Sanovnik sat – Šta znači sanjati sat?

Sat u snovima je često podsetnik da vam ističe vreme za važne odluke. To takođe može značiti da se približava važan događaj u vašem životu.

Advertisements

Ako nosite ručni sat u snu, možda ćete biti zabrinuti zbog dugo očekivanog događaja. Možda ste se pripremali za prezentaciju kako biste zaključili posao na poslu ili će neki projekat uskoro završiti.

Sve u svemu, ovo je pozitivan znak. Uprkos manjku vremena, to znači da je vaša podsvest svesna prioriteta i stvari koja trebaju vašu neposrednu pažnju.

Sanjati da podešavate sat

Podešavanje sata u snu simbolizuje povrat investicije. Možda dugo radite na nekom projektu, a od toga niste ništa dobili. Srećom, ovaj san vam govori da ćete uskoro dobiti nagradu za svoju posvećenost i naporan rad.

Ova nagrada možda neće biti u obliku novca, ali će vam sigurno otvoriti puno mogućnosti da nastavite karijeru ili zvanje koje ste oduvek želeli da sledite.

Advertisements

Sanjati da izgubite sat

Ovaj san je loš znak jer ukazuje na narušene veze i propuštene prilike. Možda ste zapostavili potrebe prijatelja, člana porodice ili partnera i to bi moglo izazvati svađu i sukob između vas.

Takođe, ako zanemarite svoje obaveze, to bi moglo da vam stvori probleme na poslu. Postoji i mogućnost pojavljivanja problema u vašem domaćinstvu.

Možda ste izbegavali da se pozabavite problemom nadajući se da će on nestati sam od sebe. Nažalost, problem će se samo pogoršavati kako budete odgađali njegovo rešavanje.

Sanjati džepni sat

Ako ste se udaljili od članova porodice ili rodbine, ovaj san znači da biste uskoro mogli da razgovarate o stvarima i rešite svoje probleme i nedoumice. Moguće je da ćete naći kompromis.

Sanjati da ste pronašli sat

Pronalazak sata u snu, u bilo kom kontekstu ili situaciji, otkriva vaš nedostatak veština upravljanja vremenom. Možda ste skloni da kasnite i terate druge da vas čekaju.

Advertisements

Ovaj nedostatak poštovanja vremena i rasporeda drugih, mogao bi izazvati bes čak i vaših najbližih prijatelja i porodice.

Kroz ovaj san, podsvest vam govori da morate biti disciplinovaniji i poštovati tuđe vreme, kako ne biste oštetili odnose sa drugima i uništili svoje potencijale za uspeh.

Sanjati da gledate u sat i kasnite

San u kome nestrpljivo gledate u sat, znajući da već kasnite, znači da vas zabrinjava vaša budućnost. Ovaj san takođe može značiti da biste mogli dobiti šansu da ostvarite svoje snove.

Sanjati zlatni sat

Zlatni sat u snu nosi negativnu poruku. Taj san znači da ćete biti opljačkani ili ćete izgubiti nešto dragoceno u stvarnosti. Nažalost, u ovoj konkretnoj situaciji nećete imati nikog drugog osim sebe.

Ovog puta, vaša lakoverna priroda, neoprezno odlučivanje ili neadekvatne veštine samoodbrane mogli bi vas staviti u ranjiv položaj.

Advertisements

Sanjati da žalite zbog prodaje zlatnog sata

Zlatni sat se često u svetu snova tumači kao negativan simbol, jer ukazuje na gubitak imovine ili opadanje vrednosti imovine. U suštini, prelep, skupi izgled sata simbolizuje suprotno značenje, naime ukazuje na predstojeće nevolje s novcem i vašim dragocenostima.

Međutim, prodaja zlatnog sata u snu može značiti da uklanjate takvu mogućnost. To bi moglo biti u stvarima kao što je kupovina osiguranja ili prodaja predmeta visoke vrednosti za novac, ili da niste više vezani za te fizičke predmete.

Vaše misli su očigledno manifestacija vašeg mentalnog stanja, što sugeriše da niste sigurni da li biste se trebali odreći tih predmeta ili osećaja. Možda će trebati vremena da se složite sa vašom odlukom, tako da biste trebali ići polako.

