X

Sanovnik mesec – Šta znači sanjati mesec?

FOTO: PIXABAY

Mesec je snažno povezan sa noći i snovima. Noć je vreme kada se Mesec najviše vidi, mada se pojavljuje i u sumrak, što mu daje možda još opskurniji ton. Ponekad biste ga mogli videti tokom dana, ujutro.

Advertisements

Bilo da se vidi na noćnom nebu ili ne, mesec često posećuje naše snove. Šta znači sanjati o Mesecu? Koje nam tajne to skriva ili otkriva?

Snovi o Mesecu su snovi o skrivenoj strani naše sopstvene ličnosti, budući da je to simbolika meseca kakva se vidi u astrologiji i drugim duhovnim tumačenjima.

Mesec u snovima, između ostalog, predstavlja nečiju žensku, osetljivu, emotivnu, sanjivu i romantičnu stranu. Naravno, značenje sna zavisi od detalja.

Pošto je Mesec takođe povezan sa promenljivošću, nestabilnošću i fleksibilnošću, kao povezan sa elementom Vode, Mesec u snovima takođe predstavlja Vašu burnu prirodu, promenu raspoloženja i verovatno Vašu nesigurnost, nemir, nemogućnost fokusiranja.

Advertisements

Takođe se zalaže za nestabilnost u pogledu Vaše emocionalne strane. Mesec vlada znakom Raka i u tesnoj je vezi sa vodenim elementima Riba i Škorpije, svi su izuzetno emotivni.

Sanjati pun mesec

Pun mesec uvek je bio popularan motiv u mitologiji, narodnim verovanjima, umetnosti, književnosti, filmu itd. Uvek nosi mističnu konotaciju.

Na primer, pun mesec je povezan sa mitskim bićima noći, promenom oblika, vešticama i vukodlacima.

Daje mu pomalo ‘tamni’ ton, ali ne nužno; zavisi od toga kako razumete takve priče i mitove.

Moglo bi da predstavlja Vaše unutrašnje ja koje želi da izađe, ali, iz nekog razloga, to teško iznosite u stvarnosti.

Advertisements

S druge strane, prelepi, sjajni pun mesec, beli ili žuti, označava nešto što je kompletno, postignuto, ostvareno, nešto okruženo.

U snovima bi to moglo odraziti Vaše zadovoljstvo postignutim do sada, posebno u pogledu Vaših ličnih želja.

Osećate se kompletno na duhovnom nivou; našli ste se u duhovnom smislu. Pun Mesec znači da ste zadovoljni, čak i ako stvarni mesec može uticati na Vaš obrazac sna.

Sanjati polumesec

Za neke ljude polumesec je najlepši oblik meseca koji se može videti; bez sumnje izgleda magično. Ako se pojavi u Vašim snovima, predstavlja prilagođavanja, promene koje slede ciklični obrazac.

Ovaj san znači da živite u skladu sa svojim prirodnim životnim ciklusima; svaka osoba ima svoje, osim univerzalnih prirodnih zakona.

Advertisements

Ovo je dobar san; ukazuje na glatko i postepeno prilagođavanje, sposobnost razumevanja sveta i uklapanja, ali u Vašem jedinstvenom stilu.

Sanjati pomračenje meseca

Snovi o mesečevom pomračenju mogli bi se razumeti na različite načine.

Pošto mesec predstavlja ženskost na prvom mestu, san o pomračenju često ukazuje na to da je Vaša ženska, nežna, negujuća strana u senci zbog nečeg drugog.

To može biti posledica Vašeg vlastitog činjenja ili tuđeg posla. Možda ste dozvolili da Vaša čvršća strana dominira, jer Vaše životne okolnosti nalažu da budete grublji.

Ovaj san takođe sugeriše da je nešto donelo senku, nešto što Vam ne dozvoljava da sijate.

Moglo bi se povezati i sa suncem i sa mesecom, jer je sunce ono što mesecu zapravo daje svoj sjaj.

Možda u Vašem budnom životu postoji prepreka koja Vas sprečava da pronađete izvor svoje svetlosti, ne možete pronaći ideal, uzor za ulogu, cilj, inspiraciju ili bilo šta drugo.

Nešto Vam zatvara pogled pa ne možete videti svetlost i sjaj sebe.

Sanjati da dodirujete mesec

Ovo je redak i čudan san i mogao bi imati različite oblike. Mogli biste sanjati o tome da dodirnete mesec jednostavnim širenjem ruku prema mesecu na nebu i magično ga dodirujete.

