X

Sanovnik staklo – Šta znači sanjati staklo?

Sanjati staklo uglavnom je povezano sa transparentnošću i osetljivim pitanjima. Može postojati zabrinutost zbog privatnosti i osetljive tajne izložene javnosti.

Advertisements

Mogli bi postojati strahovi i bojazni koji se odnose na preteće situacije u budnom svetu. Uz to, staklo takođe aludira na krhkost.

Možda osećate da je veza koju delite s nekim u opasnosti da se prekine zbog prevladavajućih problema između vas dvoje.

U nastavku pročitajte opširno tumačenje za svaki san o staklu.

Sanjati da čistite ili polirate staklo

Ako ste sanjali da čistite ili polirate staklo ili staklenu površinu, to znači povoljne događaje koji će se dogoditi u budnom svetu. Čin brisanja glatke i reflektirajuće površine na primer čaše umanjuje vaše napore u poboljšanju vašeg statusa kvo.

Advertisements

Srećom, čini se da je sudbina na vašoj strani, jer dobrodošli razvoj u vezi s vašim planovima i projektima napokon daje rezultate.

Sanjati da stavljate staklo u okvir

Ako ste sanjali da stavljate staklo u okvir, kao što je na primer okvir za slike ili prozor, ovaj san otkriva nostalgiju i sentimentalne misli. Možete se osvrnuti na svoje detinjstvo ili prošla iskustva i pokušavali ponovo da proživite te trenutke.

Ovo bi vas moglo dovesti u melanholično raspoloženje, posebno ako niste previše srećni zbog svoje sadašnje situacije.

Alternativno, to bi moglo značiti da želite određenu jasnoću i objektivnost u načinu na koji posmatrate svet. Možda ste suočeni sa nevoljom i želite da se nosite s tim racionalno.

Sanjati vitraž

Ako ste sanjali da gledate ili rukujete vitražom u snu, to znači da ćete imati mnogo aktivnosti i obaveza u narednim danima ili nedeljama. Vitraž obično simbolizuje razne prilike i susrete koji bi mogli obogatiti vašu perspektivu o svetu, zato očekujte da ćete biti zauzeti druženjem i novim iskustvima u stvarnosti.

Advertisements

Alternativno, simbol se odnosi na tendenciju odvraćanja besa usled aktivnosti kojoj morate da prisustvujete. Stoga vizija služi i kao prijateljski podsetnik da ostanete usredsređeni i da ne izgubite iz vida svoje prioritete.

Sanjati da gledate kroz staklo

Ako ste sanjali da gledate kroz staklo, na primer poput prozora, to vam predstavlja blagoslovljenu budućnost. Jasnoća polirane staklene površine označava fokus i ciljno usmeren pristup vašem putovanju ovim svetom.

U stvarnosti može biti puno ometanja i iskušenja, ali ova vizija sugeriše da ste jednodomni u svojoj želji da postignete bezbedno i sigurno postojanje.

Sanjati da ne možete videti kroz staklo

Neprozirno staklo u svetu snova ili staklena površina kroz koju ne možete videti, prenosi u stvarnost suprotnu poruku. Umesto da se zaglavi u trenutku, ova vizija zapravo predviđa jasnoću i sigurnost u vašim narednim planovima.

Ako još uvijek niste sigurni u donošenje važne odluke, ne morate brinuti jer će vam odgovor stići uskoro. Nažalost, ako ste u vezi, ova vizija predstavlja grubu mrlju koju karakterišu nesporazumi i razlike u prioritetima što bi se moglo desiti uskoro.

Advertisements

Sanjati zaleđeno staklo

Zaleđeno staklo, od snega ili hladne temperature, predstavlja romantični susret u budnom svetu. Ako ste se osećali usamljeno i jadno, nemojte se brinuti. Ova vizija je povoljan znak istinske ljubavi na vašem horizontu.

Možda ćete morati da “spustite gard” i budete malo topliji u odnosima sa drugima da biste u svoj društveni krug uvukli prave vrste ličnosti. Ako postanete malo otvoreniji, zaleđeno staklo će se raščistiti i otkriti vašu sudbinu sa druge strane.

Foto: Pixabay

Sanjati da razbijete staklo

Ako ste sanjali razbijeno staklo ili da razbijete staklo na sitne komadiće, to predstavlja besmislenost vaših napora u postizanju nečega. Možda ste zamislili određen plan ili lični cilj u budnom svetu.

