X

Sanovnik ruke – Šta znači sanjati ruke?

Sanjati ruke predstavlja vaš odnos i način na koji se povezujete sa svetom. Da biste uspešno protumačili fokus ruku u snu, uvek razmislite o radnji koju ruke preduzimaju i o kontekstu viđenja ruku. Ruke takođe mogu da predstavljaju autoritet, moć, zaštitu i pravdu.

Advertisements

Sanjati lepe ruke

Snovi koji uključuju lepe ruke, bez obzira da li pripadaju vama ili nekom drugom, znak su talenta i milosti. To znači da ćete postati vešti ili u novom poduhvatu, ili biti uspešni u nekoj trgovini u koju ste već uključeni. Plodovi ovih radova doneti će vam ugled i poštovanje vaših kolega i vršnjaka.

Sanjati ružne, deformisane ruke

Snovi koji uključuju ružne, neprivlačne ruke, bilo da su vaše ili pripadaju nekom drugom, znak su poremećaja, simbolišući neko zlo koje će dosegnuti da uništi vaš život. Deformisane ruke znače da bi se u bliskoj budućnosti mogao dogoditi neki neprijatni ili razočaravajući događaj, obično izazvan spoljašnjom silom. Ovaj neočekivani događaj (ili događaji) mogu dovesti do poremećaja ili neprijatnosti u vašem svakodnevnom životu.

Sanjati krvave ruke

Snovi o rukama prekrivenim krvlju znak su isključenja ili krivice. Bilo da pripadaju vama ili nekom drugom, ruke umotane u krv mogu biti znak predstojećeg otuđenja od strane onih oko vas, verovatno porodice ili bliskih prijatelja, najverovatnije da bi se izbegla povezanost sa vama, bez obzira da li ste krivi ili ako to je bilo nešto van vaše kontrole.

Ova vrsta slika u snu takođe može da simbolizuje vaš nepravedan tretman ili krivicu nekoga bliskog vama zbog njihovog ponašanja, onoga što su učinili ili zbog čega nisu uspeli.

Advertisements

Sanjati ruke prekrivene dlakama

Snovi o vašim rukama prekrivenim gustom dlakom mogli bi imati različita značenja. S jedne strane, debeli komadići dlaka mogu da simbolizuju prisustvo snažnih i efikasnih poslovnih partnera koji bi vam mogli pomoći da donesete dobre poslovne odluke ili povećate svoju produktivnost i profitabilnost.

S druge strane, to može značiti da ćete se možda suočiti sa protivnikom u obliku pametnih i lukavih poslovnih rivala. Simbolika ruku prekrivenih dlakama mogla bi takođe delovati kao upozorenje da se ne igrate ili ne iskorištavate one koji gledaju prema vama ili se oslanjaju na vas radi zaštite, podrške i pomoći.

Sanjati povredu na rukama

Snovi koji uključuju povrede na vašim rukama su predviđanje da bi vas neka teška situacija mogla naterati da se odreknete nečeg veoma važnog za vas, bilo nešto emocionalnog ili materijalnog značaja.

Kao što ste fizički primorani da se prepustite nečemu što ste nosili, povrede na rukama mogu simbolizovati odbacivanje nečega, mada se oni mogu shvatiti i kao znak da se možda delite sa nekim ili grupom bliskih osoba, kao što su prijatelji ili kolege, obično kroz okolnosti ili događaje koji su van vaše kontrole.

FOTO: PIXABAY

Sanjati ruke manje nego inače

Snovi u kojima vidite ili imate ruke mnogo manje nego što je to normalno, znak su da ste krotka ili konzervativna osoba. Ovaj san znači da trebate da budete ambiciozniji ili da preduzmete inicijativu u unapređivanju svog plana, bilo ličnih ciljeva, bilo poslovnih nastojanja.

Advertisements

Iako ova slika ima pozitivno značenje, postoji i moguće negativno značenje. Male ruke ponekad mogu biti upozorenje da vas izdaju ili iskorišćavaju, i to možda neko ko vam je blizak.

Sanjati obožavanje ruku (za žene)

Ako ste sanjali da obožavate svoje ruke to je pokazatelj da imate mnogo potencijalnih udavarača. Međutim, ako u snu obožavate nečije ruke, to predviđa romantičnu povezanost sa zavidnim ili kontrolirajućim muškarcem koji će zahtevati svu vašu pažnju i ljubav.

