Sanovnik potkovica – Šta znači sanjati potkovicu?

U mnogim kulturama potkovica je simbol sreće. Okačena preko stuba vrata kako bi blagoslovila kuću, dok je otvor uvek okrenut nagore kako blagoslov ne bi ispao, prosuo se i postao protraćen.

Sanjati o potkovici jeste znak blagoslova i sreće koja vam je na putu. Morate da budete otvoreni za mogućnosti koje će se pojaviti, jer potkovica nije pasivni simbol sreće.

Advertisements

To znači da ćete uskoro imati priliku da napravite velike i korisne promene u svom životu, ali morate iskoristiti trenutak, priliku i dati sve od sebe.

Kao u stvarnosti, potkovica u snu predstavlja pozitivni predznak sreće i blagostanja. Simbol je uspešnog putovanja, rešavanja dosadnih problema, uspeha u ljubavi i poslu. Sve što ste planirali biće ispunjeno na najbolji način.

Ako ste slučajno postali kovač i lično iskovali potkovicu, knjiga iz snova je zasigurno tvrdi: svetla budućnost u potpunosti zavisi od vas i stoga ćete moći pravilno da raspolažete ovom šansom.

Advertisements

Videti potkovicu na putu znači da će vam sudbina pružiti jedinstvenu priliku da ispravite prethodno načinjene greške. Za žene, vizija potkovice obećava brižnog i vernog supružnika.

Zlatna potkovica umnožava sva pozitivna tumačenja sna, ona je simbol trijumfa. Ovaj simbol takođe znači poznanstvo sa osobom koja će puno značiti za vas.

Ako je potkovica slomljena, nažalost sve vaše nade neće doneti nikakav rezultat i sreća će proći. Ako ste je lično u snu prikovali za vrata kuće, uskoro ćete ići na posao u daleka mesta.

FOTO: PIXABAY

Ako se potkovica stvorila pred vama ni iz čega, knjiga o snovima garantuje prijem potrebnog kredita. Ako ste sanjali da vam je neko dao ovaj predmet, sledeća faza života biće laka i uspešna.

Nije dobar znak kad vidite potkovicu sa noktima koji štrče. To znači da svoj život povezujete sa osobom koja vas uopšte ne razume.

Pronalaženje potkovice obećava podršku prijatelja, rođaka ili kolega. Pronaći i podići potkovicu označava neočekivano primanje novca od neočekivanog izvora.

Konj potkovan u snu znači da ste praktična osoba koja sve postiže radom, a ne računa na usputno iznenađenje. Ako je konj izgubio potkovicu, moraćete da se borite kako biste zaštitili svoje interese i imovinu.

Advertisements

Potkovicu možemo povezati s talismanom ili amajlijom koja štiti nas i naš lični prostor. Polumesečasti oblik potkovice povezuje simbol sa paganskim boginjama Meseca drevne Evrope kao što su Artemida i Dijana, a zaštita na koju se poziva je zaštita same boginje.

Potkovica se uvek uzima kao srećni simbol i tradicionalno, ako je okrenuta nagore, predstavlja mesec i zaštitu od svih aspekata zla. Kada se okrene nadole, smatraće se da se snaga „odvodi“ i zato osoba neće imati sreće.

FOTO: PIXABAY

U svakodnevnom običnom životu simboli koji imaju dugu istoriju postali su, kao takvi, urezani i stoga ih često nesvesno koristimo jer predstavljaju druga srećnija vremena ili vremena kada se više toga događalo.

Kaže se da zakucavanje potkovice na vrata odbija zle duše, duhove i veštice, a gvožđe je narodoslovlje, specifično za odbijanje takvih stvari. Uglavnom će u snovima imati ovo značenje; svaki sistem verovanja razvio je svoje posebne mitove i priče.

Potkovica se takođe vezuje za venčanja, gde isto predstavlja srećni simbol. Tradicionalno, sanjanje potkovice nagoveštava da će uskoro biti venčanja u vašoj porodici ili grupi poznanika.

U današnje vreme je verovatnije da znači posvećenost značajnoj vezi. Kada žena sanja potkovicu, to ukazuje na napredak u poslu i radosne obaveze. Ako ste je videli slomljenu, to može da znači nesreću i bolest.

Ako nađete potkovicu koja visi na ogradi, to može da znači da će vaša interesovanja napredovati iznad vaših očekivanja. Ako sanjate da ste je pokupili na putu, dobićete profit od izvora za koji ne znate.

Advertisements

Neočekivani komad sreće, ostvarenje vaše želje i sreća u svemu što preduzmete; dvostruka potkovica ubrzava dolazak vaših želja; obrnuta potkovica znači preokret u planovima koji izaziva mnogo razočaranja i uznemirenosti; slomljena potkovica označava dilemu, suđenja ili nelagodu.

Advertisements