Sanjati starinski sat

Videti starinski sat u snu ukazuje na razmišljanje i lične spoznaje. Mogli biste ući u period introspekcije kao rezultat različitih faktora koji su izvan vaše kontrole.

Mnogo stvari je možda pošlo po zlu ili biste se mogli suočiti sa razočaranjima koja bi vas navela da ponovo procenite svoj deo života. Koja ste dobra dela i loše odluke do sada donosili?

Advertisements

Šta možete promeniti i poboljšati u planu za budućnost za sebe i svoje najmilije? Ovo bi bila pitanja koja biste sebi mogli postaviti.

Sanjati zidni sat

Zidni sat u snu služi da vas podseti da ništa ne uzimate zdravo za gotovo.

Možda ste previše fokusirani na trivijalne i obične stvari. Ili ste možda previše zaokupljeni poslom i dužnostima da često propustite da cenite male užitke svakodnevnog postojanja.

Možda zapostavljate svoje prijatelje i porodicu. Možda treba da razmislite o svojim prioritetima i suštinskim stvarima, jer u suprotnom možete završiti sami i jadni.

Ovaj san takođe može da ukazuje na neočekivani događaj koji bi mogao da vas odvede na potpuno drugačiji put.

Advertisements

Sanjati sat bez kazaljki

Ovaj san je loš znak jer ukazuje na mračan događaj koji će se desiti u bliskoj budućnosti. Mogli biste biti umešani u kontroverzni incident ili doživeti nesrećnu. Iako naizgled nasumičan, ovaj događaj će da vas nauči važnu lekciju.

Da biste sprečili ovu nesreću, možda biste trebali ojačati svoju veru i pokušati da ne radite gluposti da ne biste privlačili negativnu energiju.

Sanjati da sat otkucava

Čuti otkucavanje sata u snu znači da ćete stalno doživljavati uspone i padove u životu sa malo predaha između. Ako samo čujete otkucavanje a ne vidite sat, to bi moglo ukazivati na vašu jaku intuiciju.

Možda imate poteškoće za rešavanje problema koristeći svoje instinkte i osećaje, ali možda je to i razlog zašto problemi nastavljaju da vam se pojavljuju. U pokušaju da prevladate različite izazove, morali biste steći potrebnu veštinu i stav da biste na kraju postigli svoj krajnji cilj.

S druge strane, ovo može biti i poziv u pomoć. Otkucavanje sata u snu takođe može biti glas u vašoj podsvesti koji vam daje do znanja da je bliskoj osobi potrebna vašu pomoć.

Advertisements

Sanjati sat na podu

Ovaj san je povezan sa vašim intimnim poslovima. Tačnije, ovaj san ukazuje na vaše sek*ualne odnose sa nekim za koga ste u početku mislili da je rezervisan i konzervativan.

Bićete ugodno iznenađeni koliko će to postati zadovoljavajuće i strastveno kada se konačno odlučite za intimnost. Prvi utisci nisu uvek najbolji i ovaj susret bi mogao da potvrdi tu činjenicu.

Možda se to neće pretvoriti u nešto ozbiljno, ali u najmanju ruku mogli biste naučiti da ne donosite presudu odmah u startu dok se s nekim u potpunosti ne upoznate.

Sanjati sat na tornju

Ovaj san ukazuje na dolazak neočekivanih vesti. Informacije koje ćete dobiti bi mogle biti pozitivne prirode. Na primer, prijatelj koji se seli u drugu zemlju možda dolazi da vas poseti.

Moguće je i da bi konačno dobijete odobrenje za projekat o kojem dugo vremena sanjate. Čemu god da se radujete, ovaj san ukazuje na skorašnje ispunjenje.

Advertisements

Sanjati polomljen sat

Ovaj san otkriva vaše probleme sa intimnosti sa trenutnim partnerom. Možda ste nezadovoljni svojim sek*ualnim životom iz različitih razloga, od kojih jedan može biti nespremnost vašeg partnera da vrši određene radnje koje vi želite.