Sanjati da vam neko ljubi ruku (za žene)

Ako ste sanjali da vam neko ljubi ruku, to je upozorenje da trebate više diskrecije u vašem ljubavnom životu. Kada neko nežno podiže ruku prema usnama za poljubac, to je vrlo blag i lep čin, ali to je i javno pokazivanje naklonosti. Zbog toga, prilikom druženja, trebali biste pokušati da ne budete toliko u centru pažnje, kako ne biste izazvali ljubomoru kod partnera.

Sanjati da nosite vatru u rukama

Imati san o nošenju vatre u rukama neverovatno je pozitivan znak. Biti u stanju da zadržite plamen bez da se povredite pokazuje da možete obavljati težak zadatak bez da se izgubite ili zastanete. Stoga ova vrsta sna često ukazuje na brzo izvršavanje zadataka, što vodi ka poštovanju i neverovatnom uspehu.

Sanjati vezane ruke

Snovi koji pokazuju ruke vezane konopcem, znak su nedaća u vašem životu. Vezane ruke pokazuju nedostatak kontrole u ​​datoj situaciji, što dovodi do komplikacija, poremećaja ili zbrke. Ova vrsta sna takođe može ukazivati na gubitak interesovanja za nešto što je jednom izazvalo vašu radoznalost ili zaokupilo vašu pažnju, poput hobija, aktivnosti ili čak vaše vere. Ako ste u snu bili u stanju da se oslobodite i pobegnete, to znači da ćete biti u mogućnosti da se zaustavite pre nego što stvari postanu još gore.

Advertisements

Sanjati amputiranu ruku

Ako ste sanjali amputiranu ruku to može da znači nerazumevanje i svađe. Obično predviđa svađu s nekim ko je vama blizak, posebno sa nekim s kim se viđate ili sa supružnikom. Rezultat ovog nesporazuma mogao bi početi malom svađom, ali može rezultirati raskidom, razdvajanjem ili čak razvodom s vašim partnerom.

Sanjati ruke prekrivene prljavštinom

Ako ste sanjali ruke prekrivene prljavštinom, to je znak nedostatka brige sa vaše strane. To znači da ste često skloni maltretiranju onih oko vas, posebno onih kojima je potrebna vaša ljubav i najviše podrške.

Prljave ruke pokazuju da niste bili pažljivi za potrebe onih koji se oslanjaju na vas zbog zaštite i čuvanja. Ruke posute zemljom takođe mogu signalizovati nadolazeći gubitak novca ili imovine, ili u slučaju posla, smanjenje profita.

Sanjati dlan ruke

Sanjati da vidite dlan ruke, bez obzira pripada li vama ili nekom drugom, je proročki znak. Označava primanje sudbonosnih vesti ili informacija koje bi mogle biti od značaja za vas ili nekoga ko vam je blizak. Alternativno, za žene, viđenje dlana u snu ukazuje na šansu za susret sa strancem, koji bi mogao postati romantični partner.

Sanjati da perete ruke

Snovi o pranju ruku, posebno vaših, znak su da vas neko nadgleda. Ovaj anđeo čuvar će vas zaštititi i voditi, i samim tim je neko ko je ili autoritativan ili dobro povezan. Rezultat toga bi mogao značiti manje stresa i više duševnog mira. Voda koja teče preko ruku takođe je simboličan povratak iz svakodnevnice, što možda znači slobodan dan ili kratak odmor.

Sanjati desnu ruku

Sanjati o tome da vidite desnu ruku, posebno svoju, znak je prevazilaženja postojećih ili potencijalnih nedaća. Snovi o desnoj ruci pokazuju trijumf nad teškim, negativnim ili haotičnim situacijama koje bacaju senku na određene aspekte vašeg života. Ova vrsta sna takođe može ukazivati na to da se možete osloniti ili poveriti drugima, bilo da su stari prijatelji ili novi poznanici.