Nažalost, prema ovoj viziji snova, vaši napori da napravite plan ili finalizujete svoje ciljeve neće urodili plodom. Sudbina vam nije na ovoj strani, zato se pripremite da se suočite sa neuspehom i razočaranjima.

Sanjati da dobijete staklenu čašu na poklon

Primanje stakla ili predmeta napravljenog od stakla u svetu snova aludira na značajno postignuće. Možda ćete steći status poštovanja ili kredibiliteta u svojoj društvenoj grupi ili na poslu zbog hvale vredne akcije ili zbog svojih ukusnih veština. Kao rezultat, to bi vam moglo povećati status i sferu uticaja.

Međutim, staklo takođe ukazuje na krhkost, tako da ova vizija takođe služi da vas podseti da lagano koračate koristeći svoj novi dobijeni društveni uticaj ili moć jer zloupotreba vašeg autoriteta mogu jednako tako srušiti vašu verodostojnost.

Sanjati da hodate po razbijenom staklu

Ako ste sanjali da hodate po slomljenim komadima stakla u snu, to znači da ćete možda trebati biti oprezni sa novim poduhvatom u stvarnom svetu. Ti oštri komadići stakla ukazuju na osetljiva pitanja i naizgled manje brige koje bi mogle eskalirati kada ih previdimo.

Ovo se ne odnosi samo na radne obaveze i probleme, to može biti i lično upozorenje, pogotovo ako ste nedavno stupili u vezu ili stekli novog prijatelja. Pokušajte paziti na probleme sa alkoholom i budite pažljivi kada je u pitanju vaš posao.

Sanjati slomljeno staklo na prozoru

Slomljeno staklo ili prozor, posebno u staroj napuštenoj ili opustošenoj zgradi, znači da biste se mogli izložiti ogromnom stresu zbog pomoći nekome. Vaša dobra volja i empatija mogli bi učiniti da se osećate odgovornim za ispravljanje tuđe greške ili da im pomognete da nestane.

Možda biste se mogli naći u jedinstvenom položaju da promenite nečiju sudbinu ili budućnost na bolje. Puno bi vam to oduzelo, ali možda biste se zbog tih okolnosti osećali beskrajno bolje i korisnije.

Advertisements

Sanjati sveže oprano prozorsko staklo

Sveže opran prozor u svetu snova ima veze sa značajnim potezom u karijeri koji biste uskoro mogli da napravite. Ovaj profesionalni razvoj može se dogoditi neočekivano i izazvati mnogo komplikacija i na poslu i kod kuće.

Uz to, možda ćete se morati boriti sa puno zavidnih kolega i prevazići mnoge izazovne zadatke kako biste zadržali svoj status i stekli prednost u svojoj novoj poziciji.

Sanjati staklo razbijeno na komade

Ako ste sanjali razbijeno staklo ili da razbijate staklo na komade, to može značiti da previše živite u svojoj prošlosti. Labavi ciljevi i nerešena pitanja mogu vas i dalje gnjaviti, međutim deo problema može biti vaša nesposobnost da krenete dalje.

Odbijanje da se prepustite prošlosti možda vas dovodi do starih obrazaca koji mogu ometati vaš napredak na vašem trenutnom putu. Uz to, sva ta nostalgija može izazvati depresiju, frustraciju i opštu stagnaciju. Možda je vreme da zatvorite stara poglavlja iz prošlosti i veselite se novim stvarima.

Foto: Pixabay

Sanjati rezanje stakla

Ako ste sanjali da režete staklo, ili da gledate nekoga kako to radi, bilo za neke zanatske radove ili za ugradnju prozora, ovaj san sugeriše nadolazeće venčanja ili zaruke. Neko blizak vama, poput prijatelja ili člana porodice, mogao bi da se veže za nekoga.

Advertisements

Ako ste trenutno u vezi, možda je ova vizija znak predstojećeg napretka u vašoj romansi. Vaš partner može biti spreman da vaša veza pređe na novi nivo, na primer da se venčate.

Sanjati sjaj sa stakla

Ako ste sanjali da vidite odsjaj sa čaše, to ukazuje na nevolje. Staklena površina prikazuje naglas ponašanje i frigidnost u susretima sa romantičnim partnerom. Prema tome, odsjaj predstavlja iracionalnost i zaslepljivanje vaših emocija.