Možda je i nedostatak iskustva vašeg partnera takođe faktor. U tom slučaju ćete ga možda morati naučiti da bude opušteniji i slobodniji tokom sek*a kako ne biste bili sek*ualno frustrirani.

S druge strane, ako ste se samo ljutili i iznervirali gledajući pokvaren sat, možda ova san takođe ukazuje na vašu nestrpljivu i dominantnu ličnost.

Sanjati da navijate sat

Ako u snu navijate sat, možda ćete se osećati zaglavljeno u svojoj uobičajenoj rutini. Možda vam je na poslu dodeljen mučan i monoton zadatak zbog kojeg počinjete da osećate napade dosade.

Nažalost, ovo može potrajati neko vreme pre nego što pređete na nešto uzbudljivije.

Advertisements

Strpljivo navijanje sata u snu ukazuje na vašu obavezu da izvršavate zadatke i fokusirate se na širu sliku. Ubrzo bi se vaš trud u ovoj naizgled bezazlenoj situaciji mogao debelo isplatiti.

Sanjati prelep sat

Ako ste sanjali prelep sat, taj san ukazuje na vašu snažnu etiku. Imate stvari pod kontrolom, i kod kuće i na radnom mestu.

Možda će vam trebati neko vreme da sve dođe na svoje, ali uskoro biste mogli uspostaviti rutinu i svoje dane organizovali na najefikasniji način.

To takođe pokazuje koliko vredite vremena, pa samim tim ne želite da gubite dragocene sate na gluposti.

Sanjati da je sat stao

Ako ste sanjali da se sat zaustavio, taj san ukazuje na vaše loše veštine upravljanja vremenom. Možda se osećate preplavljeni količinom obaveza i posla koji morate obaviti, pa se na kraju borite da efikasno rasporedite svoje vreme.

Advertisements

Ovo uključuje i zadatke povezane sa poslom kao i vaše lične obaveze. Možda je potrebno da naučite kako da delegirate manje zadatke drugima kako biste se mogli fokusirati na svoje prioritete.

Sanjati da bacite sat

Bacanje sata u snu ukazuje na propuštene prilike. Ovaj san takođe ukazuje na gubitak šanse za postizanje nekog ličnog cilja što može imati veze sa nedostatkom vremenom.

Možda ćete propustiti neki rok bez vašeg znanja ili nećete imati više mogućnosti da se prijavite za neki posao ili projekat.

Sanjati zvuk sata sa tornja

Čuti glasan zvuk sata sa tornja ukazuje na važne životne događaje. Ti događaji ne bi uticali samo na vaše postojanje, već i na život drugih na globalnom nivou. Možda vas vaša podsvest priprema za veliku promenu koja će se dogoditi kako biste se psihički pripremili kada dođe vreme.

Sanjati zvuk sata iz daljine

Ako ste sanjali da čujete zvuk sata iz daljine, taj san je simbol sreće. Ovaj san znači da biste se uskoro mogli venčati.

Advertisements

Ako ste već u braku, onda ovaj san ukazuje na srećnu i ispunjenu egzistenciju sa vašom porodicom. Možda ćete dočekati i novog člana u vašem domaćinstvu, bilo bebu ili nekoga ko će doći da živi sa vama.

Sanjati da vam ispadne sat

Ako ste sanjali da vam sat ispadne i razbije se, to je loš znak. To znači da postoji mogućnost da vam se zdravlje brzo pogorša zbog neočekivanog događaja, poput nesreće ili zarazne bolesti.

Ova nesrećna okolnost je izvan vaše kontrole i može se dogoditi vama ili nekom bliskom vama, kao što su vaši prijatelji ili voljeni.

Sanjati da posmatrate kako se kazaljke na satu pomeraju

Tumačenje ovog sna zavisi od brzine kretanja kazaljki na satu. Ako su se kazaljke brzo pomerale, to otkriva vaš aktivni i užurbani način života.

Možda se nosite sa puno obaveza i svakodnevno doživljavati visok nivo stresa. Možda je potrebno da usporite da ne bi došlo do izgaranja.

Advertisements

S druge strane, ako se kazaljke na satu kreću sporo, možda će vam nedostajati motivacija za ostvarivanje svojih ciljeva. U tom slučaju ćete možda morati da dobro razmislite da biste saznali razlog vašeg nedostatka entuzijazma.

