X

Sanovnik raskid – Šta znači sanjati raskid?

Sanjati raskid je uobičajen san, posebno kada u vezi nešto nije u redu. Ljudi često sanjaju o svojim partnerima i ti snovi često odražavaju trenutno stanje njihove veze ili mogu otkriti neke strahove i brige koje imaju u vezi sa njihovim partnerom.

Snovi mogu vrlo tačno otkriti stvarna osećanja osobe u vezi sa nekom situacijom. Ponekad sanjaru mogu otkriti neka osećanja, kojih nisu bili svesni. Oni su moćno sredstvo koje bi svi trebali koristiti da bolje shvate svoju motivaciju i osećaje prema određenim ljudima i situacijama.

Sanjati raskid sa partnerom ili supružnikom

Ako ste sanjali da svom partneru ili supružniku kažete da želite raskinuti sa njima, to može ukazivati na potrebu da se odreknete nečega, bez obzira koliko vam to moglo biti teško; to može biti neka navika koju imate i koja nije dobra za vas ili nešto drugo šta volite da radite, ali znate da to nije dobro za vas, na primer, što previše jedete. Ponekad ovaj san otkriva vašu stvarnu želju za raskidom sa partnerom jer niste zadovoljni vezom ili ih više ne volite.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da niste raskinuli sa partnerom (iako jeste u stvarnosti)

Ako ste sanjali da ste još u vezi s bivšim, iako ste se zvanično rastali, taj san često otkriva vaše odbijanje da prihvatite činjenicu da vas dvoje više niste zajedno. Ako shvatite da je to istina, smatrajte ovaj san znakom svoje podsvesti da se suočite sa tom činjenicom i konačno prihvatite da je gotovo između vas dvoje.

U nekim slučajevima, ovaj san ne mora značiti odbijanje da se prihvati da je veza završena, ali može ukazivati na to da između vas dvoje još uvek postoje neka nerešena pitanja ili neizgovorene reči i da zbog toga osećate da odnos između vas dvoje još nije gotov.

Advertisements

Sanjati raskid sa bivšim

Ako ste sanjali o raskidu sa bivšim, taj san obično ukazuje da još uvek niste zaboravili neke loše stvari koje su se desile između vas dvoje. Moguće je da se i dalje osećate povređeno i osećate ogorčenost prema njima, a vaša podsvest otkriva ove negativne osećaje kroz san, gde se ponovo rastajete sa njima.

Sanjati da vaš partner raskida sa vama

Ako ste sanjali da je vaš partner raskinuo sa vama, taj san bi mogao biti dobar znak. Često ukazuje na porast nivoa posvećenosti između vas dvoje. To je često znak prelaska na sledeći nivo u vašoj vezi, bilo da se radi o useljenju, zarukama, venčanju itd. Ovaj san može da simbolizuje kraj prethodne faze u vašoj vezi i prelazak na sledeću, što ne mora biti loše, već upravo suprotno. Ponekad je ovaj san znak ostavljanja nečega u prošlosti kako bi se stvorio prostor za nešto novo. To je često znak rasta odnosa.

Ako ste sanjali da vam supružnik govori da se žele razvesti od vas, taj san obično ne znači da ćete se razvesti u stvarnom životu. Takav san obično otkriva neka pitanja na kojima vi i supružnik morate da radite. Ovo su najverovatnije neki problemi u vezi sa vašom porodicom koje ste oboje odlagali i ignorisali ih. To bi mogao biti znak problema vezanih za vaše roditelje ili roditelje supružnika koji uzrokuju probleme između vas dvoje.

Sanjati raskid s nekim s kim ste se svađali

Ako ste sanjali da se rastajete sa nekim s kim ste imali veliku svađu, taj san obično otkriva vaše želje da popravite odnose sa tom osobom.

Sanjati da se osećate veoma tužno dok raskidate sa partnerom

Ako ste sanjali da raskidate sa partnerom i osećate tugu zbog toga, taj san često otkriva težak period koji ste prošli sa partnerom u poslednje vreme. Verovatno je bilo dosta svađa i nesuglasica između vas dvoje, a san je prouzrokovan tim događajima. Činjenica da ste bili veoma tužni dok ste se rastali s njim u snu jak je pokazatelj vaših osećaja prema njemu i otkriva vašu želju da nadoknadite i rešite sve svoje razlike.

Advertisements

Iako se bojite da bi veza između vas dvoje mogla uskoro da se okonča, vaša ljubav i duboki osećaji razlog su za pokušaj rešavanja problema i rad na vašoj vezi. Ovaj san je znak vaše podsvesti da se borite za svoju vezu i ne dozvolite da je beznačajne stvari upropaste.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da se osećate srećno jer raskidate sa partnerom

Ako ste sanjali da se osećate veoma srećno zbog raskida sa partnerom, taj san često otkriva vašu istinsku želju za prekidom te veze. Budući da toliko razmišljate o tome da se vaše misli odražavaju na vaše snove, verovatno je da ćete prekid doživeti i u stvarnosti. Ovaj san često otkriva vaše nezadovoljstvo vezom i partnerom, a vaša podsvest je upravo to nezadovoljstvo predstavila u obliku sna o raskidu.

