X

Sanovnik talasi – Šta znači sanjati talase?

FOTO: PIXABAY

Sanjati talase može značiti da ćete negde da putujete ili da ćete morati da odete negde neočekivano. To bi se verovatno moglo desiti u kratkom roku, bez prethodnog upozorenja ili naznaka.

Advertisements

Takva iznenadna potreba za putovanjem verovatno bi povisila vaše već povećane brige ili strepnje jer bi vaš odlazak negde bez planiranja mogao stvoriti nervozu.

U nastavku možete pročitati opširnije tumačenje za svaki san.

Sanjati velike talase

Snovi o talasima, posebno velikim talasima, mogli bi probuditi različite emocije sanjara. Takvi snovi mogu se činiti fascinantnim, veličanstvenim i lepim, ali mogu biti čak i zastrašujući.

Sve zavisi od vašeg utiska o snu, vaše trenutne životne situacije i povezanosti ovo dvoje.

Advertisements

Veliki, moćni talasi su još jedna od razornih prirodnih pojava, tako da nije čudno što su zajednička metafora za snažne emocije koje osećamo u stvarnosti. Obično odražava one emocije kojih se bojimo pokazati u budnom životu ili smo ih nesvesni.

Sa druge strane, snovi o velikim talasima mogli bi da odražavaju situaciju u samom našem životu. Štaviše, snovi o talasima mogu čak biti i proročki. Ako imate dobru intuiciju ili ovladate umetnošću tumačenja snova, čak biste mogli prepoznati i prilično jake znakove u takvim snovima.

Snovi o velikim talasima, naravno, variraju. Mogli biste sanjati o plivanju u velikim talasima bez muke ili sa teškoćama, mogli biste sanjati da se utapate u velikim talasima ili da talasi uništavaju stvari.

Postoje i snovi u kojima se ništa zapravo ne događa, ali jednostavno vidite sjajne vode i velike talase. Mogli biste i sanjati o tome kako čujete zvuk velikih talasa koji razbijaju obale, ali ne vidite ni vodu ni obalu.

Postoje brojne varijacije, od kojih je svaka posebna za svakog sanjara. U većini slučajeva talasi u snu predstavljaju ili emocije sanjara ili situaciju koja u snu potiče određene snažne emocije.

Advertisements

Sanjati talase bistre vode

Ako ste sanjali da vidite talase kristalno čiste vode, to se smatra manifestacijom vašeg rasta u etičkom ili filozofskom smislu. Predstavlja vaše širenje znanja o različitim aspektima sveta koji vas okružuje, bilo da je to kulturno razumevanje, verska tolerancija, ideološke promene, itd. Što više budete naučili i znali, srećniji i zadovoljniji ćete postati.

Sanjati da slušate zvuk talasa

Ako sanjate da čujete zvuk talasa, ali ne vidite talase, to je obično pozitivan znak, posebno ako zvuk deluje umirujuće i opuštajuće. Za neke ljude čak i zvuk jakih talasa, može zvučati umirujuće i izazvati prijatan osećaj.

Generalno, snovi o tome da čujete zvuk talasa znače da ste zadovoljni svojim životom. Znate da postoji mnogo aspekata u životu i svaki ste u stanju da razlikujete po važnosti.

Zvuk talasa može da simbolizuje situacije za koje ste svesni da delom oblikuju vaš život, ali ipak imate kontrolu nad njima.

Zvuk talasa takođe može predstavljati stvari od kojih ste se distancirali svesno ili instinktivno. Sa time ste zadovoljni, jer ste shvatili da postoje stvari na koje ne možete uticati ili ih promeniti i prihvatili ste ih ovakve kakve jesu, bez daljeg analiziranja.

Advertisements

Slušanje talasa u snovima odražava te stvari i čini da se osećate dobro u sebi. Takvi snovi su obično umirujući.

Sanjati talase prljave vode

Ako ste sanjali da vidite talase prljave vode, to znači da biste uskoro mogli pogrešiti sa dalekosežnim posledicama.

Bez obzira da li ste jednostavno propustili neke važne informacije ili pogrešili sa nekim vestima, ova vizija predviđa da ćete morati da trpite rezultate ove greške veoma dugo, možda čak i godinama.

Neke štete možete ublažiti tako što ćete ispraviti grešku odmah, ali ona može dugoročno imati samo ograničene efekte.

Sanjati da vidite velike talase

Ako sanjate da vidite velike talase, obično je san predviđanje vašeg susreta sa drugom osobom i, naravno, njegove ili njene emocije. Ako su talasi relativno stabilni i mirni, iako veliki, znači da ćete imati ugodno iskustvo sa tom osobom ili da ćete biti impresionirani.

To takođe može značiti da nesvesno dopuštate da neko konačno posegne za vama i priđe vam. Ako ostanete suvi, znači da ste pažljivi, ali spremni da se otvorite nekome ili primite smernice i savete od druge osobe.

Ako su talasi koje vidite “besni” i izgledaju preteće, tada ćete se uskoro suočiti sa nekim ili nečim što vam se uopšte neće svideti. Možda pokušavate da izbegnete sukob i svađu sa nekim, ili u stvarnosti preskačete svoje zadatke.

Snovi o velikim talasima vas takođe podsećaju da važne stvari ne možete zauvek da izbegnete. Toga ste možda i svesni u stvarnosti, ali još uvek pokušavate da izbegnete situaciju. Ako ste mokri zbog talasa, to znači da ćete se sigurno suočiti sa posledicama svojih odluka i dela.

