Kako ste se osećali tokom sna? Da li biste to tako osećali u budnom životu?

Možda ste videli svoje lice u ogledalu sa ogrebotinama i osećali ste se teskobno ili uplašeno. To može značiti da ćete možda završiti na pogrešnom putu ako uskoro ne napravite neke promene.

Iako se ovo čini negativan san, snovi koji su stvoreni da vas upozore su zapravo vrlo važni i od velike pomoći. Ako znate njihovo značenje, oni vam omogućavaju da napravite promene u svom životu pre nego što se dogodi nešto loše.

Sanjati da vidite svoj odraz

Ovaj san može značiti da je vreme da procenite svoje ponašanje i izmenite ga ako je potrebno. Tradicionalno objašnjenje ovog sna je da se loše stvari kreću vašim putem.

Advertisements

Svakodnevna obeshrabrenja i prepreke na putu mogu ometati vaše planove. Ovaj san takođe može nagoveštavati bolest sa pratećim finansijskim poteškoćama.

Alternativno, san ove prirode mogao bi značiti da razmišljate o svom identitetu, kako se vidite i kako vas drugi doživljavaju. Možda je vreme da kopate duboko i saznate ko ste zapravo. Da li ste nezadovoljni onim što ste postali?

Sanjati da ste dete ili beba

Sanjanje u trećem licu ne znači uvek da se vidimo takvi kakvi jesmo. Ponekad sebe doživljavamo drugačije – kao bebu ili dete.

Videti sebe kao dete moglo bi značiti da osećate stres odraslog života. Posao, porodica i druge odgovornosti i dužnosti mogu vas svladati.

To bi moglo otkriti želju da se vratite bezbrižnijem postojanju i da neko drugi pazi na vas. Da li se osećate kao da se ponašate nezrelo?

Advertisements

San ove prirode takođe može ukazivati na to da se niste pomirili s nečim iz detinjstva ili da želite da se vratite nečemu što vam je bilo važno kao detetu.

Sanjati sebe kao bebu moglo bi predstavljati mnogo istih stvari kao i sanjati sebe kao dete, ali implikacije će se možda pojačati.

To može značiti da se osećate ranjivo, da želite da neko brine o vama ili da želite bezuslovnu ljubav. Alternativno, to može ukazivati na to da se u nečemu ponašate kao beba i da treba da „odrastete“.

Sanjati da pričate sami sa sobom

U bilo kom od gore navedenih scenarija, moguće je da ste tokom snova razgovarali sa sobom. Ako je razgovor bio povezan sa načinom na koji se vaše drugo lice pojavilo ili je postupalo, to može podržati gore pomenuta tumačenja.

Ali šta ako se ništa neobično nije događalo? Šta ako ste jednostavno vodili neobavezan razgovor sami sa svojim odrazom? To može značiti da želite da kažete sebi nešto važno. Postoji li nešto što duboko u sebi znate, a što zapravo ne priznajete sebi?

Advertisements

Sanjati svoje lice kao čudovište

Videti zastrašujuću verziju sebe u snu može značiti da osećate da se pretvarate u nešto što vam se ne sviđa. To može biti nešto fizičko – možda se ne brinete o sebi onako kako mislite da biste trebali.

Ili, može predstavljati negativnu osobinu ličnosti za koju osećate da raste – sebičnost, pohlepa, neprijateljstvo ili bilo šta što bi vas moglo udaljiti od drugih.

Ovaj san takođe može da simbolizuje spoznaju da upoznajete svoje pravo ja. Možda postajete neko na koga niste ponosni, a sve je teže i teže to ignorisati.

Ako vam je tekst bio koristan, lajkujte i podelite. ❤
Još tekstova