Sanovnik maziti se – Šta znači sanjati maženje?

Sanjati maženje predstavlja situaciju ili vezu o kojoj stalno razmišljate. Uživanje ili želja za savršenim iskustvom, a da se ništa loše ne dogodi.

Negativno, maženje može biti znak da ste previše koncentrisani na fantazije ili ideale i ne vidite dovoljno jasno stvarnost.

Advertisements

Alternativno, sanjati maženje sa nekim može odražavati vašu potrebu za fizičkim kontaktom ili želju da neko brine o vama.

Razmislite šta simbolizuje osoba sa kojom se mazite, za dodatno značenje.

Sanjati o maženju nekoga može predstavljati situaciju ili vezu za koju želite da budete savršeni sve vreme, čak i više.

Advertisements

Priželjkujete savršeno iskustvo, a da ništa ne pođe po zlu iako duboko u sebi znate da se savršenstvo ne može postići.

Još negativnije, maženje u snu moglo bi vam reći da se previše fokusirate na ideale i fantazije i nikada stvari ne vidite onakve kakve jesu.

Maženje nekoga može biti znak da žudite za fizičkim kontaktom ili želite da neko brine o vama.

Razmislite s kim ste se mazili jer je ovo možda samo osoba od koje želite veću naklonost. Ovo može biti postojeći partner ili neko s kim želite da budete romantični.

Možda treba da budete više naklonjeni nekome u budnom životu. Trenutno će im možda trebati vaše maženje i vaša pažnja kako bi se osećali voljeno i utešeno.

Maženje je sinonim za sigurnost, deljenje, pažnju i bliskost. Moguće je da su to stvari koje osećate kao da vam nedostaju u životu.

Kako ste se osećali tokom maženja? Ako je to bilo pozitivno iskustvo, možda vam je ugodan lični kontakt i zato želite više toga u svom životu.

Advertisements

Ako vam je bilo nelagodno, san bi vam mogao reći da vaš nedostatak fizičkog kontakta sa drugima može štetiti vašim ličnim odnosima.

Smatra se da je maženje pokazatelj prihvatanja nečega u vašem životu. Možda ste spremni da radite stvari koje nikada ranije niste radili – pokušajte nešto drugačije ili ste otvoreni za nove koncepte.

Šta god da je – trenutno ste fleksibilni i to ide u vašu korist.

Maženje bi takođe moglo biti znak da ste se pomirili sa nekim. Moguće je da ste se nedavno ispravili nesuglasice s nekim, pa je san odraz tog pomirenja.

Šta može značiti kada sanjamo da se mazimo sa nekim?

Čeznete za bliskošću i sigurnošću

Ako u poslednje vreme češće sanjate o maženju, to može značiti da žudite za fizičkom bliskošću, naklonošću i sigurnošću. Možda se osećate usamljeno ili jednostavno trenutno nemate partnera koji bi vam pružio maženje.

Čežnja za bliskošću i sigurnošću osnovna je potreba koju ima svaka osoba – čak iako nije podjednako jaka za sve.

Ako ste među onima kojima je potrebno mnogo ljudske blizine da biste bili srećni i osećate izražen nedostatak ljubavnog dodira u svom svakodnevnom životu, to se može odraziti u vašim snovima.

Advertisements

Treba vam veća podrška

Čak i ako živite u braku ili imate decu sa kojom se puno mazite, može se dogoditi da sanjate o maženju. To ne znači nužno da želite veću fizičku bliskost.

Može biti da tražite više emocionalne pažnje. To uključuje podršku, snagu i samopouzdanje koje vam može dati osoba koju volite.

Ako se osećate neshvaćeno ili napušteno zato što se sami suočavate sa mnogim izazovima ili zato što vas niko ne podržava u vašim planovima, možda ćete osećati potrebu da imate nekoga pored sebe ko će vas podržati uprkos fizičkoj blizini.

Ova potreba može doći do izražaja u snu u kojem se mazite sa nekim.

Pokušavate da se udubite

Da li sanjate ponekad da se mazite sa osobom sa kojom u stvarnom životu nikada ne biste razmenjivali maženja? To može biti vaš šef ili nadređeni, ili neko s kim se zapravo ne slažete baš najbolje.

Ovakvi snovi mogu ukazivati na to da pokušavate da se mazite sa nekim jer želite da steknete prednost ili poboljšate odnos sa tom osobom.

Da je to ovakav san može se reći po tome što se maženje oseća čisto mehanički i ne osećate nikakve posebne emocije.

Nećete priznati svoja istinska osećanja

Još jednom ste sanjali o neprijatnom tipu koji samo misli da je najbolji ili o umišljenoj ženi koja nema ništa na umu osim šminke na licu poput lutke.

A onda ste i vi sanjali ovu strašnu osobu. Zapravo, mogli biste se ošamariti jer ste dopustili da vam mozak stavlja takve apsurdne scene u glavu dok spavate.

Možda zaista mislite da je on ili ona zaista užasna osoba i vaš san vam jasno pokazuje da osećate veliku odbojnost prema ovoj osobi i sličnim njoj.

Ali ako se u snu osećate sasvim dobro, ovo bi mogao biti nagoveštaj da jednostavno ne želite da priznate svoja istinska osećanja i da vam se potajno sviđaju takvi likovi.

Osećate se ugnjetavano

Ako se tokom svog sna nađete u situaciji maženja u kojoj se osećate potpuno nelagodno ili čak prisiljeni da razmenite maženje s nekim, iako to ne želite, to verovatno znači da u vašem životu postoji neko ko vas trenutno uznemirava.

Ovo ne mora biti na fizičkom nivou. Može biti i da neko pokušava da vas natera da donesete odluku na koju još niste spremni ili da se predomislite, iako ste već doneli pravi izbor za vas.

Advertisements

U ovom slučaju inicijativa za maženje u snu verovatno dolazi od druge osobe.

Izdani ste

Ako se u snu mazite sa nekim koga poznajete, ali ne možete da shvatite zašto bi trebalo da se mazite sa tom osobom, to bi mogao biti pokazatelj da ta osoba zaista pokušava da vas izda.

Možda već imate osećaj da dotična osoba nema dobre namere, iako se čini da se uvek ponaša korektno prema vama.

Vaš san može biti signal upozorenja koji potvrđuje da ste u pravu u svojoj pretpostavci. Pa zato budite pažljivi.

Potpuno ste zadovoljni

Naravno, ne sanjamo samo kada nas nešto muči u svakodnevnom životu i kada moramo da se nosimo sa poteškoćama ili neprijatnim iskustvima.

Ako se trenutno osećate zaista dobro i sanjate da se mazite sa voljenom osobom, to verovatno samo znači da ste srećni u vezi i osećate da ste konačno stigli tamo gde ste i želeli.

Zaljubićete se

Probudite se ujutro sa leptirićima u stomaku. Toliko je lep bio san u kojem ste se mazili sa finim muškarcem ili privlačnom ženom.

Advertisements

Ako ste slobodni, ovaj san može biti povezan sa vašim predosećanjem da ćete uskoro pronaći veliku ljubav.

Ovo nema nikakve veze sa vidovitim sposobnostima, već je to jednostavno osećaj koji se sigurno mnogo puta ostvario u vašem životu. Zato zatvorite oči i nastavite sanjati dok se ne pojavi prava osoba!

Advertisements