Sanjati da plivate u talasima

Ako imate san u kojem ste u nemirnoj vodi i krenu talasi, to može značiti da vas napokon pušta strah i prepuštate se talasima svoje sudbine, čak i ako vam je trebalo mnogo vremena da shvatite da život nije sve u vezi s kontrolom i predviđanjem. Život je poput reke, mora ili okeana, pokretni, večni tok, sa svojim turbulentnim i mirnim fazama.

Ako se osećate posebno mirno i uživate u plivanju bez ikakvih poteškoća, to je sigurno pozitivan znak. To znači da će vaš novi, opušteniji stav, na kraju dovesti do novih horizonta i prilika.

Advertisements

Međutim, ako se borite protiv talasa, borite se za preživljavanje, to nije dobar znak. To je odraz borbe koju doživljavate u svom životu. Nagomilali ste probleme i komplikovali svoj život i sada se osećate potpuno izgubljeno, dezorijentisano i zbunjeno. U stvarnosti se osećate beznadno, pa sanjate o gubitku nade za opstanak.

Veliki talasi protiv kojih se borite metafora su vaših stvarnih životnih nevolja. Ako ne možete da se nosite sa talasima ili na kraju stignete na sigurno mesto, to znači da ćete sigurno izgubiti kontrolu nad određenim aspektom vašeg života koji vas zapravo najviše muči.

Ako uspete da preživite sami ili vas neko drugi spasi, takav san bi mogao značiti da u stvarnosti trebate potražiti pomoć. Možda morate shvatiti da imate dovoljno resursa da sami rešite situaciju ili bi trebalo biti dobro da pitate nekoga za smernice.

Sanjati da jedrite na talasima

Ako  ste sanjali da jedrite na talasima, to bi mogao biti vrlo nadahnjujući san. Ovaj san znači da se suočavate ili ćete se suočiti sa situacijama, okolnostima i okruženjima potpuno novim za vas.

Vi ste u fazi istraživanja sopstvene ličnosti i života uopšte, željni ste znati šta je “iza ugla” i u kom pravcu treba da se krećete u svom životu. Talasi mogu biti mirni ili burni, što odražava nivo vaše lične nesigurnosti u vezi sa novim iskustvima.

Advertisements

Ako su talasi nemirni, to znači da ste spremni da isprobate nove stvari, ali pomalo ste zabrinuti zbog posledica, što su talasi mirniji, samopouzdaniji ste.

Sanjati talase na reci

Smatra se da talasi na reci u svetu snova, simbolično predstavljaju odliv novca u stvarnosti. U stvarnosti ćete možda morati da platite nešto neočekivano, kao što su popravka automobila, novi set odeće ili dodatna hrana.

Ako za potrebnu stvar ili uslugu koja vam je apsolutno neophodna, ne budete imali spreman novac, to bi vam moglo uzrokovati glavobolju ili nelagodu. Najbolje bi bilo da odvajate koliko možete sa strane za svaki slučaj.

Sanjati da plivate u toplim talasima

Plivanje u toplim nežnim talasima često se u snu tumači kao pozitivan simbol. Predstavlja prolazno vreme koje je obeleženo stabilnošću i opštim mirom. To znači da verovatno nećete doživeti bilo što zabrinjavajuće ili emocionalno uznemirujuće.

Mogli biste se udobno odmarati noću i osećati se sigurno u svom položaju u svetu. Možda ćete čak imati i priliku da rastete bilo daljim obrazovanjem ili razvojem talenta zbog nedostatka konflikta tokom ovog vremena.

Advertisements

Sanjati da gledate talase kako udaraju o obalu

Ako ste sanjali da vidite kako talasi udaraju obalu, to se odnosi na vaš put ka prosvetljenju, razumevanju i spretnosti. U određenom smislu, talasi predstavljaju svaki posao ili zadatak koji vam daje znanje i iskustvo, baš kao i to kako talasi ispiraju obalu.

Ako su talasi bili mračni, mutni ili na neki drugi način nečisti, moguće je da ćete na putu napraviti mnogo grešaka. Međutim, jasni, čisti talasi znače da bi većina ovih dešavanja bila ugodna, a vi biste mogli steći umereni uspeh relativno rano.

Sanjati da gledate talase odozgo

Gledanje talasa sa visine, kao na primer sa litice koja gleda na okean ili iz aviona ili helikoptera, često se tumači kao znak da će vaša budućnost biti relativno stabilna.

Verovatno ćete imati raspored koji ćete pratiti iz dana u dan i uživati u druženju sa vernim, stalnim prijateljima. Takođe, imaćete i slobodnu mentalnu energiju da pažljivo razmislite o mudrosti i savetu svojih poznanika, bili oni rođaci, prijatelji ili poznate ličnosti.

Sanjati talase koji vas gutaju

Ako ste sanjali da ste potpuno progutani velikim talasom, kao na primer kada plivate u vodi, ovaj san predviđa nesreću. Ubrzo biste mogli doživeti niz užasnih događaja koji bi testirali vaše strpljenje.

Advertisements

Ovo je naročito tačno ako je voda bila prljava ili mutna. Da biste poboljšali ovu situaciju, možda ćete morati dobro da razmislite kako se ponašate prema drugima. Ako poboljšate svoje komunikacijske veštine i budete više naklonjeni tuđim osećanjima i okolnostima, otkrićete da i drugi više odgovaraju vašoj situaciji.

Još tekstova