Sanovnik njiva – Šta znači sanjati njivu?

Njiva je dvosmislen simbol kod kojeg morate obratiti pažnju pre svega na sledeće stvari.

Neobrađena njiva uglavnom predstavlja kvarove koje morate sami sebi pripisati. Međutim, simbol nije u potpunosti nepovoljan, jer uspeh možete steći ili vratiti sopstvenim naporima.

Obrađena njiva može obećati bogatu žetvu za uloženi trud. Sanjati njivu bogatu voćem ili cvećem, može ukazivati na početak naročito plodnog perioda života.

Njiva spremna za berbu ili sa jedva po nekim plodom, ukazuje na problem koji sanjaoc može prevazići samo istrajnom marljivošću i održivim napornim radom ili opasnostima koje je dočarao sopstvenom nesrećom.

Ko s puno snage obrađuje njivu, s ljubavlju će doći do cilja. Ako to vidite u snu, ovo podseća na vaše dužnosti i obaveze.

Sanjati da obrađujete njivu

Ako ste sanjali da obrađujete njivu ili da se u vašem snu obrađuje njiva, to znači da ćete posao naći pomoću žene sa kojom niste bliski, ali se redovno sastajete. Prihvatićete ponudu kojom ćete ostvariti profit. Ako ste slobodni, upoznaćete se sa budućim supružnikom.

Sanjati da zalivate njivu

Ako ste sanjali da zalivate njivu, to se odnosi na devojku koja će se pridružiti vašoj porodici.

Advertisements

Sanjati da postavljate nešto na njivu

Ako sanjate kako postavljate nešto na njivu, to znači da ćete želeti pomoć kako biste ispravili svoju grešku. Ako sanjate ljude koji sade nešto na njivi, čućete komplimente od žene koja vam je šef ili trener.

Sanjati drvo usred njive

Ako ste sanjali da vidite drvo usred njive, to označava ženu koja ne želi da vas deli i uvek želi da je gledate.

Sanjati da ste kupili njivu

Ako ste sanjali da ste kupili njivu, to je vrlo dobar znak. Ako ste zaposleni, dobićete unapređenje. Ako ste student, uspešno ćete završiti svoje obrazovanje. Ako kupite njivu u snu, to može značiti i da ćete na poklon dobiti zlato ili dragocenu robu.

Sanjati da prodajete njivu

Ako ste sanjali da prodajete njivu, to znači da ćete biti otpušteni i rećiće svoju nevolju. Takođe se odnosi na ženu koja vam ostavlja nasledstvo i na taj način će vas spasiti nevolje.

Sanjati da kopate njivu

Ako ste sanjali da kopate njivu, to može značiti da će vam žena ili devojka koja vas previše voli namerno naštetiti jer želi da vam učini uslugu.

Sanjati sveže izoranu njivu

Sanjati sveže izoranu njivu za useve predstavlja otvorenost za mogućnosti ili produktivnost. Spremnost da se „započne iznova“ u nekom produktivnom ili razvojnom procesu. Spremnost za rad u situaciji koja upućuje na rad. Spremnost za „sadnju semena“ kreativnosti.

FOTO: PIXABAY

Sanjati neplodnu njivu

Ako ste sanjali mrtvu ili neplodnu njivu, to može predstavljati pesimizam ili osećaj da imate loše izglede za budućnost.

Šta znači sanjati njivu?

Ako sanjate da vidite požnjevenu njivu, to može značiti da ćete steći veliko poštovanje i dobit od žene kojoj ste naklonjeni.

Sanjati otvorenu njivu predstavlja osećaj da ne postoje prepreke ili otvorenost za situaciju koja se ne završava. Sloboda i sreća zajedno. Radite šta god želite bez problema, sukoba ili prepreka.

Situacija je „otvorena njiva“ sa opcijama ili bez prepreka koje će vas zaustaviti. Osećaj da stabilnost ili otvorenost u situaciji neće nestati. Situacija ili iskustvo kada smatrate da nešto nema kraja.

Sloboda od društvenog pritiska ili sloboda da budete svoji sa prirodnim sklonostima. Prostranost neke oblasti vašeg života. Period ličnog rasta, samousavršavanja, napredovanja bez ograničenja ili prepreka.

Otvorena njiva može predstavljati obilje, slobodu i sreću. Bezgraničnost situacije. Nema ograničenja za mogućnosti. Takođe može odražavati period ličnog rasta.

Negativno, sanjati otvorenu njivu može predstavljati preveliko samopouzdanje u otvorenost ili stabilnost situacije. Verovanje da se sloboda, bez prepreka ili otvorenost situacije nikada neće završiti.

Uživanje u miru ili stabilnosti pre nego što se od vas zatraži da se suočite sa neizbežnim preprekama. Otvorenost situacije koja čeka da vas pripremi za sukob.

Osećati se slobodno bez prepreka u međuvremenu, znajući da će nešto ipak postati problem.

Sanjati o usevima predstavlja osećanje obilja ili obilja situacije zasnovane na simbolici određenog uzgoja useva. Produktivnost, progresivnost, isplativost ili spremnost da „uberete“ neko područje svog života.

Sanjati njivu u snu odnosi se na ženu koja će biti posrednik u dobrim i profitabilnim poslovima, devojku koja vam povećava raspoloženje. Sanjati zeleno, žito i oranice u snu je sreća.

Sanjati požnjeveno ili obranu njivu u vašem snu označava bogatstvo koje ste propustili jer niste slušali ženu koja vam daje savete i kajete se zbog toga.

Psihološko značenje sna o njivi

Polje se smatra arhetipom majčine plodnosti, solidarnosti sa našim silama prirode.

Sanjati nijivu ukazuje na unutrašnje, psihološke korene i moć. Takođe simbolizuje ženske interese prirode – što se njiva lepša i zdravija pojavljuje u snu, to je jača naša vlastita iskonska psihološka sila.

Sanjati zrelo žito u obradivom pejzažu je znak za potrebom prirodnim načinom života bez stresa i velike gradske vreve. Želite da pobegnete od svakodnevnog života, poput „izlaska“ i opuštanja.

Sanjati suvu njivu i tvrd površinski sloj, znači da treba da postanete malo „popustljiviji“ za mišljenja drugih. Njiva je simbol plodnosti, materice majke zemlje, solidarnosti sa silama prirode.

Advertisements