Sanjati sat sa polupanim staklom

Videti sat sa polupanim staklom u snu otkriva vašu potrebu za introspekcijom. Ovaj san ukazuje na nedostatak pronicljivosti u donošenju odluka.

Konkretno, možda ste se bavili nesmotrenim ponašanjem i rizičnim aktivnostima koje bi vas mogle dovesti u ozbiljnu opasnost. Vaša podsvest vas upozorava na negativne posledice nepažljivih postupaka.

Ovaj san takođe može da ukazuje na pogrešne utiske i pogrešne procene vezane za romantične veze. Mogli biste da gubite vreme na nekoga ko je neiskren prema vama ili samo želi da vas iskoristi.

Sanjati da se kazaljke na satu pomeraju unazad

Ako u snu pogledate na sat i primetite da se kazaljke kreću u suprotnom smeru, taj san znači da biste uskoro mogli doći u nezgodnu situaciju.

Advertisements

Možda se trudite zbog unapređenja na poslu i morali biste svladati puno izazova pre nego što vas procene dostojnim tog radnog mesta.

Ili možda radite na pronalaženju poslovnog cilja i imate puno izazova kroz koje morate proći da biste ostvarili svoje planove.

Proći će neko vreme pre nego što dobijete nagrade za svoj naporan rad, ali nakon toga moći ćete da se veselite srećnoj i produktivnoj budućnosti.

Sanjati da kupite ili nabavite nov sat

Kupovina ili nabavka novog sata u snu je vrlo povoljan simbol. Ovaj san simbolizuje nove mogućnosti i šanse za uspeh. Možete ući u novi poslovni poduhvat ili naići na unosnu ideju koja bi mogla značajno poboljšati vašu finansijsku situaciju.

Sreća je na vašoj strani, jer postoji i velika verovatnoća da ćete pobediti u takmičenjima ili aktivnostima koji se zasnivaju na sreći, poput kockanja ili lutrije.

Advertisements

Sanjati da ste polupati sat

Ako ste polupali sat u snu, bilo namerno ili slučajno, taj san ukazuje na plitke i nezadovoljavajuće odnose sa drugima. U stvarnosti, mogli biste se baviti kratkoročnim ljubavnim vezama i družiti se bez namere da formirate dublje veze.

Ovo vam možda zasad odgovara, ali iako kratke ljubavne veze mogu ispuniti vaše fizičke potrebe, vaša duša će i dalje ostati prazna i gladna nečega značajnijeg.

Sanjati da ukradete sat

Ukrasti sat u snu je loš znak. To znači da će se vaša reputacija i kredibilitet u stvarnosti urušiti zbog beskrupuloznih likova koji vas pokušavaju oštetiti.

To bi mogli raditi iz zavisti, na primer, poput neprijatelja koji vas želi sprečiti da uspete. Kao rezultat, možda ćete morati da uklonite toksične pojedince iz vaše blizine koji ne žele ništa više nego da vide da propadate.

Sanjati da poklonite sat

Pokloniti nekome sat kao poklon u snu otkriva vaš hedonistički način života. Možda vam se sviđa da se bavite spontanim aktivnostima koje pružaju trenutno zadovoljstvo.

Advertisements

Vvaša podsvesna i racionalna strana vas nagovara da budete odgovorniji i razmotrite posledice svojih postupaka. Umesto kratkoročnih zadovoljstava, dugoročnim planiranjem možete imati mnogo više koristi.

Sanjati da radite nešto gledajući na sat

Ovaj san ukazuje na vaše protivljenje rutinskim i napornim zadacima. Možda obavljate puno dosadnih obaveza i zadataka zbog čega je vaš um dočarao ovaj scenario u snu.

Takođe, može postojati neko ko kontroliše vaše odluke i dnevne aktivnosti, a vi niste u potpunosti saglasni s ovom dinamikom.

Da biste se oslobodili ove frustrirajuće situacije, bilo bi dobro da se potrudite da obaveze izvršavate sa strašću umesto da slepo sledite naredbe.

Advertisements