Sanjati levu ruku

Snovi o viđenju leve ruke, posebno vaše, su znak izdaje. Vrste izdaja koje ukazuju vizije leve ruke obično se odnose na ljubavnika, partnera ili supružnika, a najčešći oblik je prevara. Rezultat ovog varljivog pokušaja mogao bi izazvati razdor u vezi ili fizičku razdvojenost, što bi zauzvrat moglo dovesti do vremenskog perioda ispunjenog usamljenošću i lomljenjem srca.

FOTO: PIXABAY

Sanjati da se držite za ruke sa voljenom osobom

Snovi koji uključuju držanje za ruke sa voljenom osobom predviđaju nadolazeća suđenja. Može vam se desiti neko testiranje, zajedno ili odvojeno, o vašoj ljubavi ili posvećenosti jedno drugom, posebno u testu ili nekoj teškoj situaciji. Rezultati bi mogli pokazati koliko odnos može vremenom rasti ili biti pokazatelj buduće sreće.

Sanjati ruke veće nego inače

Ako ste sanjali ruke koje su bile mnogo veće od normalne ili prosečne veličine, to je izuzetno pozitivan znak i veoma povoljan. Velike ruke obično ukazuju na veliki uspeh u nedavnim ili nadolazećim ciljevima ili nastojanjima, posebno onima do kojih vam je mnogo stalo. Ova ostvarenja mogla bi poslužiti kao motivacija za naporan rad i dobar život.

Sanjati da se držite za ruke sa neprijateljem

Snovi koji uključuju držanje za ruke sa suparnikom, neprijateljem, bivšim prijateljem ili bivšim ljubavnikom označavaju niz događaja ili određenu, posebnu priliku koja bi mogla dovesti do obnove prijateljskih odnosa između dve strane.

Advertisements

Situacija koja bi omogućila popravljanje odnosa i opraštanje takođe bi mogla dovesti do unutrašnjeg mira i gubitka velikog tereta ili krivice ili predugog držanja loših osećaja. Međutim, kao i mnoge stvari u životu, i ono što će izaći iz takvog pomirenja u velikoj meri zavisi od toga koliko ćete truda uložiti u popravljanje tog odnosa.

Sanjati da se držite za ruke sa strancem

Snovi koji uključuju držanje za ruke sa strancem ili nekim koga niste upoznati često su povezani sa volonterskim naporima i aktivnostima. To bi moglo ukazivati na uskoro pridruživanje dobrotvornoj organizaciji ili obavljanje volonterskih usluga, ili može značiti povezanost sa većom filantropskom organizacijom. Gledanje ruku stranca u snu je takođe znak primanja pomoći, bilo da se radi o emocionalnoj, fizičkoj ili finansijskoj podršci, u vreme velike potrebe ili nevolje.

Sanjati da se držite za ruke sa izmišljenim likom

Snovi koji uključuju držanje za ruke izmišljenog karaktera obično ukazuju na susret neke osobe u stvarnom životu. Ovo bi mogla biti vrlo kreativna, umetnička individua, neko sa veoma zanimljivim poslom ili hobijem ili neko sa jedinstvenom ličnošću. Vaša uloga će najverovatnije imati veze sa mentorstvom ili savetovanjem, a vaše učešće će biti presudni faktor u tome da ta veza raste i traje.

Sanjati da se vaši neprijatelji drže za ruke

Snovi o neprijateljima ili suparnicima koji se drže za ruke obično služe kao znak predstojećeg velikog sukoba, posebno između dveju prikazanih strana. Iako je ovaj događaj sukob dvojice vaših protivnika, i vas direktno ne uključuje, to može izazvati neprijatnosti ili ozbiljnije negativne posledice u vašem svakodnevnom životu.

Sanjati stisnute ruke

Ako ste sanjali stisnute ruke, to je znak sukoba, iako ne nužno dubokog ili životnog. Ruke čvrsto stisnute zajedno često predstavljaju nekoga ko je ljubomoran na vas. Ta zavist mogla bi proizaći iz nedavnih dostignuća ili pozitivnih događaja u vašem životu ili bi mogla biti rezultat njihove žudnje za nekim materijalnim posedom ili društvenom dobrobiti i dominacijom.

