Sanovnik planina – Šta znači sanjati planinu?

Snovi o planinama najčešće su povezani sa nekim ciljevima, profesionalnim, ličnim ili nekim drugim.

Videti planinu u snu moglo bi značiti razne stvari. Trebalo bi da razmislite o tome koje su emocije izazvale planine u vašem snu.

Ako su učinile da se osećate ugroženo ili prestrašeno, to simbolizuje neke poteškoće. Ako ste se osećali dobro kad ste videli planinu, to znači da ste spremni dati sve od sebe kako biste postigli svoje ciljeve.

Sanjati da vidite planinu

Ako sanjate da vidite planinu ispred sebe, ali ne preduzimate ništa, to znači da razmišljate o svom sledećem koraku u životu, uzimajući u obzir sve prednosti i nedostatke vaše trenutne situacije.

Planina može predstavljati vaše ciljeve, baš kao što može simbolizovati veliku prepreku. Morate uzeti u obzir kontekst sna i dešavanja iz vašeg života.

Ako se u stvarnosti suočavate sa nekim teškim izborima ili vam se pruži dobra prilika, ali postoje stvari koje morate napustiti, žrtvovati ili jednostavno raditi mnogo teže nego ranije, planina predstavlja izazov.

Ako se ništa ne događa, planina je tu da vam pokaže kako stvari trenutno stoje i da imate izbor.

Advertisements

Ako se osećate malo nesigurno, možda ćete to videti problematično. Možda ne verujete da imate dovoljno snage da ponesete sve probleme i obaveze i da niste spremni za takav napor.

S druge strane, planina bi mogla da inspiriše vašu ambiciju, motivaciju i želju za napredovanjem da se poboljšate u bilo kom životnom planu. U tom slučaju, planina je vaša motivacija.

Ako hoćete da se popnete na planinu, to znači da ste znatiželjni. U svakom slučaju, ovaj san znači da je pred vama nešto veliko i samo od vas zavisi da li se usudite krenuti na to ili ne. Možda ćete shvatiti da trebate sačekati dok ne dobijete snagu i veštinu da se “popnete na planinu”.

Sanjati da se penjete na planinu

Snovi o penjanju na planinu ukazuju na određeni napredak, bez obzira na njegovu prirodu. Penjanje simbolično znači uspon. Penjanje na planinu u snu znači da se usuđujete testirati sopstvene sposobnosti, kvalitete i veštine da biste nešto postigli.

Snažni ste i hrabri. Uspon na planinu simbolizuje izdržljivost, upornost i spremnost da se potrudite kako biste postigli svoje ciljeve.

Ako se u snu s lakoćom penjete na planinu, znači da ćete biti uspešni. Takođe odražava vaš radoznali, avanturistički i mladalački duh koji želi da istraži svet i otkrije čuda iz njega.

Želite da se popnete na vrh i budete osoba koja će svet gledati sa svih strana. Možda vam cilj nije doći do vrha, već do druge strane planine. Bilo kako bilo, ovaj san predstavlja spremnost za pokušajem, istraživanjem i spremnost za naporni rad.

Ako je uspon bio težak i spor, to znači da ste već zakoračili u nešto što vam je teško rešiti, ali još uvek ste spremni da ne odustanete.

Ako ste zaglavili na putu prema gore, ne pronalazeći dobru stazu do vrha, to znači da se nalazite u veoma neprijatnoj i naizgled neizostavnoj situaciji u vašem stvarnom životu.

San sugeriše da su stvari takve kakve jesu, pustićete ili padnuti ili pronaći put prema gore.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da stojite na vrhu planine

Dostizanje vrha planine ili jednostavno stojanje na vrhu najčešće predstavlja neku vrstu uspeha. Međutim, to ne znači da je uvek ono što ste želeli. Zavisi od toga kako reagujete u snu i kako se osećate zbog toga.

Ako ste dostigli osunčanu, prelepu planinu, udišući njen svež vazduh, san ukazuje ne samo na materijalni, fizički uspeh, već i na prosvetljenje, olakšanje, pročišćenje.

Međutim, ako je vrh hladan, maglovit i celokupno okruženje je neprijateljsko, to znači da je vaš uspeh prazan, na vrhu nije bilo ničega. Predstavlja razočaranje, gubitak ideala, suočavanje sa realnošću života.

Stajati na vrhu planine u snu znači da dolazite do spoznaje koliko je svet ogroman i čudesan i koliko ste mali u njemu. S druge strane, to bi moglo značiti da konačno shvatite da svet nije bajkovito mesto.

Stojanje na vrhu planine u snu vam takođe može sugerisati da nemate pojma o svom sledećem koraku u životu. Dostizanje vrha je bilo dobro i donelo je određeno zadovoljstvo, ali šta sad?

San sugeriše da se zapravo još jednom osećate kao da ste na početku. San vas uči da je život beskrajno putovanje.

Sanjati da silazite sa planine

Snovi o silasku sa planine sugerišu da ćete uskoro osećati olakšanje. Ponekad je to olakšanje koje dolazi posle uspeha. Postigli ste ono što ste želeli i sada je došlo vreme da se odmorite.

To takođe može značiti da u snu ne možete podneti teret uspeha, prihvatili ste da možda trebate biti zadovoljni sa manje. San vas uči da je poniznost vrlina i da slava i bogatstvo nisu najvažniji u životu.

Spuštanje sa planine takođe ukazuje da ste spremni da se fokusirate na druge stvari osim profesionalnog i karijernog uspeha. Shvaćate da postoje i druge stvari zbog kojih biste bili mnogo srećniji.

San takođe ukazuje na to da ćete lako savladati prepreke na svom putu, posebno ako je vaš silazak sa planine bio bez problema. San sugeriše da živite prema univerzalnom planu i svojoj sudbini, sa razumevanjem i lakoćom.

Sanjati da padate sa planine

Ako sanjate o padu sa planine, to bi moglo biti neverovatno neprijatno iskustvo. San ukazuje na stvarni pad u vašem životu. To znači da ćete nešto izgubiti ili da nećete uspeti u naporima da nešto postignete.

Ako niste dostigli vrh penjajući se na planinu i pali ste s nje, to znači da vaši napori neće biti dovoljno dobri. To takođe znači da ponekad postoje situacije i okolnosti koje ne možemo pobediti. Nešto je jače od vas.

Ako ste stigli do vrha i onda pali sa planine, to znači da će vaš uspeh biti kratkoročan, bilo zato što vam nedostaje snage i samopouzdanja da zadržite položaj ili zato što prvo nije bilo namenjeno vama.

Ako vas je neko drugi gurnuo sa planine, bilo sa vrha ili na putu prema gore, to znači da u stvarnosti imate neprijatelje. Neko pokušava da vas sabotira jer su ljubomorni ili imaju neki drugi loš razlog za to.

Ne mora biti tako, naravno. Zavisi od toga koji su vaši ciljevi. Možda ste vi ta osoba koja želi ‘svrgnuti’ nekog drugog. Razmislite o svojim istinskim željama, postupcima koje ste preduzeli i odlukama koje ste doneli.

Advertisements