Nažalost, ako ne pustite da hladnije glave preovladavaju tokom napetih situacija, stvari bi mogle da dovedu do raskida veze ili ako ste u braku, do razvoda.

Sanjati da menjate slomljeno staklo

Ako ste sanjali da menjate slomljeno staklo sa prozora ili automobila, to znači da bi neki od vaših planova mogli da se povuku u stranu. Možda ste dugo i naporno radili na određenom projektu ili poduhvatu, nadajući se da ćete uskoro dobiti odgovarajuću nadoknadu.

Nažalost, ova vizija sugeriše da će trebati jako mnogo strpljenja, jer bi moglo proći dosta vremena dok ne budete videli neku koristi od toga.

Advertisements

Sanjati susret sa proizvođačem stakla

Ako ste sanjali susret sa proizvođačem stakla, to često otkriva sanjaru želju da nađe novi hobi. Ako posmatrate kako staklari rade na svom zanatu, u stvarnosti biste mogli naići na strastveni projekat za koji ste prethodno mislili da nije zanimljiv.

Srećom, zbog tehnologije i besplatnih resursa na internetu, mogli biste biti ugodno iznenađeni koliko možete postići pomoću malo alata, dovoljno vremena i prakse.

Kao što je prikazano u snu, ovaj novi hobi zahteva upotrebu vaših ruku. Pored toga, ako stvari pođu dobro, san sugeriše da biste mogli zaraditi dodatni novac radeći na onome što je u početku počelo kao strastveni projekat.

Sanjati da žvaćete staklo

Ako ste sanjali da žvaćete staklo, to je često negativan simbol u vizijama snova, jer je obično povezano sa stvarima u prošlosti koje vam stvaraju probleme u sadašnjosti.

Nerešena pitanja ili žaljenja zbog minulih dana mogla bi vam itekako otežati. Ako se ne bavite ovim pitanjima, verovatno vas to zadržava na više načina.

Advertisements

Prvo, mogli biste dozvoliti starim navikama da ometaju vaš napredak ili sprečavaju vas da budete najbolji. Drugo, neprestana briga ili osećanje prema prethodnim radnjama ili interakcijama može učiniti čak i pozitivne pomake manje efikasnim jer vaša puna pažnja ne bi bila posvećena poboljšanju.

Da vas ne bi ometali sopstveni osećaji ili misli, trebalo bi da razgovarate sa nekim ko vam može pomoći da razrešite nered emocija, poput roditelja, savetnika ili prijatelja.

Sanjati cveće u staklenoj vazi

Cveće u staklenoj vazi simbolizuje nešto dragoceno, a ipak krhko. Cveće oko nje sugeriše da je ova dragocena stvar možda povezana sa romantičnom pupoljkom. U tom kontekstu, ova vizija sna može vas podsećati da s tim odnosom postupate pažljivo jer bi pogrešnim rukovanjem moglo biti nepopravljive štete.

Pored toga, srebrni okvir mogao bi biti aluzija na sklapanje braka ili nagodbu. Možda je to razlog zbog kojeg svoju vezu s ovom osobom smatrate posebno krhkom, jer se nadate da će se to pretvoriti u život partnerstva i ljubavi.

Sanjati da jedete staklo

Snovi o jedenju slomljenog stakla posebno su uznemirujući i značenja iza njih obično su neprijatna. Ako sanjate da su vam usta puna razbijenog stakla i da ga jedete, to znači da imate poteškoća da kažete šta zaista mislite u svom budnom životu.

Advertisements

Možda se plašite da bi vaše reči mogle nekome naškoditi ili mislite da bi ono što kažete vama napravilo neku štetu. Takvi snovi bi takođe mogli biti odraz pokajanja; možda ste već rekli neke uvredljive stvari drugima i pokušavate da nađete način da se izvinite.

Sanjati slomljenu staklenu čašu

Šta znači ako vam se razbije čaša za piće u snu? Ako sanjate slomljenu čašu koja je bila puna, to može biti znak finansijske katastrofe, gubitka novca i bogatstva ili vašeg društvenog statusa.

Ako ste sanjali slomljenu praznu čašu za piće, to znači da trenutno niste u stanju da se nosite sa sopstvenim životom, naročito u pogledu finansija i slično.