Mogli biste sanjati da se nalazite na nebu, tamo gore, i da dodirujete mesec. Bez obzira na tačan scenario, dodirivanje meseca u snovima povezano je sa željama i, možda, ambicijama.

Advertisements

To se ponekad razume kao da imate veoma velike ambicije i očekivanja od sebe, mada su ti koncepti obično povezani sa principom Sunca.

Snovi o dodirivanju Meseca možda su više vezani za vaše emocionalne želje, vaše fantazije, ideale i snove.

Želite nešto tako mnogo i definitivno vam daje sjajnu motivaciju, mada bi vas to moglo i mučiti. Sa Mesecom, sve često ostaje u carstvu apstraktnog, imaginarnog, sanjanog.

Sanjati da vidite dva meseca

Ovo je čudan i redak san. Sanjati o tome da vidite dva meseca na nebu sugeriše da imate više od jednog sjajnog i uzbudljivog izvora inspiracije i želje.

Te stvari mogu biti povezane ili ne moraju biti povezane jedna s drugom, pa se zbog toga osećate rastrgnuto među njima.

Ovo je san koji se može pojaviti umetničkim, svestranim, vizionarskim umovima, nemirnim i uvek čudesnim.

Međutim, to takođe znači da ste na putu da pronađete svoj životni pravac.

Ovaj san je kao da imate dvostruko viđenje; vidite različite strane iste stvari koje Vas uveliko inspirišu.

Možda još uvek nemate pojma kuda nastaviti, jer se čine privlačno i čak zavodljivo. Neka vreme odluči.

Govoreći o tome, postoji izraz „hodanje do meseca“, što figurativno znači da treba uzeti vremena da se razmisli o trenutnoj situaciji.

Advertisements

Sanjati sunce i mesec

Snovi u kojima vidite i sunce i mesec su snažni i značajni snovi. U zavisnosti od trenutne situacije, značenja se razlikuju.

Ovaj san ukazuje na to da su Vaše svesne i podsvesne strane u ravnoteži.

Vaš razum savršeno odgovara Vašem emocionalnom jastvu; verujete i svom intelektu i analitičkom umu, i svojim osećajima i intuiciji.

Ovo je san koji predstavlja vrhunsku unutrašnju ravnotežu, do koje je teško doći.

San sugeriše da ste na dobrom putu da postignete unutrašnju ravnotežu i održite je do sledećeg ciklusa promena.

Advertisements

S druge strane, posebno ako ste osećali nervozu zbog sna i imao je neki skriveni zlurad ton, kao da su sunce i mesec nekako suprotstavljeni, sukobljeni, san znači da se iznutra borite.

Vaš um se bori protiv Vaših osećanja, Vaš razum ne može da kontroliše Vašu emocionalnu stranu i osećate trn između njih dvoje.

S obzirom na činjenicu da je Sunce ono što mesecu obezbeđuje svetlost, ali da Mesec zauzvrat reflektuje svetlost na misteriozan način i vraća je nazad kroz maštu i sa suptilnijom energijom, san sugeriše da tragate za ravnotežom.

Vaš razlog bi trebalo da bude kontrolna sila, ali samo u određenoj meri. Pronalaženje ravnoteže između sopstvene solarne i mesečeve energije nije zadatak, to je veština samog života.

Sanjati mesec i zvezde

Snovi u kojima Mesec prati mnogo zvezda su divni snovi koji govore o Vašoj suptilnoj, maštovitoj, sanjivoj strani. Te ljupke iskre nikada ne zasenjuju sjaj meseca, već ga čine sve lepšim.

Advertisements

U snovima njihov sjaj prati mesečev sjaj, što znači da Vam maštovita, romantična i intuitivna strana pružaju veliku podršku.

Mora da ste neverovatno kreativna i maštovita ličnost, sposobna da pronađe inspiraciju u svemu u životu.

Sanjati o uništenju meseca

Ako sanjate da je mesec eksplodirao ili ga je pogodio ogroman asteroid ili se na bilo koji drugi način uništio, snovi su koji obično odražavaju veliko razočarenje vlastitim idealima.

Veo Vaše mašte je nestao; surovo ste izloženi stvarnosti života. Uništavanje meseca u snovima je alegorija uništavanja nečijih snova i vizija.

Ako vam je tekst bio koristan, lajkujte i podelite. ❤
Još tekstova