X

Sanovnik ljubavnik ili ljubavnica – Šta znači sanjati ljubavnicu ili ljubavnika?

FOTO: PIXABAY

Kao što je već poznato da je ljubav jedna od najvećih avantura u životu, sanjati da ste pronašli ljubavnika ili ljubavnicu može ukazivati na to da Vam u svakodnevnici nedostaje više uzbuđenja.

Advertisements

Iako je univerzalna, ova interpretacija je posebno precizna ukoliko ste u romantičnoj vezi. U tom slučaju, snovi u kojima sanjate da imate aferu ukazuju na avanture koje biste voleli da imate u budnom životu.

Slični snovi se takođe tretiraju kao mogućnost da biste mogli izgubiti nešto što je veoma bitno vašem srcu, ukoliko i dalje forsirate Vašu želju za uzbuđenjem.

Sanjati ljubavnika ili ljubavnicu

Ukoliko ste u braku i sanjate da ste u snu pronašli ljubavnika ili ljubavnicu ovakvi snovi ukazuju na nezadovoljstvo Vašim brakom u budnom životu.

Ovo nezadovoljstvo može otići daleko, odnosno može poći od emocionalne kompatibilnosti pa sve do fizičkog, sek*ualnog zadovoljstva.

Advertisements

Za osobe koje nisu u braku ovakav san najavljuje skorašnji susret sa osobom koja će se uklopiti u Vašu svakodnevnici i rutinu.

Sanjati da vam je neko poznajete ljubavnik ili ljubavnica

San u kojem je neko koga poznajete Vaš ljubavnik ili ljubavnica, može se odnositi na to da u budnom životu pokušavate da shvatite Vaš odnos.

Štaviše ovaj san je možda rezultat napetosti i neugodnih osećanja koja zahvaljuju Vašu percepciju ove osobe.

Sanjati da se ljubavnik ili ljubavnica ponaša neprijatno

Ukoliko se u snu Vaš ljubavnik ili ljubavnica ponaša neprijatno, a u budnom životu ima drugačije ponašanje, to može ukazivati na to da ste emocionalno maltretirani, odnosno da osoba koja je Vaš ljubavnik ili ljubavnica suptilno dominira i očekuje sve od Vas.

Ova podeljenost ponašanja u snu i stvarne ličnosti vam stvara nevolju i strah. Možda želite da preispitate namere svog ljubavnika ili ljubavnice.

Advertisements

Sanjati nepoznatu osobu kao ljubavnika ili ljubavnicu

Ukoliko je u snu Vaš ljubavnik ili ljubavnica nepoznata osoba, možda ćete biti nezadovoljni i nesrećni u kom pravcu napreduje Vaš život.

Ova osoba Vam može poslužiti kao sredstvo pomoću kojeg ćete izbeći svoje frustracije, odnosno sa nekim ko Vas ne poznaje i ne može da Vas osuđuje.

Vaša ljutnja sa Vašom realnošću može navesti ljude oko Vas da se udalje i da Vas ne tretiraju kako biste vi voleli.

Sanjati da imate više ljubavnika ili ljubavnica

Ovakav san često je znak odvajanja od društva. Ovakvi snovi ukazuju na to da Vam je potrebno više vremena za sebe, intimnije veze sa svetom i ljudima u njemu.

Možda se podsvesno osećate uskraćeno za pažnju i brigu zbog dnevnih obaveza, kao što su obaveze, briga o porodici ili obaveze na fakultetu.

Advertisements

Sanjati životinju kao ljubavnika ili ljubavnicu

Snovi u kojima se pojavljuju životinje kao ljubavnici su tabu tema. Ukoliko ste sanjali ovakav san, odnosno u kome se životinja pojavljuje kao ljubavnik ili ljubavnica, ukazuje da je vreme da podignete crvene zastave obzirom na Vašu emocionalnu stabilnost.

Ovakav san ukazuje na životne uslove koji nisu baš na zavidnom nivou, i može predskazati slične poteškoće i izazove u budućnosti. Štaviše ovakav san bi mogao najaviti probleme u Vaš život zbog Vaših grešaka i neznanja.

Sanjati da ste nečiji ljubavnik ili ljubavnica

Sama po sebi ljubav je jedan od najvećih darova u životu. San u kome ste vi predstavljeni kao nečiji ljubavnik ili ljubavnica ukazuje na želju ili nameru koju tek treba ostvariti.

Sa druge strane san u kome igrate ulogu ljubavnika ili ljubavnice nekome sa kim niste u stvarnosti bliski može se odnositi na nesuglasice i sukobe koje imate sa partnerom, jer se prepuštate zadovoljstvu treće strane.

Nepoverenje i ogorčenost vas vodi ka trećoj osobi. Ovakav scenario u vašim mislima vas dovodi do toga da želite da izvršite „romantičnu osvetu“  odnosno da zamenite osobu koju volite drugom osobom.