Advertisements

Sanjati ruke prekrivene žuljevima ili spaljene

Snovi o izgorelim rukama su loš znak. Ruke prekrivene u žuljeve ili spaljeno meso znak su gubitka nečega u bavljenju drugim poduhvatima. Iako se ovaj poduhvat može činiti profitabilnim ili unosnim na površini, verovatno će se pokazati potpuno beskorisnim, što bi moglo rezultirati ne samo neuspehom, već i nekim drugim gubicima koji vam predstavljaju veliku vrednost ili značaj.

Sanjati da poljubite nečiju ruku

Snovi o poljupcu nečije ruke, bilo da je pripadala bliskom prijatelju ili poznaniku, obično su povezani sa sramotom ili ponižavanjem. Ova vrsta sna može biti shvaćena kao period sramote koju su izazvale nečije tuđe reči ili postupci protiv vas.

Sanjati prijateljsko i opušteno rukovanje

Imati san o prijateljskom i opuštenom rukovanju obično je pozitivan znak koji ukazuje na primanje pomoći ili usluga od bliskih osoba, posebno porodice i dobrih prijatelja. To može biti fizička pomoć, finansijska pomoć ili emocionalna podrška.

Sanjati ruku odvojenu od ostatka tela

Sanjati ruku odvojenu od ostatka tela u snu simbol je bespomoćnosti ili nedostatka kontrole u ​​datoj situaciji. Besposlene ruke znače da želite pomoć da nešto uradite ili da želite nešto da uradite, ali ne možete preuzeti kontrolu ili dobiti podršku od onih na koje obično računate.

Sanjati otečenu ruku

Sanjati otekle ruke znak je neočekivanih događaja koji vode ka pozitivnom ishodu. Obične, natečene ruke u snu znače da nemate kontrolu nad određenim događajem ili nizom događaja, ali ipak na neki način imate koristi, obično finansijski. To bi moglo uključivati primanje novca, vredne usluge ili veliki povrat investicije.

Advertisements

Sanjati ruke stisnute kao u molitvi

Sanjati ruke stisnute kao u molitvi, bilo da pripadaju vama ili nekom drugom, obično je znak za gomilu problema koje je teško rešiti. O tim pitanjima se mora voditi računa da bi se prešlo na drugu dužnost. Sklopljeni dlanove, takođe su poseban znak za dati sve od sebe određenom cilju ili zadatku, što vodi ka srećnoj i ispunjenoj egzistenciji.

Sanjati ruku koja nešto hvata

Sanjati o rukama koje posežu ili se hvataju za nešto obično znači iracionalni strah. Simbolizuje strah od stvari koje su malo verovatne ili neverovatne, a koje se obično odnose na velike povrede ili smrt. Sanjati o nečemu što je izvan vašeg dosega takođe može značiti gubitak ili puštanje dragocenih stvari, bilo da su u pitanju fizički predmeti, ljudi ili dugoročno verovanje.

FOTO: PIXABAY

Sanjati velike i bele ruke

Sanjati o velikim, belim rukama, posebno kada one pripadaju vama, ima mešovito značenje. Za bogate, dobrostojeće pojedince, bele ili blede ruke veće od normalnih obično ukazuju na stvaranje vredne društvene mreže ili susret nekog važnog ili uticajnog koji bi mogao biti vredan saveznik. Međutim, ako siromašni ili drugi pojedinci u snu dožive ovakav san, to obično predstavlja pad životnog standarda, što možda ukazuje na gubitak novca, posla ili bezbednosti.

Sanjati ruke sa bradavicama

Snovi u kojima vidite bradavice koje pokrivaju ruke mogle bi biti znak problema u vezi u budućnosti. To može biti sa članom porodice, prijateljem ili ljubavnikom. To takođe može ukazivati na poremećaje u vašem životu, što može dovesti do poteškoća u dovršenju projekata ili ostvarenju ciljeva.

Sanjati da perete ruke hladnom vodom

Snovi o pranju ruku hladnom vodom su dobar znak. Ovaj san može predstavljati pozitivna dešavanja i iskustva u vašoj budućnosti, posebno povezana sa onima koje smatrate bliskim prijateljima i porodicom. Ova vizija bi mogla da predviđa veliko porodično okupljanje na kome bi mogli sresti one koje niste dugo videli, organizovati zabavu ili večernju igru sa grupom prijatelja ili biti pozvani na piće ili u kupovinu.

Advertisements
Još tekstova