Ako se prepoznate u ovom opisu, smatrajte ovaj san ohrabrenjem svoje podsvesti da otvoreno razgovarate sa partnerom i recite im kako se osećate. Možda postoji mogućnost da popravite svoju vezu i ostanete zajedno. Ako ne, bolje je da oboje to okončate i pronađete mir i zadovoljstvo sa nekim drugim.

Ovaj san ne mora značiti da ste dosadili svom partneru i želite da ih napustite. To bi mogao biti znak da vam je potrebno malo slobode u vezi. Možda ste previše vremena provodili sa partnerom, a sada želite malo vremena za sebe i stvari koje vas zanimaju.

Sanjati raskid veze sa bliskim prijateljem

U nekim slučajevima možemo sanjati raskid veze s bliskim prijateljem. Takav san otkriva potencijalna pitanja koja imate sa prijateljem. Možda niste zadovoljni kvalitetom vašeg prijateljstva ili načinom na koji se vaš prijatelj ophodio prema vama i osećate potrebu da prekinete svoje prijateljstvo.

Advertisements

Ako sanjate da razmišljate da okončate prijateljstvo u stvarnom životu, pametno je razgovarati sa prijateljem o svojim pravim osećajima i pokušati da sačuvate prijateljstvo, ako je moguće. Barem ćete znati da ste pokušali.

Sanjat raskid s nekim s kim ste nedavno započeli vezu

Ako ste sanjali o raskidu s nekim s kim ste se tek nedavno počeli zabavljati, taj san često otkriva vaša osećanja nesigurnosti u vezi i njenoj budućnosti. Možda se stvari između vas dvoje ne odvijaju onako kako ste zamislili i počinjete razmišljati o raskidu ili se bojite da će ta osoba raskinuti sa vama.

FOTO: PIXABAY

Šta znači sanjati raskid?

Snovi o raskidu mogu biti jako zabrinjavajući i uznemirujući. Bez obzira da li ste sanjali da vi raskidate sa partnerom ili da partner raskida sa vama, takav scenario može biti prilično neugodan. Ako ste nedavno raskinuli s nekim, to mogu biti misli koje se pojavljuju u vašim snovima.

Ali ako ste srećni u vezi sa voljenom osobom, viđenje snova o raskidu može vas naterati da razmišljate o tome. Možda se pitate šta takvi snovi pokušavaju da vam prenesu. Evo nekih interpretacija ove vrste snova.

Kada ste u vezi s nekim i sanjate o raskidu, možete pomisliti da li san ukazuje na probleme u vašoj ljubavi. Odgovor je da. Gledanje takvih snova može značiti da vaš podsvesni um prepoznaje da vaš partner pokazuje znakove postepenog prekida veze. Možda mislite da ste srećni zajedno, ali vaša podsvest je shvatila da nešto nije u redu.

Ako se budite zabrinuti nakon što ste videli san o raskidu, verovatno se to odnosi na neke strepnje u stvarnom životu. Značenje takvih snova možda nije u tome što ćete raskinuti sa svojim dečkom / devojkom. To može imati više simboličkog značaja, a možda i nije tako direktno.

Ideja ne mora uvek biti negativna za sve. Razmislite o svojoj povezanosti sa partnerom kao i o ideji raskida. San može simbolizovati nešto u vezi sa vašim partnerom i možda ste svog partnera videli kao reprezentaciju te ideje. To čak može da simbolizuje kraj nečega u životu i novi početak.

U nekim slučajevima scenarij raskida samo je način da naša podsvest da do znanja da moramo raditi na nekim pitanjima s nekim, bilo da je to naš partner ili neko drugi u našem životu. Važno je ovaj san ozbiljno razmotriti i potražiti potencijalna pitanja koje treba da rešite.

Ponekad snovi o raskidima slede nakon svađe i nesuglasice s partnerom ili supružnikom. Možda se vas dvoje u poslednje vreme često svađate, što je preneseno u vaše snove kao potencijalni povod za raskid. Možda ste već spomenuli mogućnost raskida, a sada vaša podsvest ponavljatu priču i u snu.

Sanjati raskid često otkriva i našu nesigurnost i nedostatak samopouzdanja. Možda se ne osećate dovoljno dobro da budete sa partnerom i stalno ste pod pritiskom da će vas partner napustiti. Ako shvatite da je to slučaj, odmah morate prestati s tim jer ćete taj scenarij najverovatnije privući u svoj život.

Advertisements

Počnite da gradite samopouzdanje i veru u svoju vrednost i prestanite očekivati da će vaš partner raskinuti sa vama ili ćete možda na kraju to doživeti ne samo u snovima i nećete morati dugo da čekate da se to dogodi.