Ovaj san takođe može biti znak nadolazećih finansijskih problema, ili bilo kakve finansijske katastrofe, koja je nastala kao rezultat svađe sa osobama koje Vam znače.

Sanjati da ste ljubavnik ili ljubavnica protiv svoje volje

Sloboda je suštinska komponenta prave ljubavi. San u kome ste prisiljeni da budete ljubavnik ili ljubavnica (na primer ukoliko vas stranac sili ili zadržava protiv vaše volje kao sek*ualnog roba ili ucenjuje na emotivnu vezu) znak je poniženja koje Vam predstoji zbog posledica vaših nedavnih dela.

Ta nedavna dela se mogu odnositi na reči koje ste izgovorili, akcija ili se možda odnosi na vaše ponašanje koje je uticalo na osobu ili osobe koje smatraju da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

Sanjati partnera sa ljubavnicom ili ljubavnikom

Uhvatiti partnera u tuđem zagrljaju svedoči o konačnom obliku romantične izdaje. Takav san može biti pokazatelj da vaš partner pokušava sakriti nešto što je za vas veoma bitno, na primer, važne vesti, događaje ili posledice njegovih nedavnih postupaka.

U tom slučaju se vaše podsvesno nepoverenje i sumnje nalaze u nametljivoj slici treće osobe. I u budnom životu i u snu, vaš partner se odlučuje za prikrivanje postojeće tajne, a ne da je deli sa vama.

Advertisements

Sanjati opušteni sastanak sa ljubavnikom ili ljubavnicom

Sreća svakog ljubavnog para uveliko zavisi od njihove spremnosti i sposobnosti da ostave sve prethodne zanose i romantične veze u prošlosti.

Stoga, ukoliko vidite sebe u snu kako vodite opušten razgovor bez bilo kakvog sek*ualnog čina sa ljubavnikom ili ljubavnicom, može ukazivati na to da je vaš trenutni odnos ili brak stabilan, ugodan i radostan.

Uz to, suočavanje sa vašom romantičnom prošlošću i uspevanje da se zadržite na neutralnoj udaljenosti označava vašu kompetenciju u očuvanju privatnosti vaših tajni.

Sanjati ljubavnicu

Ukoliko ste muškarac, sanjanje ljubavnice ukazuje na nadolazeću sramotu i gubitak dostojanstva kao rezultat nedavnih dela ili stava.

Bez obzira na to da li sanjar zaista ima ljubavnicu u budnom životu, ovakva vizija bi mogla da ukazuje na buduća izbegavanja.

Advertisements

To se objašnjava činjenicom da je intimnost često oblik podsvesnog bega od realnosti, u kome sanjar možda pokušava da pobegne od predstojeće kritike u nežno naručje žene, umesto da se suoči i da reši svoje probleme.

Naravno, takvo ponašanje može rezultirati značajnim nevoljama, patnjama i širokim spektrom povezanih teškoća.

Sanjati nevernog ljubavnika ili ljubavnicu

San u kome se pojavljuje neveran ljubavnik ili ljubavnica, najavljuje otvoren sukob sa nečijim neprijateljima ili protivnicima.

Ovaj sukob se može dogoditi, na primer, u obliku akutnog rivalstva u vašem radnom okruženju, svađe sa nekim članom porodice ili svađe sa trenutnim partnerom.

Ukoliko se ovakve vrste sukoba ne reše, može dovesti do daljeg pogoršanja odnosa sanjara sa njegovim neprijateljem, kao i do emocionalnih nevolja i sličnih poteškoća.

Advertisements

Sanjati da uživate sa ljubavnikom ili ljubavnicom

San u kojem uživate u vezi sa svojim ljubavnikom ili ljubavnicom smatra se upozorenjem da bi bezobzirnim uživanjem i vašim ponašanjem mogli da dovedete u neprijatnu situaciju svog partnera ili nekog člana porodice, koji bi mogli da budu povređeni ili uvređeni na neki način koji je rezultat vaših nepromišljenih dela.

Ovo tumačenje važi bez obzira da li imate ljubavnika u budnom životu ili ne.

Uzmite u obzir da ni vaši postupci, ni naredna šteta za vaše najmilije ne moraju biti nužno povezani sa nekom aferom ili bilo kakvom romantičnom vezom.

Na primer, prekomerno uzimanje alkohola takođe odgovara opisu, jer je sanjar mogao da se prepusti alkoholu i posle toga povredi svoju porodicu takvim stavom.

Sanjati bivšeg ljubavnika ili ljubavnicu

Sanjanje bivšeg ljubavnika ili ljubavnice može ukazivati na prisutnost nerazrešenih sukoba ili neslaganja u vašoj trenutnoj vezi.

Advertisements

Ovi problemi bi trebalo što pre da se reše kako bi se izbegao njihov dalji razvoj u velike razdore koji bi mogli uništiti vašu vezu.

Sanjati o ljubavniku ili ljubavnici moglo bi ukazivati i na predstojeći sukob sa sadašnjim partnerom.

Još tekstova