Sanjati polomljeno ogledalo

Ogledala su uvek bila moćan izvor misterija, čak i ako su objekti u potpunosti načinjeni čovekom. Ti predmeti su zaista fascinantni. U ranijim vremenima, kada su savršeno polirana ogledala bili retkost, ljudi su verovali da poseduju neka mistična svojstva.

Smatralo se da ogledala imaju sposobnost krađe ljudskih duša i da odražavaju samo živo (veruje se da vampiri nemaju odraz!). Ne postoji osoba, čak ni u savremenom racionalnom svetu, koja se oseća potpuno mirno nakon razbijanja ogledala. Pa, šta bi to moglo značiti u snu?

Advertisements

Razbijanje ogledala se oduvek smatralo lošom srećom i lošim znakom. Snovi o razbijenim ogledalima ne smatraju se da vam donose sedam godina nesreće, ali mogu vas nadahnuti za promišljanje vaših budnih životnih dela i ponašanja. Ako u snu vidite slomljeno ogledalo, to može simbolizovati pogrešan utisak koji imate o sebi.

Možda je vreme da počnete slušati mišljenja drugih ljudi i razmotrite njihove savete ili ćete morati da se odreknete nekih starih rutina. Ako namerno razbijete ogledalo u snu, to znači da ste nezadovoljni sobom; ako to učinite slučajno, to znači da znate da je došlo vreme za promenu, ali još uvek niste spremni ili ne želite da to učinite.

Sanjati staklene naočare

Videti staklene naočale u snu znači da ćete zaraditi zahvaljujući svojim mišljenjima, i usmeriti ljude kako želite. Alternativno, ovaj san vam govori da ćete napraviti nešto što ste želeli. Pored toga, upoznaćete osobu koja bi čak mogla da rizikuje svoj život zbog vas.

Videti slomljene naočare ili razbiti naočare u snu znači da se ne slažete sa osobom koju volite. Ako vidite da je okvir naočara napravljen od zlata, srebra ili bilo kog drugog dragocenog metala u vašem snu, to označava da ćete izmisliti, napisati knjigu, ili stvoriti neki umetnički rad.

Ako sanjate da gubite naočare, a zatim ih tražite, to znači da ćete propustiti neku važnu pozivnicu ili ćete stvoriti loš utisak o sebi tako što ćete zakasniti na neki sastanak.

Advertisements

Videti kupovinu i prodaju naočala u snu ukazuje da roba koju ste kupili neće biti onakva kakvu ste želeli da bude, ili da nećete imati korist od obrazovanja za koje ste platili.

Sanjati staklenu vazu

Ako ste sanjali vazu napravljenu od predmeta kao što su staklo ili kristal, to se odnosi na borbu koja će biti laka. Ako u snu vidite vazu napravljenu od vrednih metala, to se odnosi na tešku borbu. Ako u snu vidite vazu napravljenu od plastike ili drveta, znači da nećete biti zadovoljni iako postanete uspešni u beznačajnoj borbi.

Foto: Pixabay

Sanjati lupu

Ako ste sanjali lupu, to se odnosi na preterivanje, suptilne stvari i detalje. Gledati nešto sa lupom u snu znači da biste trebali pažljivo ispitati ponudu. Suočićete se sa ljudima koji vas pogrešno vode.

Videti ogromno povećalo u snu, simbolizuje pomoćnika, odličan uspeh ili imitaciju. Ako u snu vidite slomljenu lupu, to podrazumeva da će vam biti dosadno zbog stvari koje ste kupili čak i ako vam ne treba.

Ako ste sanjali da pokušavate zapaliti vatru koristeći lupu, to znači da ćete doći do statusa važne osobe. Ako ste sanjali da kupujete ili prodajete lupu, to može značiti da činite korak unazad i sklopite dogovor s neprijateljem.

Advertisements

Sanjati sjajne komadiće stakla

Polirani i sjajni komadići stakla u svetu snova označavaju sreću. Ovaj povoljan simbol sugeriše uspeh i trijumf u vašim nedavnim i nadolazećim podvizima.

Pošto je sreća na vašoj strani, ova vizija sugeriše da preuzmete malo više rizika i radite malo više na svojim snovima i ciljevima. Kao što izreka kaže, sreća favorizuje odvažne.

Još tekstova