X

Sanovnik oblak – Šta znači sanjati oblak?

FOTO: PIXABAY

Pitate se koje je značenje oblaka u snovima? Viđate li oblake često kao znak i simbol u svakodnevnom životu na javi?

Advertisements

Razumevanje toga šta oblaci znače u snu može vam dati puno uvida u to šta se dešava u vašem životu na šta bi trebalo da obratite pažnju!

Sanjati oblake kroz koje se probija sunčeva svetlost

Raščišćavanje verovanja i osećanja, ili bolova, koji su vam otežali prepoznavanje unutrašnjeg bića i odvratili vas od mudrosti vašeg postojanja.

Videti kako se sunčeva svetlost probija kroz oblake takođe može biti simbol koji vas podseća da treba da ostanete puni nade u trenutnim životnim situacijama.

Sanjati oblake koji skrivaju sunčevu svetlost

Stavovi, strahovi kao i unutrašnji problemi koji pokrivaju vaše istinsko ja, vaš izvor moći i takođe mašte.

Advertisements

Ovi oblaci vas upozoravaju na trenutne blokade vaše suštine, i predlažu vam da treba da radite na njima da biste postali ono što želite, a ne ono što svi drugi žele.

Sanjati da letite u oblacima

To može imati veze sa osećanjem u vezi samog sebe bez uobičajenih ograničenja fizičkog tela, principa otkrivenih u materijalističkoj kulturi – ili prolivanjem dodira sa vašim svakodnevnim životom i bežanjem pravo u maštu.

Sanjati razvijene oblake (kvadrat, krug i dr.)

Skriveni uticaj oblikuje vaše misli ili osećanja. Neophodno je napomenuti kakva osećanja imate prema takvim oblacima u snu, jer ovo donosi trag o tome šta njihova poruka znači za vas.

Takođe je važno identifikovati izvor ovog novog uticaja i odlučiti da li je pozitivan za vas ili ne.

Sanjati oblake koji se pomeraju

Oblaci se neprestano pomeraju, a snovi o oblacima u pokretu mogu sugerisati da nešto važno ulazi u vaš život i misli.

Advertisements

Važno je uočiti ove nove događaje, iskustva i prilike koji dolaze u vaš život, jer ako ne iskoristite trenutak i ne usredsredite svoje energije na njihovo sticanje, oni mogu proći pored vas, baš kao što oblaci na nebu nastavljaju da se pomeraju dok se ne izgube iz vida.

Sanjati svetlo bele oblake

Obično su senzacije prosvetljenja ili duhovnosti u igri ako sanjar vidi pufnaste, bele oblake. Takođe, oni bi mogli da simbolizuju vašu sposobnost da ostanete optimistični tokom izazovnih situacija u svakodnevnom životu.

Sanjati sive oblake

Snovi o sivim oblacima često ukazuju na visoke nivoe anksioznosti u svakodnevnom životu i / ili osećaju da ste zasenjeni nečime.

Takvi tamni oblaci povremeno su upozorenje u vezi sa stvarima koje planiramo da uradimo u bliskoj budućnosti ili u koje se upuštamo.

Oni otkrivaju da se u tome ne osećamo dobro ili smo sigurni i da moramo pažljivo razmisliti pre nego što krenemo dalje tim putem.

Advertisements

Sanjati crne olujne oblake

Videti crne olujne oblake u snu često ukazuju na snažne emocije koje imate u vezi sa određenom situacijom ili osobom.

Oni takođe mogu doneti svest o pojavi problema u vašem životu u vrlo bliskoj budućnosti.

Postupajte oprezno, živite što mirnije sa drugima i popravite se ako smatrate da ste nekome nedavno naneli zlo, pre nego što vam se taj neko pokuša osvetiti.

Sanjati kotrljajuće oblake

Oni mogu ili ilustrovati izgubljenost u vašim idejama, emocijama ili životnom putu bez jasnog pravca ili čvrstu promenu ili osećanja.

FOTO: PIXABAY

Značenje snova u kojima se pojavljuje oblak

Generalno, snovi o oblaku često se dešavaju u situacijama kada sanjar možda treba da ima veću veru u svakodnevni život, ali zbog straha ili strepnje nije u stanju da iskusi ovu veru.

Oblaci takođe mogu ukazivati na duboko ukorenjeni strah ili strepnje, kao i na čuda, nade i želje našeg unutrašnjeg ja.

Oblaci simbolizuju ova unutrašnja osećanja. Oblaci takođe donose život koji pruža kišu, pa tako možemo nagovestiti da postoji novi razvoj u nekom delu vašeg života.

Vera i nada

Oblake često povezujemo sa nebom i sa verom koju imamo. Videti kako oblaci otkrivaju zrak sunčeve svetlosti u snu može biti pokazatelj da se nadamo nekom događaju.

Pronalaženje jasnoće

Oblaci vam mogu dati poruku da ili treba da pronađete više jasnoće i da se usredsredite na svoj život, ili može značiti, ako se oblaci podižu ili odmiču, da ćete steći dublje razumevanje o nečemu.

Nove promene

Oblaci su često znak promene vremena. Od oluje pa sve do do vedrog i sunčanog neba.

Advertisements

Ako se oblaci pomeraju ili ako primetite da se vreme menja u vašem snu o oblacima, možda ćete želeti da se zapitate postoje li neke predstojeće promene u vašem životu zbog kojih biste mogli da budete nervozni.

Osećaj zbunjenosti

Oblaci ponekad mogu otežati sve što se vidi, posebno kada se nalaze nisko, u magli.

Ako sanjate oblake magle, možda ćete biti u situaciji u kojoj će vam biti potrebne dodatne informacije pre nego što krenete napred, ili ćete možda želeti da nastavite napred, ali uz oprez. Oblaci magle pokazuju da se zbog nečega osećate nesigurno.

Postizanje ciljeva

Mnogo je izreka o oblacima i postizanju ciljeva. Na primer, „Graditi dvorce na nebu“ je izraz koji znači da možda nemate realne ciljeve.

Oblaci mogu značiti da pokušavate da postignete cilj, ali vam je teško da uspete. Zapitajte se: Da li je ovaj cilj realan?

Neutemeljenost

Neutemeljenost znači da se u svakodnevnom životu ne suočavate sa stvarnošću. Možda ćete biti okruženi mnogim idejama ili ćete osećati puno raznovrsnih emocija koje se često menjaju.

Druga mogućnost je da u svom životu imate neke aktivnosti kojima pokušavate da izbegnete odgovornosti ili obaveze. Oblaci u snu mogu biti suptilna poruka koja znači „Vratite se u stvarnost“.

Ostale posebne stvari na koje morate da obratite pažnju u snovima u kojima je motiv oblak

Iako vam već pomenuta tumačenja mogu vrlo dobro pomoći da razumete šta vaši snovi o oblacima znače, takođe je važno uzeti u obzir šta oblaci rade u snu i na koje vrste oblaka možete naići u njima.

Obraćanje pažnje na ove detalje može vam pomoći da bolje razumete značenje snova i šta se događa u vašem životu, a što izlazi na površinu vaše svesti.

Advertisements
Još tekstova