Zašto se neki snovi ponavljaju?

Većina snova sadrži poruke koje služe tome da vas nauče nečemu o sebi. Međutim, ubrzo nakon što se probudite i vodite svakodnevnu rutinu, skloni ste brzo zaboraviti o čemu sanjate.

Poruka u ponavljajućim snovima može biti toliko važna i / ili snažna da odbija otići iz glave. Često ponavljanje takvih snova prisiljava vas da obratite pažnju i suočite se s snom. Očajnički vam pokušava nešto reći. Takvi su snovi u svom sadržaju često zastrašujući, što vam takođe pomaže da primetite i obratite pažnju na njih.

Advertisements

Ponavljajući snovi su prilično česti i često ih pokreću određene životne situacije, prelazna faza u životu ili problem koji se iznova i iznova vraća. Ti se snovi mogu ponavljati svakodnevno, jednom sedmično ili jednom mesečno.

Bez obzira na frekvenciju, male su varijacije u samom sadržaju snova. Takvi snovi mogu istaknuti ličnu slabost, strah ili nesposobnost da se nosite s nečim u životu.

Snovi koji se ponavljaju otkrivaju neke od najcenjenijih podataka o sebi. To može ukazivati ​​na sukob, situaciju ili materiju u vašem budnom životu koji ostaje nerešen ili neuređen.

Foto: Pixabay

Sledi nekoliko saveta koji će vam pomoći u prevladavanju ponavljajućih snova.

Advertisements
  • Da biste mogli razumeti svoj ponavljajući san, morate biti spremni prihvatiti neku vrstu promene ili proći transformaciju.
  • Morate pogledati u sebe i suočiti se s onim što vas muči, bez obzira koliko to bilo teško.
  • Gledajte na san s objektivnog gledišta. Pokušajte proći emocionalne i reaktivne elemente sna i spustite se na simboličke slike. Snovi su često maskirani elementima koji vas uznemiruju i onemogućavaju vam da dublje kopate. Ovo je odbrambeni mehanizam koji vam podsvest postavlja.
  • Svaki put kad imate ponavljajući san, zapišite ga vrlo detaljno. Potražite sve suptilne varijacije. Ove su varijacije najznačajnije jer ukazuju na to da ste korak bliže razumevanju zašto se san ponavlja.
  • Obratite pažnju na ono što se događa u vašem budnom životu kada imate ove ponavljajuće snove. Možda ćete početi primećivati ​​uzorak.
  • Budite strpljivi. Ne obeshrabrujte se ako se ti snovi i dalje ponavljaju čak i nakon što ste pomislili da ste ih shvatili.
  • Naučite prihvaćati sebe istinski i potpuno.

Jednom kada otkrijete što vam govori vaš san, ovi će se snovi promeniti ili će potpuno nestati.

Advertisements
Advertisements